Meer weten? informatie@fondsen.org

Wat ZOA-medewerkers 's nachts wakker houdt

Hulpverlener zijn voor ZOA klinkt misschien mooi en romantisch. Concrete hulp geven aan degenen die het écht nodig hebben, naastenliefde in de praktijk. Maar de realiteit is soms minder rooskleurig: onze medewerkers werken vaak in moeilijke en gevaarlijke situaties. Onze landendirecteuren vertellen je waar zij nachtenlang van wakker kunnen liggen.

We vroegen vorig jaar een aantal van onze landendirecteuren wat hen ‘s nachts wakker houdt. Over de antwoorden hoefden ze niet lang na te denken. Want – naast de geluiden van ronkende generatoren, huilende hyena’s of broeierige hitte – zijn er veel dingen om van wakker te liggen als je woont en werkt tussen het kwaad. Lees hier waar onze landendirecteuren nachtenlang over kunnen piekeren.

Laurin – Nigeria

“Wat me het meest wakker houdt is de angst voor een veiligheidsincident onder onze medewerkers hier in Nigeria. Veiligheid is echt onze topprioriteit als we in het veld zijn, en hoewel we veel extreme voorzorgsmaatregelingen nemen, is het het onverwachte wat me zorgen baart. Maar om hiermee om te gaan houd ik me aan drie dingen: Gebed, gebed en gebed.”

Corine – Jemen:

“Ik maak me zorgen om de bombardementen van de Saoedische coalitie in het noorden van Jemen. Deze brengen zowel de mensen die we dienen als ons ZOA-team in groot gevaar.”

Des – Irak

“Naast het lawaai van generators lig ik ’s nachts vaak wakker van de gedachte aan Irakese families.  Zoveel families proberen terug te keren naar West-Mosul, om te proberen hun leven weer op te pakken en hoop te vinden voor hun kinderen, terwijl de omgeving er zo uitziet als onderstaande foto…”

Categorieen

Fondsen.org
Strandplevier 23
2201 XJ Noordwijk
informatie@fondsen.org
KvK 34160633