Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Werkzaamheden voor een natuurlijk en gevarieerd bos

Natuurmonumenten

In september zal Natuurmonumenten werkzaamheden uitvoeren om in het naaldbos van natuurgebied de Reeënberg ruimte te maken voor de ontwikkeling van een natuurlijk en gevarieerd bos met meer loofhout. Naaldbomen met een rode markering zullen worden verwijderd.

Op de open plekken die ontstaan valt voldoende licht op de bodem voor de kieming van zaden van kruiden, struiken en bomen, zoals de inlandse eik, berk, lijsterbes en beuk. Zo zal het productiebos zich ontwikkelen tot een meer natuurlijk en gevarieerd bos. Inheemse loofbomen krijgen bovendien meer ruimte om zich te ontwikkelen tot robuuste bomen. 

Daarnaast wordt de vlindercorridor bij de heide uitgebreid, zodat het leefgebied van meerdere soorten vlinders, sprinkhanen, zandloopkevers en ook reptielen zoals de zandhagedis groter wordt. Ook worden op een aantal plekken de rechte lijnen in het landschap aangepast om meer luwte te creëren voor insecten en vogels. Verder is het vanuit veiligheidsoverwegingen noodzakelijk om de dode lariksen langs het fietspad te verwijderen. 

Er wordt gewerkt volgens de FSC-richtlijnen en de Gedragscode Zorgvuldig Bosbeheer. Zo worden kwetsbare plekken met bijzondere planten en dieren gemeden. Het hout wordt langs de paden gestapeld en later afgevoerd. Het is mogelijk dat u tijdens de werkzaamheden hinder ondervindt. Wij vragen hiervoor uw begrip. Eventuele schade aan de paden wordt na de werkzaamheden hersteld.

Dit bericht is afkomstig van de website van Natuurmonumenten:

https://www.natuurmonumenten.nl/natuurgebieden/reeenberg/nieuws/werkzaamheden-voor-een-natuurlijk-en-gevarieerd-bos

Werkzaamheden voor een natuurlijk en gevarieerd bos

Natuurmonumenten

Natuur, Milieu en Dieren
Schaep en Burgh, Noordereinde 60, 1243 JJ, 's-Graveland
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV