Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

YEMEN CAN’T WAIT

Stop de wapenverkoop aan Saoedi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten

De aanvallen op de burgerbevolking, zoals te zien in de film, werden uitgevoerd door alle partijen die betrokken zijn bij het conflict in Jemen. Als het gevolg van deze aanvallen stierven in vier jaar tijd meer dan 12.000 burgers. Daarnaast wordt geschat dat sinds 2015 67% van hen om het leven kwam als het gevolg van de luchtaanvallen die uitgevoerd werden door de militaire coalitie. Deze coalitie wordt geleid door Saoedi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten. Ondanks dat bewezen is dat bij deze illegale aanval gebruik wordt gemaakt van militair materieel dat afkomstig is uit Groot-Brittannië en de Verenigde Staten, en dat er mogelijk ook materieel wordt gebruikt dat afkomstig is uit Frankrijk, blijven Emmanuel Macron, Donald Trump en Boris Johnson de wapenverkoop aan Saoedi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten toestaan.

Acteur Charles Dance: “Ik daag iedereen uit naar de woorden van de jonge Alanoud te luisteren, met in je achterhoofd dat er Britse en Amerikaanse wapens worden gebruikt in dit verschrikkelijke conflict. Ik weet zeker dat het onmogelijk is daar geen vreselijk gevoel bij te krijgen. We hadden nog duizend soortgelijke verhalen kunnen vertellen. Het is onze plicht ervoor te zorgen dat de levens van kinderen als Alanoud niet verwoest worden door materieel dat in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk of de Verenigde Staten is gemaakt.”

OVER DE OORLOG IN JEMEN

De oorlog in Jemen begon in 2014 en escaleerde in 2015. De oorlog zette de troepen loyaal aan president Hadi, die sinds 2015 gesteund worden door een coalitie die wordt geleid door Saoedi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten, op tegen de groep van Ansar Allah (bekend als de Houthi’s). De oorlog is de oorzaak van een van de grootste humanitaire crisissen ter wereld, met 24 miljoen mensen die afhankelijk zijn van hulp uit het buitenland. Volgens gegevens afkomstig van het ontwikkelingsprogramma van de Verenigde Naties kwamen sinds 2015 233.000 mensen om. 100.000 van hen kwamen om het leven door gevechten, de anderen door een gebrek aan toegang tot voedsel, gezondheidszorg en infrastructuur.

YEMEN CAN’T WAIT

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV