Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Waterloopbos finalist European Garden Award

Natuurmonumenten

Rijksmonument Waterloopbos is geselecteerd als finalist van de European Garden Awards 2021. Op 10 september vindt de prijsuitreiking plaats in Jüchen (Duitsland) en wordt bekend of het gaat om de 1e prijs in de categorie ‘Protection or Development of a Cultural Landscape’ of één van de twee 2e prijzen. De twee andere winnaars waarmee Rijksmonument Waterloopbos strijdt om de 1e plaats zijn Insel Hombroich (te Neuss, Duitsland) en Santar Vila Jardim (te Santar, Portugal).

Het Waterloopbos verscheen op de radar van de jury door een tip over het indrukwekkende kunstwerk Deltawerk//. Het 240 meter lange kunstwerk bij de entree van het Waterloopbos is een ode aan de honderden onderzoeken die hier in de vorige eeuw zijn uitgevoerd. De combinatie van prachtige natuur, de restanten van bijzondere waterwerken van over de hele wereld en de bijzondere geschiedenis die weer zichtbaar wordt gemaakt, heeft ervoor gezorgd dat het Waterloopbos in de running is voor deze tuinaward. 

“We zijn heel blij met de toekenning van deze European Garden Award. In het Waterloopbos hebben Nederlanders leren werken met water. Onze wereldwijde bekendheid als waterbouwland komt ook dankzij al het onderzoek dat hier heeft plaats gevonden. Natuurmonumenten vindt het belangrijk dat het Rijksmonument Waterloopbos behouden blijft voor de toekomst zodat we deze unieke geschiedenis ook in de toekomst kunnen vertellen. Deze prijs geeft aan dat ook over de grens onze inspanningen om het unieke Waterloopbos te behouden worden gewaardeerd.” aldus Gebiedsmanager Philip Makkink.

De European Garden Award heeft tot doel tuinen en organisaties die een inspiratie vormen of rolmodel zijn voor andere projecten op de kaart te zetten en wordt sinds 2010 uitgereikt door de European Garden Heritage Netwerk (EGHN) en de Schloss Dyck Foundation. De Europese Tuinprijs is sindsdien toegekend aan bijna 100 parken, tuinen en organisaties in heel Europa. 

Dit bericht is afkomstig van de website van Natuurmonumenten:

https://www.natuurmonumenten.nl/natuurgebieden/waterloopbos/nieuws/waterloopbos-finalist-european-garden-award

Waterloopbos finalist European Garden Award

Natuurmonumenten

Natuur, Milieu en Dieren
Stationsplein 1, 3818 LE Amersfoort
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV