Waarom het steriliseren van huisdieren zo belangrijk is

02_28_17_spayday.jpg

Rita en Yuni zijn dol op hun hond Popo. Dankzij het Participatory Learning and Action-programma (PLA), een samenwerking tussen de Bali Animal Welfare Association (BAWA) en het IFAW, weten ze wat ze moeten doen om goed voor haar te zorgen.

Ze spelen dagelijks met haar, en door dat al op jonge leeftijd te doen zal Popo ook als ze ouder is een sociaal en vriendelijk dier zijn. Ze geven haar goed te eten en vers water te drinken. Nu ze er oud genoeg voor is, willen ze haar laten steriliseren.

Ze offerden een groot deel van hun zondag op om geduldig te wachten bij de speciaal opgerichte kliniek in hun ‘banjar’, zoals de lokale gemeenschap wordt genoemd. Sinds het PLA-team hier van start ging is de vraag naar sterilisaties, castraties, vaccinaties en andere zorg voor honden enorm gestegen. Op deze dag werden 29 honden geholpen door de dierenartsen van de BAWA. Hierdoor blijven de honden gezonder en zullen ze ook in de komende jaren nog fijne huisdieren zijn.

Via al onze sterilisatieprogramma’s worden jaarlijks in totaal tienduizenden dieren geholpen, niet alleen honden en katten maar ook konijnen en zelfs cavia’s. We werken in de meest afgelegen gebieden waar deze zorg standaard nauwelijks beschikbaar is. Zo hoeft geldgebrek of grote afstand tot de nodige veterinaire voorzieningen geen verhindering te zijn en wordt veel dieren onnodig lijden bespaard.

In het afgelopen jaar konden we, dankzij alle giften die we van onze donateurs ontvangen,  in totaal 38.793 huisdieren helpen.

Door dieren te steriliseren worden er minder puppy’s en kittens geboren. Dat betekent dat er minder katten en honden op straat worden gedumpt. Bovendien zijn gesteriliseerde huisdieren vaak gezonder en leven ze langer.

Wat Popo betreft: ze is goed hersteld en heeft weinig pijn gehad. Na de operatie legden Rita en Yuni haar flink in de watten, en inmiddels is ze weer helemaal de oude.

–RTJ

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MEER NIEUWSBERICHTEN