Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Video: Drie nieuwe berenjongen gearriveerd in Russisch Berenopvangcentrum

Er zijn opnieuw drie berenjongen aangekomen in het Bear Rescue Center (OBRC) van het IFAW in het Russische Bubonitsy. Hier kunnen de nieuwkomers, één mannetje en twee vrouwtjes, nu bijkomen van de reis die ze achter de rug hebben.

De berenjongen zijn gered in de Russische regio’s Tver en Irkoetsk. Ze gaan de twee andere berenjongen gezelschap houden die al eerder begonnen aan het rehabilitatietraject in het centrum.

Een mannelijk berenjong werd gered door drie houthakkers die onverwacht een hol vonden en daar geluiden uit hoorden komen. Hun hond viel het berenjong aan, maar de houthakkers slaagden erin het beertje van zijn aanvaller te bevrijden. Het jong hield er wel verwondingen aan over. Sergey Gershov van het OBRC haalde het beertje direct op en bracht het voor behandeling over naar het Russisch College voor Zoölogische Geneeskunde. Hier werd het jong geopereerd en kreeg hij antibiotica.

Het derde geredde berenjong werd direct voor behandeling naar het Russisch College voor Zoölogische Geneeskunde overgebracht.

Het vierde en vijfde berenjong, allebei vrouwtjes, werden achtergelaten op de stoep bij een circusdirecteur in Siberië. Ondanks een aanbod van de berentrainers van het circus om zich over de beertjes te ontfermen, besloten de circusmedewerkers dat de beertjes terug in de natuur moesten worden uitgezet. Ze belden Sergey Pazhetnov van het OBRC en vroegen hem de beertjes op te vangen. Sergey vertelde het circus dat de kans op een succesvolle rehabilitatie van de jongen het grootst zou zijn als ze zo snel mogelijk naar het OBRC werden gebracht. Circusambtenaren in Irkoetsk verzamelden alle benodigde documenten, inclusief veterinaire en inspectierapporten, zodat de berenjongen vervoerd konden worden. Ook vonden ze een luchtvrachtmaatschappij die bereid was de beertjes mee te nemen; ze wachtten op een vliegtuig met een verwarmd bagageruim. En tot slot slaagden ze er in een geschikte hardhouten kist te vinden die voldeed aan de eisen van luchtvaartmaatschappijen voor het vervoer van berenjongen.

En dat alles kregen ze in minder dan 24 uur tijd voor elkaar.

Na een vlucht naar Moskou kwamen de beren aan in het OBRC, waar ze nu bijkomen van hun reis.

Twee vrouwelijke berenjongen komen aan in het OBRC en worden onderzocht voordat ze in een warme box worden gelegd om te gaan slapen tot hun voedertijd.

Berenjongen hebben om de vier uur speciale voeding nodig, die in samenstelling lijkt op de melk van hun moeder. De medewerkers van het OBRC zijn getraind in het op de juiste manier voeden van de jongen. Zij zorgen ervoor dat ze geen last krijgen van verstopping door de iets andere samenstelling van hun voeding.

Ook de temperatuur is voor jonge beertjes heel belangrijk. Om te beoordelen of ze het te warm of te koud hebben, wordt hun gedrag nauwlettend in de gaten gehouden. De temperatuur in hun nieuwe verblijf wordt voortdurend bijgesteld om ze zo comfortabel mogelijk te houden.

De berenjongen worden gerehabiliteerd en kunnen hopelijk weer worden uitgezet in beschermd bosgebied als ze oud genoeg zijn om zelfstandig te kunnen overleven.

-MD

Video: Drie nieuwe berenjongen gearriveerd in Russisch Berenopvangcentrum

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV

Mogen wij JE op de hoogte houden?

Wekelijks sturen wij een nieuwsbrief met daarin het laatste nieuws en de meest recente vacatures. Wil je deze ook ontvangen? Als je het onderstaande formulier invult dan zetten we je graag op de lijst.