Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Vergelijk nu zorgverzekeraars 2020: Welke is goedkoop én eerlijk?

Het is weer zover! Wie een nieuwe zorgverzekeraar wil, heeft tot het einde van het jaar de tijd. Waar let jij op? Natuurlijk op de prijs, de dekking en misschien wel je aanvullende verzekering. Maar zijn deze verzekeraars ook een beetje duurzaam? Tijd voor een check-up!

Veel mensen kiezen jaarlijks een nieuwe zorgverzekeraar uit. Dat is slim, want zo kan je veel geld besparen. Maar wat je waarschijnlijk niet weet, is dat verzekeraars jouw premiegeld beleggen. En lang niet altijd in zaken die de wereld vooruit helpen, zoals: wapenhandel, kinderarbeid, ontbossing en klimaatverandering.
> Wil jij een eerlijke zorgverzekeraar in 2020? Check de Eerlijke Verzekeringswijzer

Alleen geïnteresseerd in een goedkope verzekering? Raadpleeg dan de Zorgvergelijker

En? Hoe doet mijn verzekeraar het?

De verzekeraars scoren niet allemaal even goed. Ook al is er sinds de start van de Eerlijke Verzekeringswijzer in 2013 wel verbetering merkbaar.

  • A.S.R. (bekend van Ditzo en de Amersfoortse) scoort goed (8);
  • Achmea (bekend van Zilveren Kruis, FBTO en Avèro) scoort nu relatief goed (7);
  • NN Group (bekend van OHRA en Delta Lloyd) doet het een stuk minder goed (3).

Dat veel grote verzekeraars het nu beter doen, komt door de klachten die ze van klanten kregen. Dat gebeurde na eerdere publicaties van de Eerlijke Verzekeringswijzer.

Sinds dit jaar zijn ook zorgverzekeraars CZ, VGZ en Menzis opgenomen in de Eerlijke Verzekeringswijzer. Deze verzekeraars hebben op veel onderdelen nog nauwelijks beleid voor hun beleggingen. CZ (bekend van CZdirect/Just), Menzis (Anderzorg en HEMA zorgverzekering) en VGZ (ZEKUR.nl en Bewuzt) hebben alle drie geen duidelijke doelstellingen voor klimaatverandering, natuur en dierenwelzijn. Ook hebben ze amper beleid op beleggingen in olie- en gasbedrijven.

Jij kiest, dus jij hebt invloed

Je moet er toch niet aan denken dat jouw premiegeld verkeerd belegd wordt? Via de Eerlijke Verzekeringswijzer kan jij iets doen. Stuur je verzekeraar een klacht óf een compliment. Hoe meer mensen dit doen, hoe beter. Zo merken de zorgverzekeraars wat jij belangrijk vindt en waar jij als consument bij je keuze voor een verzekeraar op let.
> Check de scores van verzekeraars en stuur hen een compliment of klacht

Banken beleggen in ontbossing

Net als verzekeraars gebruiken banken het geld van hun klanten voor investeringen. Ook bij de banken gaat dit lang niet altijd goed. De Eerlijke Bankwijzer laat zien hoe banken het doen. Milieudefensie onderzoekt daarnaast of banken geld steken in de palmolie-industrie. Want voor palmolie wordt volop regenwoud gekapt.

Vergelijk nu zorgverzekeraars 2020: Welke is goedkoop én eerlijk?

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV