Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Vang je droom wint Helemaal Humanitas Prijs

Humanitas

De Helemaal Humanitas Prijs 2021 is gewonnen door Vang je droom van Humanitas Twente. Dat is op 31 mei 2021 bekendgemaakt tijdens de feestelijke afsluiting van het jubileumjaar van Vereniging Humanitas. 

De prijs wordt uitgereikt aan een bijzondere activiteit, waarin de waarden van Humanitas helemaal tot hun recht komen en die aansluit op een actuele maatschappelijke vraag. Dit jaar deden maar liefst 27 activiteiten een gooi naar de prijs. Tot 30 mei kon iedereen op de Helemaal Humanitas Prijs-website stemmen op zijn of haar favoriete project. Uiteindelijk werden bijna 10.00 stemmen uitgebracht.  

hhp 2021.jpg
De genomineerden horen welke prijs ze hebben gewonnen.

De hoofdprijs van 5000 euro ging met ruim 900 stemmen naar Vang je droom.  Bij dit project zetten de vrijwilligers zich in om de dromen van minder kansrijke kinderen tot achttien jaar te laten uitkomen, of het nu gaat om een mooie prinsessenslaapkamer, racen in een kart of een bezoek aan een pretpark. Coördinator Judith Koerhuis was bijzonder opgetogen dat haar project had gewonnen: “We zijn superblij dat we met dit mooie geldbedrag nog meer dromen van kinderen in Twente kunnen vangen. Helemaal te gek!”.  

De tweede en derde prijs, een geldbedrag van respectievelijk 1500 en 1000 euro, waren weggelegd voor Begeleiding Lotgenoten Partnerverlies van Humanitas Achterhoek West en Maatjesproject LVB van de afdeling Zeeland. Met deze bedragen kunnen de winnende activiteiten hun project verder ontwikkelen. 

Mardjan Seighali.jpg
Mardjan Seighali deelde haar bijzondere levensverhaal.

Het feestelijke online-programma vanuit de Amsterdamse RAI werd geopend door voorzitter René Peeters en directeur Angelique van Dam. Daarna deelde gastspreker Mardjan Seighali (directeur van Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF en voorzitter Humanistisch Verbond) haar indrukwekkende levensverhaal. Daarbij stond ze vooral stil bij het thema vrijheid. “Vrijheid is iets magisch maar niet vanzelfsprekend”, aldus Seighali.

Afsluiting Humanitas jubileumjaar

Kijk hier de afsluiting van het Humanitas jubileumjaar terug.

Dit bericht is oorspronkelijk afkomstige van de website van Humanitas:

https://www.humanitas.nl/nieuws/hhp-2021/

Vang je droom wint Helemaal Humanitas Prijs

Humanitas

Maatschappij
Humanitas, Sarphatistraat, Amsterdam, Nederland
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Meer berichten over

Humanitas
fondsen.org

Gelderland helpt Humanitas

Het televisieprogramma Gelderland Helpt van Omroep Gelderland heeft de hele maand oktober in het teken van Humanitas gestaan. De serie Gelderland Helpt Humanitas, waarin vrijwilligers

Lees verder »

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV