Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Verplichte due diligence-wetgeving mensenrechten: een reality check

Veel landen zijn bezig met het aannemen of overwegen van verplichte due diligence-wetgeving op het gebied van mensenrechten. In april 2020 committeerde de Europese Commissie zich aan een EU-breed initiatief over due diligence voor bedrijven, dat in 2021 wordt gepresenteerd.

Deze ontwikkelingen zijn een stap in de goede richting. Die progressie stuit echter geregeld op tegengeluiden, vaak gebaseerd op onjuiste veronderstellingen en misleidende argumenten in plaats van feiten en bewijzen. In het rapport Debating mandatory human rights due diligence legislation: a reality check gaat de European Coalition for Corporate Justice (ECCJ) in op deze beweringen, om te voorkomen dat ze het publieke en politieke debat over dit onderwerp domineren.

ECCJ is een partner van SOMO in het Mind the Gap consortium, dat tot doel heeft om het respect voor mensenrechten te vergroten en slachtoffers van bedrijfsgerelateerde mensenrechtenschendingen effectieve toegang tot gerechtigheid te geven.

Dit bericht is oorspronkelijk afkomstige van de website van SOMO:

https://www.somo.nl/nl/verplichte-due-diligence-wetgeving-een-reality-check/

Verplichte due diligence-wetgeving mensenrechten: een reality check

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV