ZOA volgt RIVM-advies in de bestrijding van corona

ZOA_579_0C0A8768-1.jpg

In december 2019 startte in de Chinese regio Wuhan een uitbraak van het coronavirus. Inmiddels is het virus in allerlei landen over de hele wereld aangetroffen. In een aantal landen waar ZOA werkt, is corona vastgesteld. ZOA neemt maatregelen om verdere verspreiding van het virus te voorkomen. In haar beleid volgt de organisatie de adviezen van het RIVM en het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor delen van China en delen van Italië aangepast. ZOA volgt de richtlijnen van Buitenlandse Zaken inzake het coronavirus. Wanneer ZOA-medewerkers naar een land willen reizen waar corona is vastgesteld, wordt een risicoanalyse gemaakt om te bepalen of de reis doorgang kan vinden. ZOA zal medewerkers nooit tot een reis verplichten. Indien nodig, zullen reizen worden opgeschort.

ZOA werkt in onveilige gebieden, dit is de aard van ons werk. Om de risico’s van het coronavirus te beperken, is beleid ontwikkeld om de veiligheid van de medewerkers in de verschillende stadia van deze virusuitbraak te bevorderen. Medewerkers wereldwijd zijn geïnformeerd over corona en het belang van goede hygiëne. Medewerkers die in een land zijn geweest waar corona is vastgesteld dienen alert te zijn op gezondheidsklachten. Zij zijn geïnstrueerd bij klachten thuis te blijven en een arts te raadplegen.

ZOA monitort de situatie en zal indien nodig verdere stappen ondernemen om de verspreiding van het virus te voorkomen.

Dit bericht is oorspronkelijk afkomstige van de website van ZOA:

https://www.zoa.nl/nieuws/zoa-volgt-rivm-advies-in-de-bestrijding-van-corona/

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MEER NIEUWSBERICHTEN