Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Yvon zit vooraan bij de Oranje Leeuwinnen

Yvon komt uit een echt voetbalnest. Feyenoord is hun clubbie en ze gingen graag met het gezin naar de Kuip. Daarnaast is Yvon gek van de Oranje Leeuwinnen. Op 1 juni ging ze met haar broer en zus in de Zonnebloemauto naar een oefenwedstrijd tegen Australië. “Het was in één woord geweldig.”

Yvon Vijverberg is deelnemer bij de afdeling Schipluiden. Ook heeft ze een vriendschappelijke band met gastvrijwilliger Marian van Vermeulen, die net als zij gek van Feyenoord is. Ze ondernemen regelmatig samen leuke dingen. “Gezellig ergens wat drinken, of naar een leuk museum. Ook appen we veel”, zegt Yvon. “Vaak over voetbal”, vult Marian aan. “We zijn wel aan elkaar gewaagd op dat punt”, lacht Yvon.

Leuk potje

Yvon geniet ook enorm van het WK. “Ik pluis het wedstrijdschema van de Leeuwinnen na en weet precies: dat gaat een leuk potje worden. Daar kan ik dan echt naar uitkijken”, zegt ze blij. “De mannen? Daar kijk ik ook heel graag naar. De mannen gaan er wel sneller bij liggen. En ze krijgen er teveel voor betaald, vind ik.” Marian knikt instemmend. 

Wens

Het was Marian die Yvons wens om naar de Oranje Leeuwinnen te gaan instuurde voor de winactie met de Zonnebloemauto in het kader van de 70 Zorgeloze Zonnebloemdagen. Zelf kan Marian niet mee, want ze is op vakantie. Maar Yvons broer en zus nemen graag de honneurs waar. 

Knaloranje

Op 1 juni is het zover. Yvon komt met knaloranje shirt en glimlach van oor tot oor naar buiten. “Ik heb er zin in”, zegt ze. Haar broer en zus helpen haar in de auto. “Wat een fijne auto”, zegt Yvon. “De instructies zijn heel duidelijk. Ze hebben me zo vastgemaakt.”

Terugkoppen

Het stadion is afgeladen vol en de stemming zit er goed in. “Dat sfeertje, geweldig”, glundert Yvon terwijl ze om zich heen kijkt naar de oranje massa. Ze krijgt een heel mooi plekje, helemaal vooraan. Met haar neus bovenop de actie. Misschien iets te dicht zelfs… Er loopt een steward langs die zegt dat ze moet uitkijken dat ze geen bal in haar gezicht krijgt. Waarop Yvon ad rem antwoordt: “Dan kop ik ‘m gewoon terug’.

3-0

Yvon en haar broer en zus genieten met volle teugen van de wedstrijd. En ze hebben heel wat te juichen, want de Oranje Leeuwinnen winnen met 3-0. “In een stadion zijn is elke keer een geweldig mooie ervaring”, zegt Yvon. “Wel jammer dat er de tweede helft een andere steward was, van wie ik niet vooraan mocht zitten. Toen kon ik het veel minder goed zien. Dit heb ik ook meteen aangegeven in een recensie.”

Vrijheid

Gelukkig verpest het niet Yvons goede zin. “Daar is wel meer voor nodig”, knipoogt ze. Op de terugweg praten ze nog even na over de wedstrijd. Ook over de Zonnebloemauto is Yvon enthousiast. “Echt super dat deze auto in Naaldwijk te huur is, dat is vlakbij Schipluiden. De vrijheid die je met deze auto hebt is zo fijn. Je bent niet afhankelijk van een taxi die eerst half Nederland door moet om anderen weg te brengen. Ik ga ‘m zeker nog eens huren.” 

Yvon zit vooraan bij de Oranje Leeuwinnen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Meer berichten over , ,

Natuur, Milieu en Dieren
fondsen.org

Vlees is de hete aardappel

Veel dieren-, milieu- en gezondheidsorganisaties zaten vorige week vol verwachting klaar. Er waren al persberichten geschreven die juichend spraken over een doorbraak in Europa. Daar

Lees verder »

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV