Waarom ABN AMRO, ING en Rabobank bang zijn voor deze dag (en voor jou!)

Op zaterdag 17 november gaan de medewerkers van de ABN AMRO, ING en Rabobank met frisse tegenzin naar hun werk. Want die dag bellen we samen de banken plat. Vanaf het belcentrum op de Dam én vanuit 90 lokale belcentra in heel Nederland. En jij kunt meedoen!

Samen vragen wij de banken te stoppen met geld steken in de palmolie-industrie. Wil jij ook dat jouw bank hiermee stopt? Doe dan zaterdag mee aan de landelijke Bel-je-Bank actie.

Hoe kan ik meedoen?

Wat gebeurt er op de Dam in Amsterdam?

Op zaterdag 17 november vindt op de Dam in Amsterdam de centrale actie van de Bel-je-bank dag plaats. Daar zal een belteam van tientallen mensen, waaronder BN’ er Froukje Jansen, bellen en social media berichten sturen naar de drie banken.
> Wil je een plaatsje in dit belteam? Meld je dan hier aan. 

Hoe kan ik thuis meedoen?

Fijn dat je meedoet. De bank neemt vooral klachten van eigen klanten serieus. Dus pak je bankpasje erbij en bel je eigen bank. Hieronder lees je per bank hoe je dit kunt doen vanuit je luie stoel. 
Geen klant bij ABN AMRO, ING of Rabobank? Kijk dan eens in onze actiebank met tips voor online actievoeren.

ABN AMRO

  • Bel op zaterdag 0900-0024
  • Toets je bankrekeningnummer in.
  • Rekeningnummer niet bij de hand? Toets 1 en spreek in waar je voor belt.  
  • Geen bankrekeningnummer bij deze bank? Toets 2 om een adviseur aan de lijn te krijgen. Tip: voor mensen die mogelijk een hypotheek willen afsluiten nemen adviseurs extra tijd. 

ING

  • Bel op zaterdag 020-2288888
  • Spreek in waarvoor je belt, bijvoorbeeld dat je graag informatie wilt over een betaalrekening. Daarna moet je je bankrekeningnummer intoetsen.
  • Als je dat niet doet, krijg je iemand aan de lijn.

Rabobank

  • De Rabobank heeft geen centraal telefoonnummer. Wel kan je naar je lokale bankfiliaal bellen.
  • Check dus eerst welk nummer jij moet bellen om je lokale Rabobank aan de lijn te krijgen.
  • De volgende stappen zullen verschillen. Probeer een optie te kiezen waarbij je iemand aan de lijn krijgt.

Gezellig samen bellen? Dat kan! 

Toch liever samen in een groepje bellen? Dat kan! Stuur een mailtje naar fairfuture@milieudefensie.nl om te bespreken welke belteams in jouw buurt actief zijn.  

Wat moet ik tegen de banken zeggen?

Vertel de banken kalm en rustig dat jij niet wilt dat zij jouw geld stoppen in het verwoesten van het regenwoud. Dit mag in je eigen woorden. Weet je niet zo goed wat je moet zeggen? Lees dan onderstaande tekst voor inspiratie. 

“Ik maak mij zorgen omdat de bank geld investeert in ontbossing. Elke seconden worden er 169 bomen gekapt. Ik wil niet dat dit met mijn geld gebeurt. Ik wil hier een klacht over indienen. Wat doen jullie met zo’n klacht? Ik wil dat mijn klacht wordt doorgegeven aan het afdelinghoofd en dat jullie er wat mee doen.” 

Sta je lang in de wacht? Doe dan dit:

Kopieer en plak onderstaande tekst op social media

Ontbossing? Landroof? Niet met mijn geld! @ABNAMRO, @ingnl en @Rabobank, open je ogen, en stop onmiddellijk met mijn geld steken in palmoliebedrijven die het regenwoud verwoesten. Zie: trekdegrens.nl Daarom doe ik mee aan de landelijke #beljebank #maakjebankbang

Fondsen.org
Strandplevier 23
2201 XJ Noordwijk
informatie@fondsen.org
KvK 34160633

%d bloggers liken dit: