Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Wereldwijde aandacht voor epilepsie

10 februari 2020 Deel je verhaal internationaal

Vandaag, maandag tien februari, is het Internationale Epilepsie Dag. Deze dag is een globaal evenement dat jaarlijks gevierd wordt, om meer bewustzijn rondom epilepsie te creëren. Het Epilepsiefonds moedigt mensen aan om hun verhaal online te delen, om de onderbelichte aandoening in zichtbaarder te maken.

65 miljoen mensen met epilepsie

Epilepsie is een aandoening die zich uit in de vorm van aanvallen. Aanvallen ontstaan door een tijdelijke verstoring van de prikkeloverdracht in de hersenen. In Nederland leven zo’n 120.000 mensen met epilepsie. Naar schatting leven er wereldwijd zo’n 65 miljoen mensen met de aandoening. De bekendste aanvalsvorm is de “tonisch-clonische” aanval, wat “verkrampt en schokkend” betekent. Toch is dit niet de meest voorkomende vorm van epilepsie: er zijn meer dan zeventig verschillende soorten aanvallen.

Verhalen van over de hele wereld

Het Epilepsiefonds moedigt mensen aan om op maandag tien februari hun foto, video of epilepsie-verhaal op social media te delen. Martin Boer, directeur Epilepsiefonds, benadrukt hoe belangrijk het delen van verhalen is: “Er zijn veel vooroordelen over epilepsie. Dat maakt het voor veel mensen met epilepsie lastig om over hun aandoening te praten, waardoor het een onderbelichte aandoening blijft. Door er wel over te praten, maken we epilepsie same zichtbaarder.”

Het belang van verbinding

Deel jij maandag 10 februari ook je ervaringen met epilepsie op social media? Gebruik dan de hashtag #EpilepsyDay. Je kunt je eigen verhaal, en dat van anderen over de hele wereld, zien via een interactieve kaart op de International Epilepsy Day website: www.internationalepilepsyday.org.

Wereldwijde aandacht voor epilepsie

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV