Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

ZOA gaat door met hulpverlening in Irak

Hoe gaat ZOA om met een conflict?
Wij proberen als organisatie natuurlijk zo neutraal mogelijk te blijven en proberen er voor iedereen te zijn. Toch voelen ook wij spanning en maken wij ons zorgen over de toekomst van het land.

Heb je het met je collega’s over de kans op een oorlog?
Jazeker, we moeten ons goed voorbereiden voor het geval dat we moeten evacueren. Soms voelt dat heel vreemd omdat wij als expats het land moeten verlaten en daarbij niet iedereen mee kunt nemen. Er is nu nog geen sprake van maar het is wel een scenario waar we zeker rekening mee moeten houden.

En hoe gaat het nu in de vluchtelingenkampen?
De hulp die ZOA geeft in de vluchtelingenkampen is niet zomaar gestopt door deze situatie. De mensen daar zijn in nood, en die willen we blijven helpen. We hebben deze week kerosine uitgedeeld voor de kachels en kooktoestellen want het is heel erg koud. Wel moeten we elke keer kijken of het gebied veilig is om ernaartoe te gaan, en dat doen we dan ook!

Wil je het hele interview horen? Klik dan hieronder: 

ZOA gaat door met hulpverlening in Irak

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Meer berichten over , ,

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV