War Child steunt kinderen in de strijd tegen het coronavirus

War_Child_coronavirus_kinderen_oorlog.png.1200x630_q85_crop.jpg

Ondersteuning voor kinderen

Waar dat kan gaan, blijven we één-op-één psychosociale ondersteuning aan kinderen bieden, maar steeds meer kinderen en gezinnen zijn in quarantaine. Zij mogen geen andere mensen meer ontmoeten en moeten binnen blijven. Dat betekent nieuwe angst en onzekerheid voor kinderen die al kampen met de gevolgen van oorlog en geweld. War Child is druk bezig met het vinden van nieuwe manieren om ook onder deze uitzonderlijke omstandigheden gevluchte kinderen en hun leeftijdsgenoten in oorlogsgebieden psychosociale steun te geven.

Ook in Nederland

War Child bekijkt daarnaast of we onze ervaring in crisisgebieden komende tijd kunnen gaan inzetten voor steun aan kinderen in Nederland. Gelukkig zijn de zaken hier veel beter geregeld dan in de oorlogslanden waar wij gewoonlijk werken. Maar ook in Nederland kan psychologische en sociale steun in deze onzekere tijd goed van pas komen. Daarom bieden wij kinderen en hun ouders onder andere online sport- en speloefeningen voor thuis aan. Deze activiteiten zijn erop gericht negatieve emoties zoals frustratie en angst – en de gevolgen hiervan – te verminderen.

Steuntje in de rug

“We beseffen ons maar al te goed dat de mensen die War Child al jarenlang steunen nu misschien zelf in een vervelende situatie zitten, of zich zorgen maken om hun naasten,” zegt Tjipke Bergsma. “Zij horen ook bij de War Child-familie. Daarom zijn we begonnen met het bellen van onze vrienden op leeftijd. Deze keer niet om hun steun te vragen, maar om ze een steuntje in de rug te geven. Om te vragen hoe het gaat. Zo houden we elkaar een beetje in de gaten.”

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MEER NIEUWSBERICHTEN