Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Wat we kunnen en moeten doen tegen racisme

Plan International Nederland

Plan International veroordeelt elk racistisch geweld en is tegen discriminatie van zwarte en etnische minderheidsgemeenschappen en raciaal onrecht. Wij zijn van mening dat dit het moment is om systeemverandering te bewerkstelligen door degenen die voorop lopen in deze beweging te steunen om geweld, onderdrukking en ongelijkheid te beëindigen.

Tegelijkertijd realiseren we ons ook dat we zelf nog veel te leren hebben over de rol van racisme in onze organisatie en programma’s. We zijn vastbesloten om door middel van een programma van leren en bewustwording een veel bewustere, antiracistische organisatie te worden. Dit zullen wij onder andere doen door middel van interne trainingen over vooroordelen en ongelijke machtsverhoudingen, discussies over racisme binnen onze organisatie en door kritisch te kijken naar onze relaties met collega’s in programmalanden. Op die manier willen we bijdragen aan de veranderingen die zo hard nodig zijn, overal ter wereld.

Plan International bestaat om de rechten van kinderen en de gelijkheid van meisjesrechten te bevorderen en ziet raciale rechtvaardigheid als een cruciaal onderdeel van gerechtigheid voor meisjes. Raciale rechtvaardigheid en genderrechtvaardigheid voor meisjes zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en het een kan niet zonder het ander. We kunnen geen gelijkheid voor meisjes bereiken, zonder gelijkheid voor meisjes van kleur te bereiken.

Wil je net als wij meer leren over racisme en wat je ertegen kunt doen? Onderstaande bronnen kunnen je daar bij helpen:

  • The Black Archives: The Black Archives is een historisch archief waar mensen terecht kunnen voor inspirerende gesprekken, inhoudelijke activiteiten en boeken vanuit zwarte en andere perspectieven die elders vaak onderbelicht blijven. The Black Archives wordt gedragen door de organisatie New Urban Collective.
  • Wit huiswerk: een (naar eigen zeggen onvolledig) naslagwerk voor witte mensen die zich in hun strijd tegen racisme willen verdiepen.
  • Plan International global website: voor tips over Engelstalige bronnen.

Wat we kunnen en moeten doen tegen racisme

Plan International Nederland

Kinderen en kansen
Stadhouderskade 60 1072 AC Amsterdam
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV