Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Zumba workshops in China voor Mavuvu

Mavuvu goes international!

Steffie woont sinds 1,5 jaar in China en kreeg het idee om een Zumba evenement te organiseren op 22 april om geld op te halen voor Mavuvu. Ze geeft Zumba en Salsa les op de University of Nottingham Ningbo China (UNNC). De locatie was hierdoor het makkelijkst te regelen!

De voorbereidingen

Midden maart begon Steffie met de voorbereidingen. Het begon met het samenstellen van een team, ontwerpen en printen van flyers, posters, tickets, t-shirts een banner en het krijgen van sponsors. “In China is niet makkelijk dingen voor elkaar te krijgen als je de taal niet kent. Ik kan alleen de taxichauffeur vertellen waar hij heen moet, dus ik was blij met Sharon en Echo (2 Chinese Zumba fanaten) die mij ontzettend goed hebben geholpen. Ze hebben alles vertaald, contact gehouden met bedrijven en hierdoor hadden we een podium, muziekinstallatie, tenten en waterflesjes gesponsord gekregen. De Universiteit heeft geld gesponsord zodat we al het marketing materiaal konden printen.”

Een klein cultuur verschilletje.

Elke vrijdag in April heeft Steffie samen met Echo en Mani in de buurt van de kantine kaarten proberen te verkopen. “Het is hier compleet anders dan in Nederland; ze besluiten niets een maand van te voren. Het is allemaal op het laatste moment. Dat kan echt killing zijn, het niet weten of er wel mensen op komen dagen. Een week voor het evenement hadden we nog maar 80 van de 300 kaarten verkocht. Maar nu ik hier een tijdje woon, weet ik wel beter hoe werkt; maak je niet te druk.” En Steffie had gelijk, twee dagen voor het evenement stond de teller opeens op 100 en op de laatste dag veranderde dat in 150.

De dag zelf

Jairo, Sharon, Wendy en Steffie begonnen rond acht uur in de morgen met alles klaarzetten en rond kwart voor tien kwamen de eerste mensen al. “3 uur lang workshops geven in 30 graden was ontzettend gaaf en vermoeiend, maar ik zou het zo weer doen.” De mensen hebben gezweet, gelachen en gedanst tot de blaren op de voeten zaten. Er waren kinderen tot 60-jarige vrouwen aanwezig. “Dat is het leuke van Zumba, dansen heeft geen leeftijdsgrens, iedereen kan lol hebben en swingen met hun voetjes!De opbrengst

Het evenement heeft 823 euro opgeleverd. Er zijn 150 kaarten verkocht en 50 t-shirts. Een geweldige opbrengst! Steffie en alle mensen die zich hebben ingezet en/of hebben gedoneerd, hartelijk dank voor jullie inzet. Door jullie komen wij steeds dichterbij ons doel.

Heb jij een idee voor inzamelactie?

Ook jij kan ons helpen met een originele inzamelactie, graag zelfs! Mocht je onze hulp nodig hebben, neem dan gerust contact met ons op via info@mavuvu.nl.

Zumba workshops in China voor Mavuvu

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV