Meer weten? informatie@fondsen.org

Vlog Kees-Jan: hutten voor ontheemden in Ethiopië

In het zuiden van Ethiopië sloegen de afgelopen tijd talloze mensen op de vlucht voor geweld in hun regio. Verdreven van huis en haard, moeten deze Ethiopiërs zien te overleven in een droog en dor gebied. ZOA helpt hen met een waardig dak boven het hoofd. 

Collega Kees-Jan Hooglander bezocht het gebied waar ZOA haar noodhulpproject startte. Hier sprak hij met tientallen mensen over de nood waar zij in terecht kwamen nadat ze hun huis moesten verlaten. Het gebied waar de ontheemden terecht kwamen, is een droge regio van Ethiopië waar terreurgroep Al Shabaab regelmatig aanslagen pleegt. Water is hier schaars, werk is er niet te vinden en voor de boeren en nomaden is het ingewikkeld om vee hier in leven te houden.

De primitieve leefomstandigheden waar de ontheemden zich in bevinden, was een reden voor ZOA om in te grijpen. De meeste vluchtelingenfamilies woonden in hutjes van ongelooflijk slechte kwaliteit en onder slechte hygiënische omstandigheden. Vooral met het naderende regenseizoen, kan dit grote problemen opleveren.

Hulp bieden

Maar er is hoop! Kees-Jan was bij een distributie van materialen voor nieuwe hutten:

Categorieen

Fondsen.org
Strandplevier 23
2201 XJ Noordwijk
informatie@fondsen.org
KvK 34160633