ZOA mist 8 ton door corona-maatregelen collecteweek

Collectebussen-2-1.jpg

ZOA heeft besloten om de landelijke collecteweek die eind maart gehouden zou worden niet in de gewone vorm door te laten gaan vanwege de opmars van het coronavirus. Collectanten gaan niet met de collectebus langs de deuren. Daarmee dreigt ZOA ruim 8 ton mis te lopen voor de hulp aan slachtoffers van oorlogen en rampen. Daarom zal ZOA tijdens de collecteweek extra inzetten op de mogelijkheid digitaal te doneren. Zo wil de organisatie voorkomen dat het coronavirus indirect nog meer slachtoffers maakt in fragiele landen als Zuid-Sudan en Jemen.

Verantwoordelijkheid nemen

Tijdens de collecteweek gaan normaal gesproken zo’n 14.000 collectanten de straat op. ZOA wil niet het risico lopen dat de collectanten het virus oplopen of verspreiden. Chris Lukkien, algemeen directeur van ZOA: ‘Een collectant komt op een avond met tientallen mensen in aanraking. Gezien de maatregelen die nu  door het kabinet genomen worden, kunnen we onze vrijwilligers niet op pad sturen voor de landelijke huis-aan-huis-collecte. Dat doet pijn, omdat deze inkomsten enorm belangrijk zijn voor ons werk. Maar op deze manier nemen we onze verantwoordelijkheid voor het welzijn van onze collectanten en naar de mensen bij wie we aan de deur komen.’

Ernstige gevolgen

De nationale collecte is een belangrijke pijler onder ZOA’s werk. Ieder jaar halen duizenden vrijwilligers met de collecte ruim 800.000 euro op. Deze inkomsten zijn cruciaal voor de voortgang van ZOA’s werk. ZOA biedt noodhulp en ondersteunt ruim een miljoen slachtoffers van oorlogen en rampen in de wederopbouw van hun bestaan. Lukkien: ‘Omdat we deze mensen onder geen beding in de steek laten, moeten we op andere manieren zorgen dat er voldoende geld wordt ingezameld. We vragen zoveel mogelijk mensen om een online collectebus aan te maken of online te doneren.’’ Daarnaast zal ZOA zowel online als via de media een extra appèl op mensen doen, zodat het werk in crisisgebieden door kan gaan.

Ja, ik help slachtoffers van oorlogen en rampen. Juist nu! 

Dit bericht is oorspronkelijk afkomstige van de website van ZOA:

https://www.zoa.nl/nieuws/zoa-mist-8-ton-door-corona-maatregelen-collecteweek/

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MEER NIEUWSBERICHTEN