Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Wat ZOA-medewerkers 's nachts wakker houdt

Hulpverlener zijn voor ZOA klinkt misschien mooi en romantisch. Concrete hulp geven aan degenen die het écht nodig hebben, naastenliefde in de praktijk. Maar de realiteit is soms minder rooskleurig: onze medewerkers werken vaak in moeilijke en gevaarlijke situaties. Onze landendirecteuren vertellen je waar zij nachtenlang van wakker kunnen liggen.

We vroegen vorig jaar een aantal van onze landendirecteuren wat hen ‘s nachts wakker houdt. Over de antwoorden hoefden ze niet lang na te denken. Want – naast de geluiden van ronkende generatoren, huilende hyena’s of broeierige hitte – zijn er veel dingen om van wakker te liggen als je woont en werkt tussen het kwaad. Lees hier waar onze landendirecteuren nachtenlang over kunnen piekeren.

Laurin – Nigeria

“Wat me het meest wakker houdt is de angst voor een veiligheidsincident onder onze medewerkers hier in Nigeria. Veiligheid is echt onze topprioriteit als we in het veld zijn, en hoewel we veel extreme voorzorgsmaatregelingen nemen, is het het onverwachte wat me zorgen baart. Maar om hiermee om te gaan houd ik me aan drie dingen: Gebed, gebed en gebed.”

Corine – Jemen:

“Ik maak me zorgen om de bombardementen van de Saoedische coalitie in het noorden van Jemen. Deze brengen zowel de mensen die we dienen als ons ZOA-team in groot gevaar.”

Des – Irak

“Naast het lawaai van generators lig ik ’s nachts vaak wakker van de gedachte aan Irakese families.  Zoveel families proberen terug te keren naar West-Mosul, om te proberen hun leven weer op te pakken en hoop te vinden voor hun kinderen, terwijl de omgeving er zo uitziet als onderstaande foto…”

Wat ZOA-medewerkers 's nachts wakker houdt

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Meer berichten over , ,

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV