Meer weten? informatie@fondsen.org

Wat is er nu aan de hand in Syrië en wat doet ZOA daaraan?

Syrië leidt onder de gevolgen van de burgeroorlog, die het land sinds 2011 in zijn greep houdt. De opstand werd hard neergeslagen door het Syrische regime, en naar verwachting blijft Bashar al-Assad president. Maar de oorlog is nog lang niet voorbij. Miljoenen burgers verkeren in een noodsituatie. Water en voedsel zijn schaars, steden, dorpen en huizen beschadigd en mensen getraumatiseerd. ZOA heeft twee projecten in dit door oorlog verscheurde land.

Voedselondersteuning in Aleppo

Aleppo was een belangrijk strijdtoneel tijdens de burgeroorlog. Eind 2016 won het Syrische leger de stad grotendeels terug. In deze grootste stad van Syrië heeft ZOA een voedselproject. 500 huishoudens (ongeveer 2500 mensen) krijgen eens per maand een voedselpakket. Dit project duurt zes maanden en is afgelopen juni gestart. Eerder werd dit voedselprogramma succesvol uitgevoerd.

De voedselpakketten bevatten basisvoedingsmiddelen, en worden samengesteld met input van de lokale bevolking. Voordat de pakketten verspreid werden, heeft ZOA een uitgebreide kwaliteitscontrole gedaan om er zeker van te zijn dat de pakketten voldoen aan de Syrische en humanitaire eisen, en om te zorgen dat de pakketten cultureel op maat gemaakt zijn.

Zoeken in berichten:

Categorieen

Fondsen.org
Strandplevier 23
2201 XJ Noordwijk
informatie@fondsen.org
KvK 34160633