Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Zomertour Gouwe Ouwe

We staan te popelen om onze muziek weer naar het verpleeghuis te brengen en ouderen een fijn moment te bezorgen. Gezien de huidige maatregelen kan dit niet op de door ons zo vertrouwde manier maar wel in onze Gouwe Ouwe Zomertour!

Stichting De Tijdmachine werkt altijd vraaggestuurd. Daarom spraken we in afgelopen weken met medewerkers van meer dan 50 verpleeghuizen. Natuurlijk in de eerste plaats om te vragen hoe het met de bewoners en medewerkers gaat. Ook met vragen over waar ze nu mee bezig zijn en behoefte aan hebben, nu en in de toekomst. Veel huizen gaven aan dat ze in de zomerperiode behoefte hebben aan Corona-Proof activiteiten voor de bewoners. Ze verwachten dat wanneer Nederland (de 1,5 meter maatschappij) weer langzaam in beweging komt de aandacht voor verpleeghuizen weer wat gaat afnemen.

Daarom organiseert Stichting De Tijdmachine van mei tot september 2020 de Gouwe Ouwe Zomertour. Het kan maar op een manier en dat is door samen met het verpleeg- of verzorgingshuis. We maken samen  een plan van aanpak binnen de richtlijnen van het RIVM, de veiligheidsregio eventueel aangevuld door extra beleid van het verpleeghuis. Dit plan van aanpak zorgt ervoor dat iedereen weet hoe de Gouwe Ouwe verloopt en wie wat doet.

Per verpleeghuis maken we in overleg met de medewerkers van de locatie een plan van aanpak met daarin aandacht voor:

 1. Veiligheid, (richtlijnen van het RIVM, veiligheidsregio en betreffende locatie)
 2. Klein, groot, akoestisch of versterkt
  Wanneer we buiten versterkt spelen komt Stichting De Tijdmachine geheel in stijl met een ouderwetse Volkswagen T1 bus waar alle audio is ingebouwd.
 3. Feest voor bewoners én medewerkers
  Voor de Gouwe Ouwe zetten we samen met het huis in op het verzamelen van bijzondere verzoekjes van bewoners. Zo wordt Gouwe Ouwe ondanks de grotere afstand misschien nog wel persoonlijker. Hoe kunnen we medewerkers het best in het zonnetje zetten?
 4. Kunnen we familie betrekken? We weten niet wat het RIVM gaat doen in de komende maanden. Binnen de (aangepaste) richtlijnen gaan we op zoek naar manieren om de familie te betrekken. Als het mag en kan gewoon fysiek aanwezig, wanneer dit niet kan mogelijk digitaal door de video te delen op bijvoorbeeld Familienet.
 5. En het zou geen Gouwe Ouwe zijn zonder…
  • dat de muzikanten feestelijk gekleed zijn;
  • dat we waar mogelijk de plek waar de muzikanten zijn aankleden in Gouwe Ouwe stijl (in samenwerking met medewerkers van het huis);
 6. Aftermovie, Wanneer gewenst zorgen we voor een aftermovie van het optreden om later terug te kijken in het huis.

Wil je meer informatie over onze Gouwe Ouwe zomertour? Stuur dan een berichtje naar Lin via lin@stichtingdetijdmachine.nl. We hebben per 6 mei nog 51 plekken beschikbaar dus ben er snel bij!

Ben je benieuwd naar hoe Gouwe Ouwe eruit zag voor het Coronavirus? Klik dan hier voor meer informatie en video’s.

Zomertour Gouwe Ouwe

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Bartimeus Fonds
fondsen.org

Geluksmomenten

Bartiméus Fonds ambassadeur Marjolein van den Broek neemt je mee in haar leven. Marjolein is getrouwd en heeft twee kinderen. Vijf jaar geleden werd ze

Lees verder »

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV