Vredeskrant met Mpho Tutu, Jan Gruiters en Abdelilah

30-08-2019

Ter gelegenheid van de Vredesweek brengt PAX de Vredeskrant uit met verhalen over mensen die werken aan vrede. Want verhalen vertellen is onderdeel van het vredeswerk zelf.

Verhalen van mensen zoals de Syrische Adbdelilah die deze zomer terugging om vrijwilligerswerk te doen op het Griekse eiland waar hij ooit zelf aan kwam. En in Nederland vertelt hij als gastdocent van het  project Verhaal van een Vluchteling verhalen aan Nederlandse tieners over zijn leven in Syrië en nu. Veel leerlingen en docenten stellen hun  negatieve beeld over vluchtelingen flink bij.

Voor Mpho Tutu is verhalen vertellen onderdeel van het proces van vergeving en verzoening. Of ze nu in Zuid-Afrika, de Verenigde Staten of Nederland is, ze zet zich in voor mensen met minder kansen. Jan Gruiters gaat in de Vredeskrant in op zijn 38 jaar werk bij de vredesbweging. Meer dan een baan, de vredsbeeweging is zijn bestaan. 

Ook andere bekende en minder bekende Nederlanders komen aan het woord: journalist Sinan Can vertelt de verhalen van mensen uit conflictgebieden, René de Reuver van de Protestantse Kerk in Nederland en Bisschop Gerard de Korte van de Rooms-Katholieke kerk vertellen hun verhaal van vrede. 

De vredeskrant wordt verspreid in de Vredesweek, een week die oproept om elkaar te ontmoeten. Durf elkaar te leren kennen. Verhalen uitwisselen is een uitstekende manier. ‘Wie ben jij?’ zou een mooie openingszin zijn. 

Lees de Vredeskrant online of bestel hem hier.

Bruggen slaan tussen verdeelde gemeenschappen, Nederland

Fondsen.org
Strandplevier 23
2201 XJ Noordwijk
informatie@fondsen.org
KvK 34160633