Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Verwarring en zorgen over nepcollectanten en officiële straatwervers

Nederlandse Rode Kruis

Het Rode Kruis stopt voorlopig met de werving van nieuwe donateurs door het gaan van deur tot deur. Er is in deze tijd van het coronavirus te veel verwarring over nepcollectanten en officiële straatwervers en er bestaan zorgen over het huis aan huis komen van mensen op dit moment, nu geadviseerd wordt überhaupt zoveel mogelijk thuis te blijven en afstand te houden. Mensen vroegen zich af of het wel verantwoord was om de straatwervers langs de deuren te sturen. We hebben begrip voor deze gevoelens.

Op verschillende plekken in Nederland zijn de laatste tijd ook nepcollectanten opgedoken. Er gingen mensen met een collectebus langs de deuren om zogenaamd geld op te halen voor het Rode Kruis in verband met het coronavirus. Dit was het geval in bijvoorbeeld Schiedam en in Brabant.

Omdat we geen verwarring willen en begrijpen dat er zorgen leven, is het Rode Kruis per direct gestopt met de straatwerving. Tegelijkertijd merkte het Rode Kruis dat de wervers aan de deur juist de afgelopen dagen extra positieve reacties kregen en dat het werk van de hulporganisatie goed gewaardeerd werd. Dit heeft gelukkig ook nieuwe donateurs opgeleverd, die ontzettend belangrijk zijn voor de hulpverlening van het Rode Kruis. Zonder donateurs kan het Rode Kruis zijn belangrijke hulpverlening in Nederland en in de wereld niet doen.

Wilt u toch een bijdrage leveren aan de bestrijding van het coronavirus, dan kan dat door online te doneren.

Verwarring en zorgen over nepcollectanten en officiële straatwervers

Nederlandse Rode Kruis

Mensen in nood
Anna van Saksenlaan 50, Den Haag, Nederland
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV

Mogen wij JE op de hoogte houden?

Wekelijks sturen wij een nieuwsbrief met daarin het laatste nieuws en de meest recente vacatures. Wil je deze ook ontvangen? Als je het onderstaande formulier invult dan zetten we je graag op de lijst.