Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Vrijwilligers Natuurmonumenten weer volop aan de slag

Natuurmonumenten

Onze beheervrijwilligers zijn sinds 1 juli weer volop aan de slag in De Wieden. Ook deze groep kwam thuis te zitten vanwege de coronacrisis. “Ze zijn blij dat ze weer in de natuur kunnen werken. Sommigen melden zich spontaan aan voor een extra dagje klussen”, vertelt boswachter Roelof de Jonge.

Hulp vrijwilligers bij veel werkzaamheden

Onze organisatie krijgt in De Wieden bij veel werkzaamheden hulp van vrijwilligers. Ze onderhouden bijvoorbeeld de eendenkooien, verrichten maaiwerk en houden wandelpaden en kanoroutes netjes. Met de uitbraak van het coronavirus zette de vereniging het vrijwilligerswerk stil. Later mocht een deel van de vrijwilligers weer aan het werk en sinds 1 juli zetten ook 70-plussers weer in.

Volop werk

Werk genoeg, zegt De Jonge. “Een deel van het werk besteedden we de afgelopen maanden uit, zoals het onderhoud aan de landhekken. Als het vee de weilanden ingaat, moeten die hekken natuurlijk goed zijn. Met name met maaiwerk liepen we wel achter. En ook in de eendenkooien was er volop werk.”

Enthousiasme vrijwilligers

Dankzij het enthousiasme van de vrijwilligers zijn die achterstanden snel weggewerkt. “Je merkt dat mensen lang thuis zaten en graag weer wat willen doen. Bovendien blijven meer mensen in de zomer in Nederland. Ook merk ik dat de belangstelling voor vrijwilligerswerk toeneemt: de aanvragen blijven binnenkomen”, vertelt De Jonge, die blij is dat het virus niet heeft toegeslagen onder de vrijwilligers. “Gelukkig is iedereen gezond gebleven. We hanteren natuurlijk ook de regels: wie niet fit is, blijft thuis.”

Natuurmonumenten heeft in De Wieden een grote club vrijwilligers, waarvan er vijftig meehelpen bij het beheer. Meer informatie over vrijwilligerswerk, ga naar https://www.natuurmonumenten.nl/word-vrijwilliger

Dit bericht is afkomstig van de website van Natuurmonumenten:

https://www.natuurmonumenten.nl/natuurgebieden/de-wieden/nieuws/vrijwilligers-natuurmonumenten-weer-volop-aan-de-slag

Vrijwilligers Natuurmonumenten weer volop aan de slag

Natuurmonumenten

Natuur, Milieu en Dieren
Schaep en Burgh, Noordereinde 60, 1243 JJ, 's-Graveland
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV