Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Valika Smeulders benoemd tot hoofd geschiedenis Rijksmuseum

Rijksmuseum

Valika Smeulders: Ik ben geboeid door hoe landen met hun geschiedenis omgaan, wat zij daarvan in musea laten zien, welke verhalen wel en niet worden verteld, en waarom. Het gaat mij om de maatschappelijke relevantie van geschiedenis zoals vervat is in het Ghanese woord sankofa: kennis over het verleden helpt ons navigeren richting de toekomst.

Taco Dibbits, hoofddirecteur Rijksmuseum: Met Valika’s wetenschappelijke achtergrond en haar kennis van museale presentaties, kijk ik er naar uit om samen met haar en het team betekenis te geven aan de rol van het Rijksmuseum als nationaal museum van kunst en geschiedenis.

Naast haar werk voor het Rijksmuseum is Valika Smeulders (1969) verbonden als postdoc onderzoeker aan het Koninklijk Instituut voor Taal-, Land- en Volkenkunde (KITLV) en eigenaar van Pasado Presente. Zij is lid van de Commissie Koloniale Collecties, het UNESCO Memory of the World Comité, de Werkgroep Caribische Letteren en het Comité Koninkrijksrelaties. In 2019 hield zij de zesde Rudolf van Lier-lezing aan de Universiteit Leiden en ontving ze de Black Achievement Award in de categorie Onderwijs en Wetenschap.

Valika Smeulders benoemd tot hoofd geschiedenis Rijksmuseum

Rijksmuseum

Cultuur
Museumstraat 1, Amsterdam, Nederland
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Meer berichten over

Rijksmuseum
fondsen.org

Vooruitblik Rijksmuseum 2021

Het Rijksmuseum presenteert in 2021 een aantal grote tentoonstellingen en kleine presentaties. Slavernij 12 februari t/m 30 mei 2021Philipsvleugel Tot slaaf gemaakte mannen graven trenzen

Lees verder »

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV