Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Vrijwilligers gezocht: maatjes voor ouderen in Laren (Noord-Holland)

Lijkt het jou leuk om samen met een oudere leuke momenten te beleven?

Voor bewoners van verpleeghuis de Stichtse Hof in Laren zijn we op zoek naar enthousiaste maatjes. Ben jij knappe kapper en zet jij de haren van de kapster in de krul? Dans jij binnenkort de foxtrot met een bewoner? Of hou je van een winterse wandeling, voetbal kijken of een goed gesprek? Lees dan snel verder!

Zie jij een activiteit die je aanspreekt en wil jij graag wat betekenen als vrijwilliger? Vul dan onderaan deze pagina het contactformulier in en wij nemen contact met je op!

Amsterdams voetbal
Ben jij een voetballiefhebber? Deze man is een echte Ajax supporter. Hij kijkt in het weekend graag naar de voetbalwedstrijden van zijn favoriete club op televisie. Kom jij hem hierbij vergezellen?

Als je haar maar goed zit
Mevrouw is haar hele leven kapper geweest. Ze genoot van het stylen van haren, daarmee maakte ze mensen blij. Het lijkt haar heerlijk om nu zelf eens onder handen genomen te worden. Kun jij haren stylen, krullen of vlechten? Dan horen we graag van je.

Beeldende kunst
Het leven hoeft niet saai te zijn als je ouder wordt. Deze 95-jarige dame wil graag nog van alles beleven. Ze is geïnteresseerd in kunst, foto’s, films en ballet. Heb jij mooie kunstboeken of films? Deze dame wil er graag samen met jou doorheen bladeren.

Como estas?
eer spreekt een aardig woordje over de grens; Frans, Duits, Spaans en Engels. Helaas zijn er in het verzorgingshuis geen anderen met wie hij dit kan delen. Studeer jij één van deze talen of is het wellicht je moedertaal? Je kunt nu je taalkennis inzetten bij gesprekken met deze meneer.

Wandelmaatjes gezocht
In dit huis verwonderen meerdere mensen zich over de bloemen en planten die buitenshuis te zien zijn. En een frisse neus halen is heerlijk, maar dit kunnen zij niet meer alleen. Spreekt het jou aan om samen met een oudere (1 op 1) een wandelingetje te maken en samen de opkomende bloemen te observeren? Dan zij we op zoek naar jou.

Heel Holland Bakt
Alleen de geur van deeg roept bij haar al vele herinneringen op. Mevrouw heeft heel wat koekjes en taarten gebakken in haar leven. Graag wil ze dit weer oppakken. Samen met mevrouw een taart bakken en hierna gezellig een stukje oppeuzelen. Natuurlijk hebben jullie genoeg gemaakt om ook uit te delen aan andere bewoners. Ben jij die gezellige koekjesbakker die we zoeken?

Que sera sera!
Muziek maakt veel los bij mensen, veel ouderen genieten dan ook met volle teugen wanneer ze naar hun favoriete muziek luisteren uit hun tijd. Ben jij ook gek op muziek en lijkt het je leuk om samen met een oudere naar muziek te luisteren en mee te zingen met hits van Elvis, Doris Day, Willy Alberti of Johnny Jordaan? Dan zijn wij op zoek naar jou! Er zijn veel verschillende muzieksmaken onder de ouderen: van rock, klassiek of soul, tot Amsterdams, accordeon of pop. Het kan dus goed voorkomen dat er een match is met jouw muzieksmaak.

Swingen op muziek
“Ik wil alleen maar dansen”, was een antwoord van een bewoner van de Stichtse Hof op de vraag wat ze graag zou willen. Een aantal bewoners hebben nog erg losse heupen en zouden deze graag willen gebruiken. Kan jij de foxtrot of de wals dansen? Of toch liever de twist en rock ‘n rollen? En lijkt het je leuk om met ouderen te swingen op muziek van vroeger? Neem dan snel contact met ons op!

Toeren door de omgeving
Een aantal bewoners wil graag een stukje toeren in de auto. Zo zijn ze er even op uit en zien ze wat van de omgeving. Ook is er een autoliefhebber die helemaal gek is van oldtimers en van auto’s in het algemeen. Heb jij een (oude) auto en vind je het gezellig om met mensen te toeren? Dan zijn we op zoek naar jou!

Praatmaatje
Vind jij het heerlijk om een praatje met iemand te maken? In de Stichtse Hof wonen veel mensen die zin hebben om gezellig een praatje te maken. Herinneringen van vroeger ophalen, lachen om grapjes of een gesprek op niveau over de actualiteiten; er zijn meerdere bewoners die erg gelukkig worden als iemand de tijd neemt om even gezellig met hun te kletsen. Lijkt het jou leuk om iemands dag op te fleuren door een praatje te maken?

Samen schilderen
Mevrouw is helemaal gek van schilderen, vooral van de natuur schilderen, maar kan helaas niet meer deelnemen aan het schildergroepje in de Stichtse Hof. Om het 1 op 1 samen met iemand te doen, is dé oplossing voor haar om haar grootste hobby weer uit te kunnen voeren. Hou jij ook van schilderen en zou je dit samen met mevrouw willen doen? Laat het ons weten!

Terrasje pakken
In het zonnetje op een terrasje zitten is voor vele mensen het ultieme geluksmoment, zo ook voor deze meneer. Samen met iemand op een terrasje zitten, mensen kijken en gezellig kletsen, dat is wat hij wil. Wil jij hem hierbij vergezellen?

Spelletjes spelen
In de Stichtse Hof zijn meerdere mensen wel in voor een spelletje. Van ganzenbord tot rummikub, van het maken van (kruiswoord)puzzels tot dammen en natuurlijk ook kaarten. Vind je het gezellig om af en toe een spelletje met 1 of meerdere mensen te spelen? Neem dan contact met ons op!

Contactformulier

[contact-form-7]

Vrijwilligers gezocht: maatjes voor ouderen in Laren (Noord-Holland)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Bartimeus Fonds
fondsen.org

Geluksmomenten

Bartiméus Fonds ambassadeur Marjolein van den Broek neemt je mee in haar leven. Marjolein is getrouwd en heeft twee kinderen. Vijf jaar geleden werd ze

Lees verder »

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV