We ondertekenen het Klimaatakkoord niet

3e8f046f-a2d5-4c4d-94e5-7bcef73c32a8.png

Een paar weken geleden waarschuwden we al over het mislukken van het Klimaatakkoord. Helaas staat het er vandaag niet beter voor. Daarom kunnen we het akkoord op dit moment niet ondertekenen.

Niet groen en niet eerlijk genoeg

We begonnen heel hoopvol en met goede moed aan de onderhandelingen. Samen met andere groene en sociale organisaties hebben we afgelopen jaar ingezet op de juiste maatregelen. Maar vandaag moeten we samen helaas concluderen dat het niet is gelukt. Grote vervuilende bedrijven en de industrie weigeren mee te betalen aan groene en eerlijke oplossingen. Een CO2-heffing is van tafel geveegd.

“De onverantwoorde kortetermijnbelangen van de grote bedrijven hebben een werkelijk groen en eerlijk Klimaatakkoord geblokkeerd.” Donald Pols, directeur Milieudefensie

Klimaat is van ons allemaal

Het Klimaatakkoord heeft impact op ons allemaal. Daarom wil Milieudefensie een eerlijk Klimaatakkoord. Dat betekent dat de lusten en lasten eerlijk worden verdeeld. Dat de vervuiler betaalt. En dat de sterkste schouders de zwaarste lasten dragen. Alleen op die manier blijven we onder een opwarming van 2 graden, zoals we hebben afgesproken in 2015 in Parijs. Maar helaas gaan we dat niet halen met dit akkoord.

We blijven in gesprek

We willen alles op alles zetten om uiteindelijk toch nog een goed akkoord te krijgen. Dus we blijven in gesprek. Het akkoord wordt de komende tijd doorgerekend door het Planbureau van de Leefomgeving. Wellicht kunnen we in die periode nog bijsturen. Maar voorlopig onderteken we het Klimaatakkoord dus niet. Dat hebben we besloten met nog 6 andere organisaties:

  • Greenpeace
  • Natuur & Milieu
  • de Natuur- en Milieufederaties
  • de Jonge Klimaatbeweging
  • MVO Nederland
  • FNV

Kom morgen naar het fluitconcert

Het klimaatakkoord is een aanfluiting. Dat komt doordat de grote vervuilers de boel in de weg zitten. Daarom gaan we morgen naar Den Haag om de overheid uit te fluiten en de vervuilers van tafel te fluiten. Kom je ook? Hoe meer mensen laten zien dat het akkoord beter moet, hoe meer druk we uitoefenen!

Wanneer: morgen, 21 december 2018, 15:00 uur
Waar: verzamelen op het Plein in Den Haag
Meenemen: je vingers om op te fluiten of andere blaasinstrumenten, eventueel spandoeken

Heb je Facebook? Meld je dan aan voor het evenement en nodig je vrienden uit.

Dit bericht is oorspronkelijk afkomstige van de website van Milieudefensie:

https://milieudefensie.nl/actueel/we-tekenen-het-klimaatakkoord-voorlopig-niet

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MEER NIEUWSBERICHTEN