Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Zo kan jij ontbossing voor palmolie stoppen

Europa besloot vorig jaar palmolie in diesel te verbieden. Heel belangrijk, want in landen als Afrika, Azië en Latijns-Amerika verdwijnt veel regenwoud voor palmolie. Maar de Europese Commissie probeert nu onder het verbod uit te komen door de achterdeur open te zetten. En daar kan jij wat aan doen!

Wil jij het tropisch regenwoud beschermen en een definitief verbod op palmolie in diesel. Laat het de Europese Commissie weten!

Ja, ik wil een einde aan palmolie in diesel

Biobrandstof: tropisch regenwoud in je tank

Biobrandstoffen zoals palmolie zijn bedoeld om diesel en benzine te vervangen. Omdat ze beter voor het klimaat zouden zijn. Maar biobrandstof van palmolie blijkt zelfs minder duurzaam dan de benzine of de diesel die het moet vervangen. Brandstof met palmolie is wel drie keer zo vervuilend als gewone diesel.

Een verbod op palmolie, of toch niet?

Juni 2018 leek palmolie in biodiesel bijna verleden tijd. Goed nieuws voor regenwouden en de mensen en dieren die daar leven. Jammer genoeg zette de Europese Commissie afgelopen weekend in een nieuw wetsvoorstel de deur toch weer open. Dat leidt tot een bizarre situatie: ondanks het verbod kan er straks gewoon palmolie worden gebruikt.

Wat jij kan doen: spreek je uit tegen palmolie in diesel

De Europese Commissie heeft een openbare raadpleging geopend. Jij kunt je als inwoner van de EU uitspreken tegen het gebruik van palmolie als biobrandstof.

Hoe het werkt: inspreken met 1 druk op de knop

Inspreken is simpel en gaat zo:

  • Klik op de oranje knop hieronder;
  • Je komt op een pagina waar wij al tekst voor je hebben ingevuld;
  • Vul onderaan je naam in en klaar!
  • Inspreken kan tot 8 maart.

Ja, ik wil een einde aan palmolie in diesel

Liever met je eigen tekst inspreken? Dat kan!

Volg dezelfde stappen als hierboven en pas de door ons vooraf ingevulde tekst aan. Misschien wil je er nog een vraag bijzetten. Of erbij schrijven waarom jij het belangrijk vindt dat er een palmolieverbod komt. Fijn, doen!

Wil je meer informatie? Ook dat kan.

Zo kan jij ontbossing voor palmolie stoppen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV

Mogen wij JE op de hoogte houden?

Wekelijks sturen wij een nieuwsbrief met daarin het laatste nieuws en de meest recente vacatures. Wil je deze ook ontvangen? Als je het onderstaande formulier invult dan zetten we je graag op de lijst.