Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Versterking van burgerschap van veertigplussers met CP

CP Nederland

  • 16 september 2020

Kenniscentrum Zorginnovatie van Hogeschool Rotterdam, Basalt Revalidatie en CP Nederland zijn in augustus 2020 het project ‘Versterking van burgerschap van veertigplussers met cerebrale parese’ gestart. Het doel is om inzicht te krijgen wat burgerschap voor veertigplussers met CP betekent en wat zij nodig hebben om burgerschap invulling te geven.

Veertigplussers met CP worden via Basalt Revalidatie geworven. Met Burgerschap wordt bedoeld dat je deel uitmaakt van de samenleving en dat je je gezien voelt. Onderdeel zijn van de samenleving kan op verschillende wijzen: bijvoorbeeld het hebben van (vrijwilligers)werk, maar ook het hebben en onderhouden van sociale contacten, sport, clubs, theater, burenbezoek. Het erkennen van, en voelen van verbondenheid met de ander en de samenleving is belangrijk.

Posters met thema burgerschap

In dit project worden circa twintig veertigplussers met CP geïnterviewd. Op basis van de verzamelde informatie worden in samenwerking met CP Nederland drie posters ontwikkeld voor wacht- en spreekkamers in revalidatiecentra om het thema burgerschap onder de aandacht te brengen. Met de posters willen we ervoor zorgen dat er meer aandacht komt voor de levenslange en verschillende ondersteuningsbehoeften van deze groep. De thema’s van de posters willen we graag samen met de ervaringsteams bepalen.

Dit artikel is afkomstig van de website van CP Nederland:

https://cpnederland.nl/versterking-van-burgerschap-van-veertigplussers-met-cp/

Versterking van burgerschap van veertigplussers met CP

CP Nederland

Gezondheid en Handicaps
Randhoeve 221, 3995 GA Houten, Nederland
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV