Meer weten? informatie@fondsen.org

Verrassend Nederlands muziektalent treedt op tussen de zingende gibbons

Via de ARTIS playlist op Spotify zijn ze nu alvast te beluisteren. Naast het muzikale programma zijn er iedere zaterdag vanaf 15.00 uur door het hele park allerlei activiteiten voor jong en oud. Deze zomer kunnen bezoekers in ARTIS zelf vleermuizen spotten met een echte batdetector, leren wat het heelal met aardbeientijd en druivenpluk te maken heeft en aan de slag gaan met olifantendrollen en microben.

Groene programmering

Naast muziek kunnen bezoekers tijdens de Zoomeravonden luisteren naar allerlei verhalen van ARTIS-experts over het thema planten. Zo vertelt de ARTIS-hovenier alles over planten als voedsel en medicatie, geeft een ARTIS-dierverzorger uitleg over planten als verrijking voor de dieren en kom je er via de ARTIS-bioloog achter hoe het nu echt zit met de bloemetjes en bijtjes. Hiernaast kun je tijdens verschillende workshops zelf aan de slag met groen; knoop een macramé plantenhanger, maak een kunstwerk met bladeren of begin je eigen eetbare tuin. 

Bewegen als een dier

Iedere Zoomeravond is er een speciale kinderactiviteit. Zo zijn er voorstellingen van de bekende poppenkast van De Dam, leren kinderen bewegen als een dier tijdens kinderyoga en begeleiden de docenten van de ARTIS-Ateliers de kinderen bij het tekenen van de planten en bloemen in ARTIS. In het Planetarium sparen kinderen stempels voor hun ruimtepaspoort bij elkaar.

Eten en drinken 

Tijdens de Zoomeravonden is het goed picknicken in het gras. Bezoekers kunnen curry halen bij de Hazelaartent of een steenovenpizza met verse kruiden uit de eetbare tuin van ARTIS bestellen bij de buitenkeuken. Door te werken met biologische streekproducten en door duurzame verpakkingen te gebruiken probeert ARTIS verantwoordelijk met de natuur om te gaan. Zelf wat te eten of drinken meenemen kan natuurlijk ook.

Praktische informatie

programma per dag

toegangsprijzen

beluister de playlist

Categorieen

Fondsen.org
Strandplevier 23
2201 XJ Noordwijk
informatie@fondsen.org
KvK 34160633