Stage wetenschap officier

Het helpen van mensen in nood om de hoek – en ver weg, vanuit ons hart en met de mouwen opgestroopt dát is waar het Rode Kruis voor staat.

Dit doen wij door het vergroten van de weerbaarheid van mensen zodat zij zichzelf en anderen helpen in noodsituaties en door het bieden van noodhulp en het vergroten van de hulpvaardigheid en hulpbereidheid. Het Nederlandse Rode Kruis verleent in Nederland samen met meer dan twintigduizend vrijwilligers Noodhulp, Evenementenhulp, Eerste Hulp(onderwijs) , Burgerhulp en helpen we mensen met het voorbereiden op en voorkomen van noodsituaties.

Ook internationaal maken wij mensen in nood, die kwetsbaar zijn voor en/of blootgesteld zijn aan natuurrampen of crisis , weerbaarder door het bieden van integrale humanitaire hulp.


We werken vanuit zeven grondbeginselen: menslievendheid; onpartijdigheid; neutraliteit; onafhankelijkheid; vrijwilligheid; eenheid; algemeenheid.

Ter ondersteuning van het Cluster Nationale Hulp zijn we op zoek naar een:

Stage wetenschap officier

(32 uur p/w)

Werklocatie:
Den Haag

Periode:
Start is z.s.m. voor de duur van 6 maanden.

Introductie leerwerkplek:

Wil je kennis maken met een humanitaire hulporganisatie en bijdragen aan het omschakelen naar evidence-based werken? Je kunt ervaring op doen in een ambitieus en wetenschappelijk-kritisch aangelegd team. Momenteel zijn we aan het opstarten: wetenschappelijke trajecten, grootschalige samenwerkingen, identificeren van specifieke onderzoeksvelden en het begeleiden van (externe) onderzoekers. Een zelfstandig en kritisch collega zou ons hierbij goed kunnen versterken! Denk aan het mede organiseren van werksessies met externe universiteiten, co-begeleiden van onderzoekers, samen kritisch kijken naar trajecten en het definiëren/opzetten van deelprojecten.

Doel van de functie:

Als werkervaringsplek binnen het nationale cluster ondersteun je de wetenschappelijke coördinator en project leider(s). Je co-organiseert bijeenkomsten met het wetenschappelijke commissie, co-begeleid wetenschappers in overleg met de wetenschappelijke coördinator en ondersteunt de project leiders met het opzetten van deelprojecten. Aan jou dus om ook een positief en constructief aanspreekpunt te zijn voor externe (wetenschappelijke) organisaties.

Dit is de perfecte plek voor jou als je:

 • Constructief kritisch bent aangelegd.
 • Een sterk wetenschappelijk achtergrond en interesse hebt.
 • Alles wilt leren op het gebied van wetenschappelijke samenwerkingen.
 • Wilt leren over hoe onderzoeken succesvol kunnen worden getransleerd naar praktijk.
 • Op zoek bent naar een werkplek waar ruimte is voor creativiteit en om je ideeën aan te dragen.
 • Altijd op de hoogte bent van het wetenschappelijke nieuwtjes.
 • Feeling hebt met humanitaire (nood)hulp.

Omschrijving leerbedrijf:

Het Rode Kruis is een noodhulporganisatie met een goede werksfeer. We bieden:

 • Een uitdagende leerwerkplek bij een wereldwijd gerenommeerde organisatie.
 • een enthousiast team van leiders en wetenschappers/wetenschappelijk aangelegde collega’s, van wie je veel kunt leren.
 • Informele werkomgeving met een open cultuur.

Omschrijving begeleiding:

Als wetenschappelijk officier word je aangestuurd en begeleid door de Wetenschappelijke Coördinator. Waar nodig ondersteunen ook de overige collega’s van het team jou.

Competenties:

Onderstaande competenties worden ontwikkeld tijdens de leerwerkplek:

 1. Communicatie
 2. Analytisch denken
 3. Assertiviteit
 4. Organiseren/structureren
 5. Constructief kritisch denken

Leerwerkplekeisen:

 1. WO of HBO-opleiding in de richting van gezondheidszorg, wetenschap en transformatief organiseren.
 2. Uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden in Nederlands en Engels.
 3. Je hebt een flexibele houding; rampen houden zich niet aan kantoortijden.
 4. Een flinke dosis humor.

Wij bieden: 

Een goed begin van je loopbaan. Een flexibele en mensgerichte werkomgeving met ruimte voor initiatief en ontwikkeling, onder professionele begeleiding. Een uitdagende functie in een dynamisch team.

Vergoeding: € 300,-/€ 350,- per maand op basis van 40 uur.

Reactie en informatie

Interesse? Je motivatiebrief en cv gericht aan Joost Jaspers ontvangen we graag vóór 30 september a.s. via de sollicitatiebutton.

Voor nadere informatie over de functie kun je terecht bij Kemal Arslantas (Wetenschappelijk Coördinator) – karslantas@redcross.nl.  

Kijk voor meer Informatie over het werk van het Rode Kruis op www.rodekruis.nl. Volg het Nederlandse Rode Kruis (@rodekruis) op Facebook, Instagram, TikTok, YouTube, LinkedIn en Twitter.

Acquisitie op deze advertentie wordt niet op prijs gesteld

Stage redactie en content

Wil jij vier tot zes maanden stage lopen bij een organisatie die werkt aan een betere toekomst voor meisjes en jongens wereldwijd?

De afdeling Communicatie van Plan International Nederland (Stadhouderskade 60, Amsterdam) zoekt een meeloopstagiair. Je werkt in een klein team samen met de copywriter en de contentcoördinator. Je werkt daarnaast veel samen met collega’s van social media en van marketing en fondsenwerving.

Een dag bij Plan International ziet er altijd anders uit. Het ene moment schrijf je teksten voor onze website, vertaal je verhalen van meisjes uit de landen waar we werken of maak je artikelen voor het Girls first magazine. Het andere moment ben je op zoek naar het beste beeld bij een campagne of schrijf je een bericht over een actuele gebeurtenis. Ook draag je bij aan het maken van analyses van de content die je publiceert en de resultaten hiervan deel je met je team. Je houdt onze dossiers up-to-date en raadpleegt hiervoor de juiste externe bronnen. Eigen initiatief om ideeën of onderwerpen aan te dragen wordt erg gewaardeerd.

Begindatum is zo snel mogelijk.

Wij bieden:

 • Leuke collega’s in een boeiende en inspirerende werkomgeving in Amsterdam (we houden rekening met de coronamaatregelen en er wordt veel vanuit huis gewerkt).
 • Veel vrijheid met begeleiding.
 • Een stage van 35 uur met flexibele werktijden.
 • Een stagevergoeding van € 300 per maand.

Wij vragen:

 • Aantoonbare redactie-ervaring en ervaring met het schrijven van aansprekende teksten voor verschillende doelgroepen.
 • Een goed gevoel voor taal: je schrijft foutloos Nederlands en Engels.
 • Goed gevoel voor beeld en kennis van social media.
 • Eigen initiatief, flexibiliteit, ondernemende houding en een grote mate van zelfstandigheid.
 • Je bent bezig met je derde of vierde jaar opleiding Journalistiek, Communicatie of Mediaredactiemedewerker (of vergelijkbaar).
 • Je bent minimaal vier maanden beschikbaar, bij voorkeur zes maanden.

Achtergrondinformatie over Plan 

Gelijke kansen voor meisjes en jongens. Dat is waar Plan International zich voor inzet. Wereldwijd beschermen we meisjes tegen besnijdenis, kindhuwelijken, seksuele uitbuiting en tienerzwangerschappen. Ook in onze projecten op het gebied van onderwijs en werk, WASH (water, sanitatie, hygiëne) en noodhulp krijgen meisjes extra aandacht. Dit is hard nodig want zij worden stelselmatig achtergesteld en gediscrimineerd. Plan werkt aan het verbeteren van de positie van deze meisjes en jonge vrouwen zodat ook zij over hun eigen leven kunnen beslissen. Door te investeren in meisjes en jonge vrouwen, hun families en community’s wordt de vicieuze cirkel van armoede en discriminatie doorbroken. Zo investeren we in een betere toekomst voor deze én volgende generaties. Van Uganda tot Colombia en van Mali tot de Filipijnen: in ruim vijftig landen vinden meisjes en jonge vrouwen ons aan hun zijde. Om naar ze te luisteren, voor ze op te komen en ze te ondersteunen bij het inzetten van hun krachten en talenten. Altijd met als doel om hun levens blijvend te verbeteren.

Contactinformatie

Is deze stageplek echt iets voor jou? Schrijf dan een motivatiemail en stuur deze met je cv naar redactie@planinternational.nl.

Plan International wil een organisatie zijn met diversiteit in het personeelsbestand, waarbij iedereen zich welkom en gewaardeerd voelt. Waarbij we de kracht van diversiteit inzetten om het beste resultaat te bereiken. Daarom nodigen we graag iedereen uit die zijn of haar talenten bij ons wil inzetten, ongeacht culturele achtergrond, gender, leeftijd, religieuze voorkeur of seksuele voorkeur.

De veiligheid van kinderen en jongvolwassenen is voor Plan International essentieel. Plan accepteert dan ook geen enkele vorm van misbruik. Dit onderwerp komt aan bod in het selectieproces. Het overleggen van een recente Verklaring Omtrent het Gedrag en het afnemen van gestandaardiseerde referenties conform de Inter-Agency Misconduct Disclosure Scheme is onderdeel van de procedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Delen in je eigen netwerk wordt wel op prijs gesteld!

(Afstudeer)stage team Onderzoek en Zorginnovatie

De Hartstichting helpt je om goed voor je hart te kunnen zorgen, door onderzoek en innovatieprojecten te initiëren en financieren, om zo de hart- en vaatzorg te verbeteren.

Lijkt het je leuk om de wereld buiten het onderzoek te verkennen en ben je op zoek naar een toffe academische stage? Ons team Onderzoek & Zorginnovatie biedt mooie stagemogelijkheden! 

(Afstudeer)stage team Onderzoek en Zorginnovatie

 • Stageovereenkomst voor ca. 32 – 40 uur per week
 • Duur van de stage is ongeveer 6 maanden
 • Startdatum in overleg
 • De kans om je te verdiepen in de wereld van gezondheidsfondsen, onderzoeksbeleid en -financiering

Team Onderzoek & Zorginnovatie

Team Onderzoek & Zorginnovatie is het team dat zich binnen de Hartstichting bezighoudt met wetenschappelijk onderzoek en innovatie in de hart- en vaatzorg. Het team bestaat uit o.a. research managers en beleidsadviseurs, die zich richten op het beoordelen en begeleiden van wetenschappelijk onderzoek gericht op het eerder opsporen en beter behandelen van hart- en vaatziekten en het opzetten van projecten om de hart- en vaatzorg op landelijk niveau te verbeteren.

Wie zoeken we?

Een gemotiveerde en enthousiaste student (WO) op het gebied van levenswetenschappen (bv. geneeskunde, biomedische wetenschappen, gezondheidswetenschappen of -psychologie, biology of disease). We zoeken iemand die leergierig is en gedreven is om samen met ons, artsen en patiënten de hart- en vaatzorg te verbeteren. Je bent in staat om kennis die je met je studie verworven hebt te vertalen naar (beleidsmatige) analyses en adviezen. Je kunt je mondeling en schriftelijk goed uitdrukken in het Nederlands en in het Engels. Daarnaast kun je ons overtuigen van je affiniteit met onderzoek, gezondheidszorg en hart- en vaatziekten.

Mogelijke stage-opdrachten:

Er zijn binnen ons team veel mogelijkheden voor (project)management- en beleidsstages. Regelmatig lenen onderwerpen zich ook voor onderzoeksstages of de combinatie van een stage en scriptie. Voorbeelden van projecten waarbij we jouw hulp zeker kunnen gebruiken zijn: 

 • Het in kaart brengen wat onderzoek van de Hartstichting heeft opgebracht met als doel het verbeteren van ons huidige onderzoeksbeleid. Deze opdracht leent zich voor een onderzoeksstage met zowel kwalitatieve als (in mindere mate) kwantitatieve elementen. De focus ligt bij dit project op het in kaart brengen van impact van onderzoek;
 • Er samen met onze beleidsadviseurs voor zorgen dat er meer aandacht komt voor de verschillen tussen mannen en vrouwen in hart- en vaatonderzoek. We zullen hierbij de kwaliteit van onderzoeksprojecten op sekse en gender analyseren en onderzoeken hoe we er op beleidsniveau voor kunnen zorgen dat deze kwaliteit verbetert;
 • Binnen onze grotere onderzoeksprojecten wordt budget gereserveerd voor jonge talentvolle onderzoekers om hen te stimuleren in hun professionele ontwikkeling. In dit project zal je onderzoeken wat de meerwaarde van dit talentbudget is en wat het in de afgelopen jaren heeft opgeleverd. Het product van deze stage is een advies op basis waarvan het onderzoeksbeleid van de Hartstichting verbetert kan worden.
 • De Hartstichting is initiatiefnemer van de Dutch CardioVascular Alliance (DCVA). De DCVA is een alliantie van de verenigingen van zorgverleners (o.a. cardiologen, huisartsen, neurologen), patiënten en financiers. Samen werken we aan het wegnemen van drempels om de waarde van onderzoek voor het verbeteren van de patiëntenzorg te vergroten. Er zijn vijf pijlers: onderzoeksbeleid, valorisatie, implementatie, talent en infrastructuur. Iedere pijler wordt aangestuurd door een werkgroep die geleid wordt door een voorzitter en coördinator. In deze managementstage maak je kennis met alle belangrijke landelijke organisatie op het gebied van hart- en vaatziekten en ondersteun je één of meerdere pijlers bij hun activiteiten;
 • Implementatie van een Impact Plan, waarmee onderzoeksprogramma’s vanaf de start een strategie kunnen ontwikkelen om de resultaten verder te brengen richting patiëntenzorg en daarvoor de juiste partners vinden en samenwerkingen mee aangaan;

Dit zijn enkele voorbeelden van stageonderzoeken en -projecten binnen het team Onderzoek en Zorginnovatie. Binnen het team wordt nauw samengewerkt en hebben de verschillende projecten veel met elkaar te maken. Het is daarom goed mogelijk om van meerdere projecten een gecombineerde stage te maken.

Wat kun je leren:

 • Een kennismaking met de unieke positie en rol van een gezondheidsfonds;
 • Omgaan met complexe maatschappelijke zorg-uitdagingen; 
 • Jouw academische kennis toepassen in strategische vraagstukken;
 • Bijdrage aan het verbeteren van de preventie en zorg bij hart- en vaatziekten.

 Wat kom je brengen:

 • Je bent proactief, communicatief sterk en werkt graag in een team;
 • Je bent leergierig en hebt een open-minded instelling;
 • Initiatieven nemen doe je graag;
 • Je hebt hart voor het verbeteren van de (hart-vaat)zorg.

 Wat bieden wij?

 • Een gezellige werkplek en een inspirerende werkomgeving;
 • Een stage binnen een hoog aangeschreven gezondheidsorganisatie;
 • Je bent onderdeel van een ambitieus, sociaal en enthousiast team, dat zich dagelijks inzet voor de hart- en vaatgezondheid van Nederland;
 • Een goede begeleiding door onze research managers en beleidsadviseurs;
 • Een stagevergoeding van € 335,- bruto per maand (op fulltime basis).

Stagiair hulpverlening Mensenhandel/Prostitutie

Rode Kruis: Het helpen van mensen in nood om de hoek – en ver weg, vanuit ons hart en met de mouwen opgestroopt dát is waar het Rode Kruis voor staat. We werken vanuit zeven grondbeginselen: menslievendheid; onpartijdigheid; neutraliteit; onafhankelijkheid; vrijwilligheid; eenheid; algemeenheid.

MJD: MJD, onderdeel van Vlechter!, is een dynamische zorg- en welzijnsorganisatie in Noord-Nederland. Op laagdrempelige en professionele wijze stimuleren wij inwoners bij het versterken van hun eigen regie en duurzame participatie. De kernwaarden van MJD zijn: verbindend, eigen regie, passie en innovatief.

Het Rode Kruis en MJD werken veel samen in de regio Groningen. Ter versterking van het programma Mensenhandel (Rode Kruis) en het team Mensenhandel/Prostitutie (MJD) zoeken wij per februari 2021 gezamenlijk een

Stagiair hulpverlening Mensenhandel/Prostitutie (regio Groningen/Drenthe)

voor een periode van 6 maanden voor 40 uur per week

Plaats in de organisatie:

De stage kent twee opdrachtgevers, het Rode Kruis en MJD. Je werkt tweeënhalve dag bij het Rode Kruis, en tweeënhalve dag bij het MJD. Binnen het Rode Kruis rapporteer je aan de coördinator van het programma Mensenhandel. Binnen het MJD rapporteer je aan de zorgcoördinator Mensenhandel. De twee opdrachtgevers stemmen de taken binnen jouw stage af. Bij beide organisaties onderteken je een stageovereenkomst.

Doel van de functie:

We zijn op zoek naar een zelfstandige en daadkrachtige stagiair, die goed kan schakelen tussen verschillende werkzaamheden en zowel juridische als maatschappelijke hulpverlening kan bieden. 

Functie-inhoud:

Algemeen:

 • Bijhouden van de actualiteiten op het gebied van mensenhandel en aanverwante zaken;
 • Uitzoeken van juridische vragen omtrent de verblijfsregeling mensenhandel;
 • Bijhouden van relevante jurisprudentie;
 • Netwerk opbouwen en onderhouden;
 • Ondersteunen van cliënten;
 • Actieve deelname aan overleggen omtrent mensenhandel;
 • Verstrekken van advies en informatie aan professionals en cliënten.

Rode Kruis specifiek:

 • Ondersteunen van buitenlandse slachtoffers mensenhandel bij hun vreemdelingrechtelijke procedures, zowel via persoonlijke begeleiding als door het draaien van spreekuren;
 • Ondersteunen van het Rode Kruis vrijwilligersnetwerk mensenhandel in Groningen/Drenthe, o.a. door regionale contacten te onderhouden en organisatie van intervisiebijeenkomsten.

MJD specifiek:

 • Op casuïstiek niveau bijdragen en monitoren van zorgtrajecten;
 • Ondersteuning bij zorgtrajecten, strafrechtelijke en verblijfsrechtelijke trajecten;
 • Rapportage en terugkoppeling aan CoMensha.

Functie-eisen:

 • Je hebt HBO/WO werk- en denkniveau, en zit in de laatste jaren van je opleiding;
 • Je hebt affiniteit met de doelgroep en relevante ervaring met vrijwilligerswerk en/of dienstverlening; 
 • Je staat stevig in je schoenen en beschikt over uitstekende communicatieve  en sociale vaardigheden;
 • Je hebt actuele kennis van de sociale kaart in Groningen en bij voorkeur ook Drenthe;
 • Je bent initiatiefrijk en in staat om zelfstandig werkzaamheden op te pakken;
 • Je toont eigenaarschap in je ontwikkeling tot zelfstandige professional;
 • Je hebt basiskennis van het recht;
 • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal (zowel schriftelijk als mondeling);
 • Je weet de zeven grondbeginselen van het Rode Kruis integer te hanteren;
 • Je bent bereid tot het volgen van de Basistraining Mensenhandel van het Rode Kruis en doet actief mee aan 2-maandelijkse intervisiebijeenkomsten van het Rode Kruis;
 • Je woont in de regio Groningen/Drenthe. Het hebben van een rijbewijs is een pré. Je hebt geen bezwaar tot reistijd.

Wij bieden : 

Een waardevolle werkervaring op een bijzonder thema, bij twee dynamische organisaties. Je komt terecht in een flexibele en mensgerichte werkomgeving met ruimte voor initiatief en ontwikkeling. Je ontvangt een stagevergoeding en reis- en onkostenvergoeding.

Procedure:

Je motivatiebrief en cv gericht aan osm@redcross.nl ontvangen we graag vóór 1 november 2020. Voor nadere informatie over de functie kun je terecht bij Maartje Holdorp (Rode Kruis): 06-23187423 (tot 1 oktober 2020) en Jade Bulder: 06-46495953 (zorgcoördinator mensenhandel, MJD).

Voordat je stage begint dien je een Verklaring Omtrent Gedrag aan te leveren.

Acquisitie op deze advertentie wordt niet op prijs gesteld

(Bedrijfs)journalist in opleiding

Afdeling Pers en Directie

Bij de Hartstichting hebben we een schat aan kennis over hart-en vaatziekten. Achter de cijfers en ontwikkelingen zit bijna altijd een interessant verhaal. Op onze nieuwsredactie maken we hier interessante journalistieke publicaties over. Heb jij alles in huis om verhalen uit de organisatie te halen en in de publiciteit te brengen en hiermee de Hartstichting op de kaart te zetten? En spreekt bovendien de maatschappelijke relevantie van ons werk je aan? Dan zoeken wij jou, een:

(Bedrijfs)journalist in opleiding

•            32 uur per week
•            stage

Wat maakt de stage bijzonder?

Je werkt nauw samen met collega’s uit de hele organisatie. En in het bijzonder met de persvoorlichters, collega’s van social media, content en online monitoring. Je leert hoe je van (soms ingewikkelde) informatie, mooie verhalen kunt maken voor verschillende kanalen. Bijvoorbeeld samen met onze videomaker (camjo) en met behulp van onze medisch adviseurs. Daarnaast leer je je bewegen in een veelzijdige, maatschappelijke organisatie en krijg je inzicht in de dynamiek tussen een grote organisatie en de pers.

De stage opdracht

Tijdens je stage ga je ons helpen met verhalen maken. Je neemt deel aan redactievergaderingen, waar we samen met o.a. collega’s van pers, social en online ons nieuws bespreken. Je verdiept je in uiteenlopende onderwerpen en vertaalt deze naar een begrijpelijk verhaal. Je denkt mee over de vorm en inhoud, legt contact met mensen die je interviewt, bereidt de interviews voor, werkt deze uit en coördineert de verspreiding via onze kanalen. Verder denk je niet alleen in tekst, maar weet je ook hoe je een verhaal vertelt met beeld.

Studierichting:

Hbo, Journalistiek of een vergelijkbare studie, geen studie Algemene Communicatie, daarvoor is de stage te specifiek.

Hoe ziet jouw dag er uit?

Je begint de dag met een dagstart. Hier bespreken we met collega’s van verschillende afdelingen het nieuws van die dag. Als er actie nodig is, neem jij dit op met het betreffende team. Zij helpen je met een expert om een quote op te halen. Je maakt hier een aansprekend kort berichtje van, dat we diezelfde dag nog op social media kunnen plaatsen. Daarna werk je verder aan het achtergrondartikel, waarvoor je laatst op locatie was. De wetenschapsvoorlichter heeft al het een en ander op papier gezet. De videoproducer die er ook bij was, helpt je met het uitwerken van de montage. Jij schrijft nog even een tekstje voor bij de video en weet precies, wat op welk moment gepubliceerd kan worden.

Jouw profiel:

 • Je bent student en volgt een opleiding Journalistiek.
 • Je schrijft foutloos Nederlands.
 • Je bent een aanpakker, denkt in mogelijkheden en kan goed zelfstandig werken.
 • Je bent leergierig en kunt snel schakelen.
 • Je hebt affiniteit met (hart)gezondheid en verschillende vormen van media
 • Je gaat niet voor half werk en duikt volop in de onderwerpen en achtergronden
 • Je hebt een vlotte pen
 • Je bent vier dagen in de week beschikbaar

Periode stage

Je bent bij voorkeur per 1 oktober beschikbaar voor 4-5 dagen in de week. Duur van de stage is een half jaar. Maar als je langer beschikbaar bent, kunnen we bespreken wat er mogelijk is. Je wordt begeleid door een Persvoorlichter van de Hartstichting en je maakt deel uit van het team Pers & Directie.

Wat bieden wij?

Een uitdagende stage met veel verantwoordelijkheid in een inspirerende werkomgeving bij een A-merk.  Je werkt binnen een collegiaal team met ontwikkelingsmogelijkheden. Je ontvangt een stagevergoeding en hebt recht op vakantiedagen.

Reageren

Voor verdere informatie over deze stage kun je terecht bij Jade van Doornik, Persvoorlichter Team Directie & Pers. Telnr: 070 – 3155555

Eventmedewerker

Heb jij een passie voor het organiseren van evenementen, affiniteit met het opzetten van acties en wil je onderdeel uitmaken van een leuk team waarbij je bijdraagt aan een goed doel? Dan is de Hartstichting op zoek naar jou! In 2020 hebben wij een uitdagende stageplek beschikbaar voor een enthousiaste, zelfstandige professional in opleiding.

Eventmedewerker

Afdeling Acties & Events

Wat maakt de stage bijzonder?

Als stagiair Eventmedewerker ben je heel divers bezig. Je ondersteunt het team zo breed mogelijk. Het team Acties & Events organiseert fondsenwervende acties & evenementen zoals Cycle Paris, 11Strandentocht, de Hartstochten, de jaarlijkse collecte, de kitesurfmarathon Hoek tot Helder maar ook diverse particulieren acties in het land. De ene dag koop je event materialen in, de andere dag heb je een locatie bezoek, de volgende dag bent je de vraagbaak voor particulieren die in actie komen voor de Hartstichting. Je helpt actievoerders verder op weg via telefoon en email, brengt ze in contact met de eventcoördinator en je denkt mee over het verbeteren van ons actieplatform www.voordehartstichting.nl.

De stage opdracht

We zoeken een tweede- of derdejaars student voor 32-40 uur per week, het betreft een meewerk stage. We zijn een dynamisch team met een gezonde instelling om het maximale uit onze acties en evenementen te halen en zoeken iemand met eenzelfde instelling. We werken op basis van duidelijke doelstellingen en plannen, maar steken daarbij wel elke dag gewoon onze handen uit de mouwen. Je leert hier door ervaring. Hands-on. Elke dag weer en geen dag is hetzelfde.

Studierichting:      

Hbo, Hospitality, Eventmanagement, Facilitymanagement, Media & Entertainmentmanagement, Vrijetijdsmanagement, tweede- of derde leerjaar.

Hoe ziet jouw dag er uit?

Als stagiair Eventmedewerker werk je zelfstandig en ondersteun je de Eventmanager & Relatiemanager met de productiewerkzaamheden. Je bent betrokken bij het bestellen van de benodigde materialen voor een event, bij het opstellen van het draaiboek en het indelen van personeel en vrijwilligers. Entertainment moet gezocht worden en social media moet ingezet worden. Je bent het aanspreekpunt voor particuliere actievoerders en helpt hun initiatieven met de eerste praktische vragen en het opsturen van materialen. Natuurlijk ben je ook aanwezig bij onze acties en evenementen om te ondersteunen. Je denkt mee over de invulling van het event en helpt bij het vinden en aansturen van eventvrijwilligers. Soms is dat in een weekend of op een avond. Je stage is eigenlijk niet in een A4-tje te vangen, je draait mee met het team en brengt zo je opleiding in praktijk.

Jouw profiel:

 • Pragmatische instelling
 • Iemand met een hart voor evenementen
 • Iemand die houdt van aanpakken en niet snel opgeeft
 • Affiniteit en ervaring met het organiseren van acties en evenementen
 • Creatief; kunnen meedenken bij de creatieve invullingen van een actie of evenement
 • Zelfstandig
 • Leergierig

Periode stage

Vanaf augustus/september 2020. Mocht een andere periode jou beter schikken, dan overleggen wij graag met jou over de mogelijkheden.

Begeleiding vanuit de organisatie

Je wordt begeleid door een Eventmanager van de Hartstichting en je maakt deel uit van het team Acties & Evenementen.

Wat bieden wij?

Een uitdagende stage met veel verantwoordelijkheid in een inspirerende werkomgeving bij een A-merk.  Je werkt binnen een collegiaal team met ontwikkelingsmogelijkheden. Je ontvangt een stagevergoeding en hebt recht op vakantiedagen.

Reageren

Voor verdere informatie over deze stage kun je terecht bij Anna Koster, Eventmanager in het team Acties & Events. Telnr: 070 – 3155555

Stagiair(e) Humanitair Oorlogsrecht

Het verminderen van de gevolgen van noodsituaties, het versterken van zelfredzaamheid en het vergroten van respect en hulpbereidheid dát is waar het Nederlandse Rode Kruis (NRK) voor staat. Het NRK verleent in Nederland samen met meer dan dertigduizend vrijwilligers Noodhulp, Evenementenhulp en Eerste Hulp(onderwijs). Ook internationaal levert het NRK een actieve bijdrage na rampen en conflicten. Dit doen wij in de vorm van het sturen van specialisten, goederen of geld.

Stagiair(e) Humanitair Oorlogsrecht

Bij de afdeling Juridische Zaken binnen het team Humanitair Oorlogsrecht (HOR) van het Nederlandse Rode Kruis is een stageplaats beschikbaar in de periode van 1 september 2020 tot 1 maart 2021. Deze stageplaats geeft aan studenten die in de eindfase van hun studie zijn, de kans om waardevolle werkervaring op te doen binnen het internationaal publiekrecht, specifiek op het gebied van het humanitair oorlogsrecht.

Achtergrond

De verspreiding van kennis en de bewustwording over het humanitair oorlogsrecht (HOR) in Nederland is één van de kerntaken van het Nederlandse Rode Kruis. De afdeling HOR is onder meer verantwoordelijk voor de verspreiding van kennis over het humanitair oorlogsrecht in Nederland. De afdeling bestaat uit twee medewerkers die uiteenlopende taken op het gebied van het HOR vervullen, zoals het ontwikkelen van voorlichtingsmaterialen, het geven van voorlichting aan verschillende doelgroepen, bijdragen aan de ontwikkeling van dit rechtsgebied en het organiseren van events over diverse thema’s binnen het HOR. Landelijk zijn er ongeveer 180 vrijwilligers actief betrokken bij het uitdragen van het HOR in Nederland. Daarnaast houdt de afdeling zich bezig met het geven van voorlichting over de grondbeginselen van het Rode Kruis. De spreektaal binnen het Nederlandse Rode Kruis is Nederlands, een goede kennis van de Engelse taal is een pré.

Functie-inhoud:

De stagiair(e) ondersteunt beide medewerkers van team HOR bij alle lopende zaken, zoals:

 • Het volgen van algemene ontwikkelingen en het verrichten van (deel)onderzoek op het terrein van het humanitair oorlogsrecht;
 • Het schrijven van artikelen over het humanitair oorlogsrecht;
 • Het meehelpen met de organisatie van evenementen en lezingen, specifiek de 14e editie van de Frits Kalshoven Competitie i.s.m. het Belgische Rode Kruis Vlaanderen;
 • Meehelpen met het organiseren van themadagen en de introductiecursussen HOR voor vrijwilligers en beroepskrachten;
 • Het ontwikkelen van voorlichtings- en lesmateriaal en het reageren op verzoeken om informatie;
 • Het bijhouden van onze sociale mediakanalen;
 • Overzicht van relevante nieuwsberichten bijhouden;

Functie-eisen:

 • Je bent een student in de eindfase van je studie Rechten (Nederlands recht, internationaal recht, mensenrechten, (internationaal) strafrecht) dan wel Politicologie of Internationale Betrekkingen met een relevante specialisatie. Inschrijving bij een Nederlandse universiteit is vereist;
 • Basiskennis van en aantoonbare belangstelling voor het humanitair oorlogsrecht;
 • Begeleiding en beoordeling vanuit de universiteit;
 • Stressbestendig, initiatiefrijk, teamgeest, zelfstandig, goede mondelinge en schriftelijke communicatievaardigheden, representatief;
 • Ervaring met o.a. Microsoft Outlook, Office, Teams en social mediakanalen als Facebook en Twitter;
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal (in woord en geschrift);
 • Ervaring met het schrijven van teksten voor verschillende doelgroepen;
 • Bekendheid en affiniteit met het werk van het Rode Kruis is een pré;
 • Beschikbaarheid van 4 dagen per week (werkdagen in overleg).

Wij bieden: 

 • Een flexibele en mensgerichte stageomgeving met ruimte voor initiatief en ontwikkeling.
 • Er wordt een stageovereenkomst tussen de stagiair(e) en het Nederlandse Rode Kruis gesloten waarin o.a. stagedoelen en wijze van stagebegeleiding worden vastgelegd. Ook is een verklaring van de stagebegeleider van de desbetreffende universiteit nodig. De stagiair(e) ontvangt een stagevergoeding voor zijn of haar werkzaamheden.
 • De afdeling HOR is ervaren in het begeleiden van stagiair(e)s.

Ben je geïnteresseerd?

We vragen jou om een motivatiebrief te schrijven van max 1 a4tje waarin je aangeeft waarom je bij team HOR van het Rode Kruis stage zou willen lopen en welk HOR gerelateerd thema je aandacht heeft. Schrijf in 200 woorden waarom het Rode Kruis zich zou moeten inzetten op dit thema en wat jij met dit thema zou willen doen binnen je stageperiode.

Reacties: Je motivatiebrief + cv gericht aan de afdeling Personeelszaken ontvangen we graag uiterlijk 30 juni 2020 via sollicitatielink https://werkenbij.rodekruis.nl/nl/Vacancy/Postulate/161005

Voor nadere informatie over de functie kun je terecht bij Tessa Beeloo, Coördinator Humanitair Oorlogsrecht: +31 651886554 of tbeeloo@redcross.nl.

Kijk voor meer informatie over het werk van het Rode Kruis op www.rodekruis.nl

Het NRK op social media:

Facebook: www.Facebook.com/rodekruis & www.Facebook.com/oorlogsrecht 

Twitter: www.twitter.com/rodekruis

Instagram: www.instagram.com/rodekruis

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld

Stagiair campagnemanagement 3FM Serious Request 2020

Het Nederlandse Rode Kruis is een hulporganisatie die zich inzet om mensen in nood te helpen, in binnen- en buitenland. Maar zonder geld is dat niet mogelijk. Een van onze kerntaken is dan ook het werven van fondsen om alle hulpverlening mogelijk te maken. Een van de teams die zich daar elk jaar voor inzet is het (Rode Kruis) 3FM Serious Request team. Voor 2020 zijn wij op zoek naar een enthousiaste, leergierige en ambitieuze:

Stagiair campagnemanagement 3FM Serious Request 2020

ter ondersteuning van de campagnemanager

Je hoofdtaak is het ondersteunen bij de voorbereiding, organisatie en evaluatie van de aankomende editie van 3FM Serious Request: The Lifeline. Jij bent de HBO’er die verder kijkt en denkt dan alleen de uitvoering – die niet schrikt van onderzoek of analyse. Of misschien ben jij de universitair student die ook van “gewoon doen” houdt en van aanpakken houdt. Waar het om gaat: deze stage biedt je een boeiende mix van research en analyse én praktische uitvoering en organisatie.

Waarom deze stageplek?

3FM Serious Request is hét multimediale publieksevent waarmee jaarlijks aandacht wordt gevraagd voor een humanitair probleem en het Rode Kruis en een van de meest prominente, fondsenwervende acties in Nederland. Sinds 2018 heeft 3FM Serious Request een wandelformat, waarbij 3FM dj-teams en publiek in estafettevorm door het land lopen, 24/7 live radio en televisie maken en samen met heel Nederland geld inzamelen voor het goede doel. Deze stage geeft je een unieke kijk achter de schermen, biedt je de kans te leren over de multidisciplinaire benadering die het Rode Kruis en 3FM hiervoor toepassen én de mogelijkheid deel uit te maken van een waanzinnig mooi project.

Plaats in de organisatie:

Het 3FM Serious Request team is onderdeel van het cluster Marktontwikkeling & Fondsenwerving. De campagnemanager leidt het projectteam van verschillende disciplines, zoals persvoorlichting, fondsenwerving, mobilisatie en communicatie. Zij werken nauw samen met het projectteam van 3FM, dat hoofdverantwoordelijk is voor de actie. De campagnemanager is verantwoordelijk voor de strategische relatie tussen het Rode Kruis en 3FM, fungeert zowel intern als extern als linking pin tussen allerlei zakelijke en inhoudelijke betrokken partijen, en heeft oa als taak de balans tussen (radio/tv)inhoud en fondsenwerving te bewaken.

