Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Vrouwelijke surrealist voor Museum Boijmans Van Beuningen

Museum Boijmans Van Beuningen voegt een topschilderij van de van oorsprong Britse vrouwelijke surrealist Leonora Carrington toe aan de collectie. Het is het eerste werk van deze kunstenaar in de museumcollectie en die van de Collectie Nederland. Vanaf heden wordt het getoond op zaal.

Het schilderij ‘Again the Gemini are in the Orchard’ (1947) van Leonora Carrington (1917 – 2011) is van uitzonderlijke kwaliteit en is aangeboden door een particulier met een uitmuntende collectie surrealistische kunst. Met deze aanwinst markeert het museum het moment waarop de omvangrijke renovatie en vernieuwing van het museumgebouw van start gaat. Het werk wordt inmiddels getoond in de tentoonstelling ‘Als de luiken sluiten’, waar een selectie belangrijke hoogtepunten te zien zijn (tot en met 26 mei 2019). Met de brede steun van het Mondriaan Fonds, Vereniging Rembrandt (mede dankzij het Desirée Lambers Fonds), BankGiro Loterij, Stichting Fonds van Rede, Stichting Museum Boijmans Van Beuningen, Prins Bernhard Cultuurfonds (mede dankzij het Breeman Talle Fonds) en door bemiddeling van Galerie Dickinson in Londen, kon het internationale topstuk worden verworven.

Vrouwelijke surrealist voor Museum Boijmans Van Beuningen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Meer berichten over , ,

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV