Zware tyfoon Hagibis op weg naar Japan

voorbereiding-Rode-Kruis-op-tyfoon-Hagibis-in-Japan-compressor

Japan zet zich schrap voor de zwaarste storm in decennia. Tyfoon Hagabis bereikt naar verwachting zaterdag het vasteland in het gebied rondom Tokio. Mensen slaan massaal voedsel en water in, treinen rijden niet en vliegtuigen blijven aan de grond.

Volgens Japanse meteorologen valt Hagabis op dit moment in de op één na zwaarste categorie 4. Donderdag had Hagibis op zee al een snelheid van bijna 200 kilometer per uur. Naar verwachting zwakt de tyfoon af wanneer hij land raakt.

De Japanse autoriteiten roepen de bevolking in en rond Tokio op om water en voedsel voor tenminste drie dagen in huis te halen. Er wordt grote schade voorspeld. De kans bestaat dat 5 miljoen inwoners van Tokio, dat in de baan van de tyfoon ligt, moeten evacueren.

Hagibis volgt Faxai op

De aankondiging van deze tyfoon zorgt voor extra angst bij de inwoners van Chiba, vlakbij Tokio, dat vorige maand door tyfoon Faxai geraakt werd. Veel inwoners daar zijn nog bezig met het repareren van hun beschadigde huizen. Faxai verwoestte 30.000 huizen en veroorzaakte stroomuitval die wekenlang duurde. Ter vergelijking: Hagabis is op dit moment drie keer zo groot.

Japanse Rode Kruis

Het Japanse Rode Kruis deelt als voorzorgsmaatregel in 16 dorpen en steden hulpgoederen uit zoals dekens, voedsel en non-food-items. Het pad en de ontwikkeling van de tyfoon worden nauwlettend in de gaten gehouden. Rode Kruis-medewerkers staan klaar voor verdere acties dit weekend; voorraden hulpgoederen staan klaar en binnenlandse medische noodhulpteams staan op stand-by.

Dit bericht is oorspronkelijk afkomstige van de website van het Rode Kruis Nederland:

Zware tyfoon Hagibis op weg naar Japan

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MEER NIEUWSBERICHTEN