Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

War Child geeft steeds meer kinderen in conflictgebieden urgente psychosociale steun

War Child

Wereldwijd groeien 149 miljoen kinderen en jongeren op met de directe gevolgen van geweld en gewapende conflicten. De meerderheid van hen – ruim 84 miljoen kinderen – heeft last van psychische problemen als gevolg van hun oorlogservaringen. Toch krijgt naar schatting 95 procent van deze kinderen door gebrek aan humanitair budget geen enkele psychosociale steun.

War Child zet zich wereldwijd in om de generatie kinderen die de dupe is van deze stille en groeiende mentale gezondheidscrisis te helpen. Het afgelopen jaar hebben wij ons werk in verschillende gebieden uitgebreid en geïntensiveerd, waardoor meer kinderen in meer landen dan ooit tevoren deel konden nemen aan onze programma’s. In het jaarverslag lees je hoe we dit met de hulp van onze Friends, partners en ambassadeurs voor elkaar hebben gekregen.

War Child in 2019

In 2019 heeft War Child 267.754 kinderen en volwassenen urgente humanitaire steun gegeven. In zeventien landen landen boden wij onderwijs en psychosociale zorg aan kwetsbare en achtergestelde gemeenschappen. Daarnaast hebben we alles op alles gezet om de sociale structuren die kinderen en jongeren beschermen, te versterken. Ook ontwikkelden en verbeterden we onze interventies, om zo nieuwe uitdagingen het hoofd te kunnen bieden.

Door de uitbreiding van ons innovatieve, digitale onderwijsprogramma – Can’t Wait to Learn – naar twee nieuwe landen, krijgen steeds meer kinderen in conflictgebieden het kwaliteitsonderwijs waar zij recht op hebben. Het voortdurend ontwikkelen en testen van nieuwe interventies helpt het risico verkleinen dat kinderen in programma’s lopen om gestigmatiseerd en uitgesloten te worden van hun gemeenschap. Ook richten we ons op mentale steun aan ouders en verzorgers, waarmee we indirect de leefwereld van kinderen verbeteren.

War Child Can't Wait to Learn in Jordan Jordanië kinderen onderwijs les tablets

KINDEREN IN JORDANIË KRIJGEN LES OP TABLETS VAN ONS ONDERWIJSPROGRAMMA CAN’T WAIT TO LEARN

Foto: Hussein Al Amoudi

De uitbreiding van de programma’s in de bezette Palestijnse gebieden hebben we in een hogere versnelling gezet, om zo de rechten van kinderen – die na protesten aan de Gazastrook vorig jaar steeds meer onder druk kwamen staan – te beschermen. Gevluchte Venezolaanse kinderen in Colombia konden rekenen op de steun van onze TeamUp-trainers, en in het Midden-Oosten hebben we tienduizenden gevluchte Syrische kinderen inhaalonderwijs kunnen geven.

Met de petitie #getekendvoorhetleven wisten we internationaal de aandacht te vestigen op de miljoenen kinderen in oorlog wiens fundamentele rechten hen zijn ontnomen. De oproep, die ruim 20.000 keer werd ondertekend, overhandigden we aan prinses Mabel en minister Sigrid Kaag voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking. Onze prominente rol tijdens de International Conference on Mental Health and Psychosocial Support in Crisis Situations in Amsterdam was een belangrijke stap in de missie om psychosociale steun – en het schrijnend tekort aan beschikbare financiering hiervoor – op de wereldwijde humanitaire agenda te zetten.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van onze resultaten. In het jaarverslag ontdek je hoe wij ons werk in 2019 hebben opgeschaald, verbeterd en aangepast.

War Child supports families in Jordan

MOEDER HALAN EN DOCHTER YASMINE IN ZA’ATARI, ‘S WERELDS GROOTSTE VLUCHTELINGENKAMP VOOR SYRISCHE GEZINNEN IN JORDANIË

Foto: Rosie Thompson

War Child corona virus voorlichting kinderen oorlog

WIJ ZETTEN ALLES OP ALLES OM KINDEREN UIT ONZE PROGRAMMA’S TE VOORZIEN VAN SPECIALE NOODPAKKET EN VOORLICHTING OM DE VERSPREIDING VAN COVID-19 TEGEN TE GAAN

Foto: War Child

Nieuwe uitdagingen in 2020

De impact van opgroeien in een conflictgebied zal in 2020 door de coronacrisis alleen maar versterkt worden. Om de uitdagingen die de pandemie met zich meebrengt – en de maatregelen tegen de verspreiding van het virus – aan te gaan, hebben we de afgelopen maanden hard gewerkt om onze activiteiten en programma’s aan te passen. Zo doen we er alles aan om de kinderen, families en gemeenschappen waar wij mee werken te beschermen tegen de gevolgen van het coronavirus. De komende tijd schroeven we deze inspanningen nog eens extra op.

“De pandemie maakt onze missie om de veiligheid en de mentale gezondheid van kinderen te waarborgen, belangrijker dan ooit”, zegt War Child-directeur Tjipke Bergsma. “Kinderen die al zijn blootgesteld aan de verschrikkingen van geweld en gewapende conflicten, krijgen nu te maken met nieuwe, acute risico’s voor hun welzijn.”

“Daarom voorziet War Child samen met lokale partnerorganisaties gezinnen in nood van voedsel en essentiële hygiëne-producten. Ook bieden wij kinderen in quarantaine en isolatie extra psychosociale steun. De komende maanden zullen wij deze activiteiten optimaliseren en verder uitbreiden.”

“Met onze inspanningen tijdens deze internationale noodsituatie doen wij er alles aan geen enkel kind in de kou te laten staan.”“Met onze inspanningen tijdens deze internationale noodsituatie doen wij er alles aan geen enkel kind in de kou te laten staan.”War Child-directeur Tjipke BergsmaBekijk ons jaarverslag

Dit bericht is afkomstig van de website van War Child:

https://www.warchild.nl/nieuws/meer-psychosociale-steun/

War Child geeft steeds meer kinderen in conflictgebieden urgente psychosociale steun

War Child

Kinderen en kansen
War Child, Helmholtzstraat, Amsterdam, Nederland
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV