Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Wajong en studeren: wat gaat er veranderen?

CP Nederland

De Wajong gaat veranderen. De meeste veranderingen gaan in op 1 januari 2021, alleen de nieuwe regels voor het volgen van een opleiding gelden al vanaf 1 september 2020. Wat gaat er veranderen en wat moet je doen?

Volgens de huidige Wajong – de Wajong 2015 – heb je geen recht (meer) op een uitkering als je gaat studeren. Met de nieuwe Wajong – de Wajong 2021 – gaat dat veranderen. En omdat het studiejaar al in september start, kun je al vanaf september 2020 gebruik maken van deze nieuwe regel.

Lees het volledige bericht op de website van Ieder(in)

Ieder(in) heeft de afgelopen maanden gelobbyd voor vereenvoudiging van de Wajong. Die gehoopte vereenvoudiging is er helaas niet gekomen. Wel heeft de Eerste Kamer geëist dat eventuele negatieve inkomenseffecten voor Wajongers worden gecompenseerd. Het is nog onduidelijk hoe ver deze compensatie gaat reiken. Ieder(in) zal de effecten van de Wajong 2021 nauwgezet volgen en aan de bel trekken als blijkt dat Wajongers er toch op achteruit gaan.

Probleem met de Wajong? Meld het bij het Meldpunt van Ieder(in)

Lees meer over de lobby van Ieder(in) voor een vereenvoudigde Wajong

[Bron: website Ieder(in)]

Dit artikel is afkomstig van de website van CP Nederland:

https://cpnederland.nl/wajong-en-studeren-wat-gaat-er-veranderen/

Wajong en studeren: wat gaat er veranderen?

CP Nederland

Gezondheid en Handicaps
Randhoeve 221, 3995 GA Houten, Nederland
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV