Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Vrede en Toiletrecht!

Maag Lever Darm Stichting

Vrede en Recht wordt Vrede en Toiletrecht!

Waarom zijn er niet meer toegankelijke openbare toiletten in Nederland? Deze vraag slingert het jongerenplatform WAAROM?! (powered by AVROTROS Radar) vandaag de wereld in. Zoals in hun YouTube video te zien is veranderde de Toiletalliantie samen met de co-founder van de Hoge Nood App en enthousiaste ambassadeurs het logo van de Gemeente Den Haag op de pilaar van het gemeentehuis, door middel van een sticker. Vrede en recht werd ‘Vrede en Toiletrecht’. Een symbolisch statement om aandacht te vragen voor het gebrek aan voldoende toegankelijke openbare toiletten.

De gemeente Den Haag liet in een schriftelijke reactie weten dat ze vinden dat toegankelijke openbare toiletvoorzieningen thuishoren in een gastvrije stad, waarin iedereen zich welkom voelt. Ze geven ook aan dat er zeker nog werk aan de winkel is. Daar is dan ook geld voor vrijgemaakt zodat het aantal toegankelijke openbare toiletten de komende jaren kan worden uitgebreid. Daarnaast zijn in de binnenstad gesprekken gaande met horeca en winkeliers over wat er nodig is voor openstellen van toiletten voor bewoners en bezoekers. Goed nieuws. We moedigen de gemeente Den Haag maar ook andere gemeenten van harte aan om hun toilet beleid onder de loep te nemen en te verbeteren. Want in vergelijking met andere landen pist Nederland naast de pot als het gaat om een doordacht toilet beleid.

Dit bericht is oorspronkelijk afkomstige van de website van Maag Darm Lever Stichting:

https://www.mlds.nl/vrede-en-toiletrecht/

Vrede en Toiletrecht!

Maag Lever Darm Stichting

Gezondheid en Handicaps
Maag Lever Darm Stichting, Stationsplein, Amersfoort, Nederland
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV