Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Zo strijdt het AidsFonds in 2021 tegen hiv en aids

Aidsfonds – Soa Aids Nederland

Samen met jou werken we aan ons ultieme doel: een wereld zonder aids! We hebben door de jaren heen enorm veel bereikt. Maar onze gezamenlijke inzet blijft hard nodig. Met de hulp van donateurs pakken we hiv en aids op drie fronten tegelijk aan: 4 februari 2021

1. Voorlichting en preventie

Niet iedereen weet hoe zich te beschermen tegen een hiv-infectie. Dus zorgen we voor duurzame, gedegen voorlichting. Met uw bijdrage leiden we lokale mensen op tot gezondheidswerkers, die voorlichting geven en hiv bespreekbaar maken – op scholen, in kerken en bij dorpsbijeenkomsten.

Focus op jongeren

Het aantal jongeren dat sterft aan aids is de afgelopen tien jaar nauwelijks afgenomen. Daarom focussen we ons dit jaar op het terugdringen van het aantal hiv-infecties onder jongeren. Zo willen we in Kenia jongeren opleiden tot mobiele apothekers, die voorlichting geven en voorbehoedsmiddelen naar afgelegen dorpen brengen. In Zuid-Afrika tieners via hun mobiele telefoon voorlichting op maat geven over hiv en aids. En in Mozambique discriminatie van jongeren met hiv in de zorg aanpakken. Alles om ervoor te zorgen dat minder jongeren hiv oplopen en ongewild verspreiden.

2. Testen en behandelen

Elk jaar lopen zo’n 1,7 miljoen mensen hiv op. Een derde van hen krijgt geen levensreddende medicijnen, omdat ze niet weten dat ze hiv hebben of worden uitgesloten van zorg. Daarom zetten we vol in op het verbeteren van de toegang tot hiv-testen en -medicijnen. Die medicijnen redden levens én zorgen ervoor dat het virus niet op anderen kan worden overgedragen. 

Noodsteun voor Oost-Europa

Ook in 2021 willen we korte noodprojecten steunen voor mensen met hiv
in Oost-Europa, de regio waar hiv snel om zich heen grijpt. Afgelopen jaar
werden bijvoorbeeld lhbt-ers in een club getest op hiv, kregen moeders met
hiv poedermelk voor hun baby’s om overdracht van het virus te voorkomen
en krijgen door onze lobby nu families, getroffen door hiv, financiële steun
van hun overheid. Samen met jou zorgen we ervoor dat de verspreiding van hiv een halt wordt toegeroepen. 

Succesvolle kinderaanpak uitgebreid

Onze succesvolle kinderaanpak loopt in zes Afrikaanse landen. Het plan: we
trainen lokale gezondheidswerkers om kwetsbare kinderen in afgelegen dorpen te vinden, te testen op hiv en zo nodig van medicijnen te voorzien. Daarnaast maken we ons er dit jaar hard voor dat de nieuw ontwikkelde hiv-pillen voor kinderen (zoeter, kleiner en met minder bijverschijnselen) zo snel mogelijk in alle landen beschikbaar zijn. Samen met donateurs zorgen we ervoor dat de verspreiding van hiv bij deze generatie stopt.

3. Wetenschappelijk onderzoek

38 miljoen mensen met hiv moeten de rest van hun leven elke dag een pil slikken. Door de corona-pandemie hebben we gezien dat dit een kwetsbaar punt is in de aidsbestrijding. De enige permanente oplossing hiervoor is genezing. Daarom investeren we in baanbrekend en innovatief onderzoek van Nederlandse wetenschappers.

Dit bericht is afkomstig van de website van het SOA - Aidsfonds:

https://aidsfonds.nl/nieuws/zo-strijden-we-in-2021-tegen-hiv-en-aids/

Zo strijdt het AidsFonds in 2021 tegen hiv en aids

Aidsfonds – Soa Aids Nederland

Gezondheid en Handicaps
Logo Aidsfonds
Keizersgracht 392, 1016 GB Amsterdam, Nederland
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV