Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Yayesh (13) Gelukkig kan ik nu mijn school afmaken!

De 13-jarige Yayesh zit op school in het moeilijk bereikbare dorpje Aksuma, in de hooglanden van Ethiopië. Voordat medewerkers van onze

Voordat medewerkers van onze lokale partner WCAT er kwamen om voorlichting te geven over de rechten van kinderen, werden er jaarlijks zo’n 6 á 7 meisjes op jonge leeftijd (8 á 10 jaar) uitgehuwelijkt. Sinds de onderwijzers weten dat kindhuwelijken verboden zijn en vooral schadelijk zijn voor de ontwikkeling van de meisjes, hebben ze al vijf geplande huwelijken weten te voorkomen. Zo ook die van Yayesh: “Mijn ouders hadden plannen om me uit te huwelijken. Mijn vriendinnen hebben dit aan de meester verteld. Hij heeft toen samen met de schooldirecteur en de voorzitter van de ouderraad met mijn ouders gesproken en het huwelijk weten te voorkomen. Ik ben hier hartstikke blij mee. Later wil ik graag onderwijzeres worden en andere meisjes beschermen tegen kindhuwelijken.”

Kinderpostzegels zet zich in voor de ontwikkeling van kwetsbare kinderen. Zodat ze meer kans hebben op een betere toekomst.

Yayesh (13) Gelukkig kan ik nu mijn school afmaken!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV