Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Volg de jonge zeearenden van het Eemmeer

Natuurmonumenten

Net over de Utrechtse provinciegrens, op het eiland Dode Hond in het Eemmeer, broedt sinds 2018 de zeearend. Ook dit jaar bracht het paartje twee jongen veilig groot. De jonge arenden worden regelmatig gezien in de polders van Eemland.

Begin juni zijn de vogels voorzien van een zender waarmee hun vliegbewegingen in kaart worden gebracht. Het leuke is: iedereen kan vanaf de zijlijn meekijken. Met een vertraging van 48 uur en 1 stip per dag staan de bewegingen op het portal van Werkgroep Zeearend Nederland. De jonge arenden van de Dode Hond heten ‘Eemmeer 2020’ (man en vrouw).

Het eiland Dode Hond is van Staatsbosbeheer. Natuurmonumenten beheerde jarenlang de natuur op dit eiland en is daarom betrokken bij het wel en wee van de zeearenden. Lees op het boswachtersblog van Staatsbosbeheer meer over waarom de vogels een zender kregen.

Zelf een zeearend spotten? Een spontaan bezoek van de zeearend is altijd een verrassing. Tijdens de laatste fietsexcursie hadden we dit geluk en lieten de jonge arenden zich goed zien. Er staan dit jaar nog twee excursies gepland: op zaterdag 29 augustus of zondag 27 september. Fiets je mee? Of ontdek Eemland zelf met de wandelroute Eemland. Vergeet je verrekijker niet!

Dit bericht is afkomstig van de website van Natuurmonumenten:

https://www.natuurmonumenten.nl/natuurgebieden/eemland/nieuws/volg-de-jonge-zeearenden-van-het-eemmeer

Volg de jonge zeearenden van het Eemmeer

Natuurmonumenten

Natuur, Milieu en Dieren
Schaep en Burgh, Noordereinde 60, 1243 JJ, 's-Graveland
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV