Vriendinnentripje naar de Veluwe: “De Zonnebloemauto geeft je complete vrijheid!”

vriendinnenweekend-zonnebloemauto.jpg

Thea, Marianne en Maria zijn al vriendinnen sinds de kleuterschool. Toen ze een jaar of twaalf waren ontmoetten ze Trudie en vormde zich de huidige, hechte vriendinnengroep. Samen maken ze een feestje van het leven. “Als er iemand jarig is gaan we samen op stap om het te vieren. Een avondje theater, gek doen in een escape room, genieten van een mooi museum. We hebben zo’n plezier samen!”

Uitkomst

Ook gaan ze graag samen wat langer weg. Maar sinds Thea in een rolstoel zit, is de uitdaging altijd: hoe en waarnaartoe? Tot Thea de Zonnebloemauto spotte. “Wat een uitkomst dat deze auto er is! En ook nog gewoon in mijn woonplaats Den Haag. Als je in een rolstoel zit, moet je aan zoveel extra dingen denken als je op reis wilt: aangepast vervoer, een toegankelijke accommodatie. Kortom: een hoop uitzoekwerk en geregel.” Na een testrit is ze helemaal overtuigd. “Hij is comfortabel, lekker schoon, ruim én betaalbaar voor alle portemonnees.” 

Vakantiestemming

Op 4 juli is het zover. Het zonnetje schijnt en de trolley’s staan gebroederlijk op een rij naast de auto. De vriendinnen zijn al helemaal in de vakantiestemming en er wordt druk gekletst en gelachen. Als Thea veilig vastgegespt en wel achterin zit en de bagage is ingeladen, neemt Trudie plaats achter het stuur. Met een vrolijke afscheidstoeter naar de achterblijvers vertrekken ze richting de Veluwe. 

Bloeiende heide

Bij aankomst in Fletcher Hotel Landgoed Avegoor genieten ze van een drankje. Dan is het tijd voor wat sightseeing in de fraaie omgeving. Vlakbij Ellecom vinden de vriendinnen een pad dat goed rolstoeltoegankelijk is. “De natuur is hier echt uniek”, vertelt Thea. “Je ziet allemaal bijzondere planten en de heide staat in bloei.”

Doesburg

Na de wandeling brengen ze een bezoek aan het nabijgelegen oude Hanzestadje Doesburg, met zijn schilderachtige gevels en straatjes. “Wat een mooie plaats is dit. Heel leuk om eens te zien.” Ze sluiten de dag af met een gezellig etentje op een terras aan de IJssel. “Heerlijk om zo uit te kijken over het water.”

Aangepaste fiets

De volgende dag, na het ontbijt, grijpen ze hun kans om de Veluwe eens te bekijken. “Marianne heeft uitgezocht dat je hier een aangepaste fiets kunt huren”, zegt Thea. “Ik ben benieuwd.” Even later lopen ze samen een rondje om de fiets. Aan de voorkant is een plateau bevestigd dat omlaag kan, zodat je er met de rolstoel op kunt rijden. Als de vriendinnen gezorgd hebben dat Thea veilig is geïnstalleerd, beginnen ze vol goede moed aan de tocht.

Prachtig park

Al gauw stuurt Marianne bijna in de berm. Thea schiet in de lach. “Uhm, volgens mij hadden we even moeten oefenen!” Marianne laat zich niet kennen. Monter trapt ze verder en al gauw krijgt ze er steeds meer handigheid in. Thea straalt tussen haar vriendinnen. “Geweldig dat je op deze manier ook in een rolstoel dit prachtige park kunt beleven. En het voelt alsof je samen fietst. Echt een leuke ervaring. En wat treffen we het met ‘t weer!”

Complete vrijheid

Na de fietstocht strijken de vriendinnen ergens neer voor een drankje. Samen toasten ze op hun vriendschap en het geslaagde tripje. “Wat was het fijn”, zegt Thea. “Zo ontspannen. En alles klopte. Ook dankzij de Zonnebloemauto. Ik maak al jaren gebruik van taxivervoer, dan sta je voor elke rit te wachten, soms ellenlang. Met de Zonnebloemauto kan de dag zonder enige tijdsdruk verlopen. Je kunt gaan en staan waar je wilt. Dat gevoel van complete vrijheid, daar heb ik zo van genoten!”

Dit bericht is oorspronkelijk afkomstige van de website van Stichting Zonnebloem:

https://www.zonnebloem.nl/actueel/nieuwsberichten/2018/10/vriendinnentripje%20veluwe

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MEER NIEUWSBERICHTEN