Functie-inhoud:

 • Ondersteuning van de campagnemanager bij het sturen en organiseren van het projectteam, financiele administratie, campagne-evaluatie en bedanktraject.
 • Ondersteuning bij inhoudelijke controle en voorbereiding communicatie rondom besteding van gelden van 3FM Serious Request 2014-2019.
 • Bijhouden van de planning, diverse Microsoft Teams- en Sharepoint-omgevingen en bewaken actiedraaiboek.
 • Realiseren van PowerPointpresentaties, verzamelen van beeldmateriaal, notuleren.
 • Ondersteuning bij communicatie met particuliere actievoerders en beantwoorden publieksvragen.
 • Onderhouden van interne en externe contacten, oa met bepaalde leveranciers.
 • Ondersteuning gedurende de actieweek in december.

Functie-eisen:

Wij zoeken een scherpe, enthousiaste en breed inzetbare student van de opleiding Communicatie, Commerciële Economie, Internationale betrekkingen of Media & Entertainment of andere relevante opleiding op HBO of universitair niveau. Je bent gemotiveerd en voelt je betrokken bij de thema’s van het Nederlandse Rode Kruis. Verder beschik je over een uitstekend organiserend vermogen. Je bent analytisch sterk, schrijft makkelijk, je Engels is goed en je kunt vooruit denken en kijken. Je beschikt verder over goede sociale vaardigheden, je praat makkelijk, en bent niet bang om op mensen af te stappen. Je signaleert en benut kansen. Je kunt zeer goed zelfstandig werken, bent  leergierig en werkt nauwkeurig. Affiniteit met goede doelen organisaties en ervaring met de organisatie van evenementen is een pré.

Beschikbaarheid

Duur: 20-24 weken vanaf september 2020

Aantal uur: 32-40 uur

Vergoeding € 300,- per maand (o.b.v. 40 uur) 

Informatie en reacties:

Graag zien we je reactie (Motivatie en CV) voor 31 maart tegemoet via https://werkenbij.rodekruis.nl/nl/Vacancy/Postulate/156671

Voor nadere informatie over de functie kun je terecht bij Hanna Emmering, via hemmering@redcross.nl of 06-51840708

3FM Serious Request coördinator voorlichting

Het Nederlandse Rode Kruis is een hulporganisatie die zich inzet om mensen in nood te helpen, in binnen- en buitenland. Maar zonder geld is dat niet mogelijk. Een van onze kerntaken is dan ook het werven van fondsen om alle hulpverlening mogelijk te maken. Een van de teams die zich daar elk jaar voor inzet is het (Rode Kruis) 3FM Serious Request team. Voor 2020 zijn wij op zoek naar een enthousiaste, leergierige en ambitieuze enthousiaste stagiair:

3FM Serious Request coördinator voorlichting

minimaal 32 uur per week

De coördinator voorlichting is de spin in het web als het gaat om het coördineren van gastlessen tussen de docenten en de vrijwilligers. Je coördineert de gastles aanvragen en maakt de planning op d.m.v. het inzetten van vrijwilligers. Daarnaast ben je betrokken bij de voorbereidingen en uitvoering van de actieweek (18-24 december).

Waarom deze stageplek?

3FM Serious Request is een jaarlijks terugkerende actie van de Nederlandse radiozender NPO-3FM waarbij aandacht wordt gevraagd voor een humanitair probleem. Sinds 2018 heeft 3FM Serious Request een wandelformat, waarbij 3FM dj-teams en publiek in estafettevorm door het land lopen, 24/7 live radio en televisie maken en samen met heel Nederland geld inzamelen voor het goede doel. Deze stage geeft je een unieke kijk achter de schermen, biedt je de kans te leren over de multidisciplinaire benadering die het Rode Kruis en 3FM hiervoor toepassen én de mogelijkheid deel uit te maken van een waanzinnig mooi project. 

Functie-eisen:

 • Je bent flexibel en goed in organiseren en plannen.
 • Je signaleert en benut de kansen binnen de onderwijsinstellingen en kan inspelen op de actualiteit.
 • Je kan zowel in teamverband als zelfstandig werken, je bent proactief, leergierig en assertief.
 • Je hebt een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal en stapt makkelijk op mensen af.
 • Je werkt zelfstandig, pakt zaken snel op en neemt initiatieven.
 • Je beschikt over een relatie- en servicegerichte werkhouding en vindt het prettig collega’s in hun werk te ondersteunen.
 • Studeert aan een HBO: opleiding Communicatie, Vrijetijdskunde, Culturele en Maatschappelijke vorming of een andere relevante opleiding.

Wij bieden:

Een flexibele en mensgerichte werkomgeving met ruimte voor initiatief en ontwikkeling.

Vergoeding: € 300,- per maand op basis van 40 uur.

Standplaats: Den Haag

Beschikbaarheid

Duur: september 2020 t/m januari 2021

Aantal uur: 32-40 uur

Informatie en reacties:
Graag je reactie (motivatiebrief + cv) voor 31 maart a.s. via https://werkenbij.rodekruis.nl/nl/Vacancy/Postulate/156672

Voor nadere informatie over de functie kun je terecht bij Renske Meijer rmeijer@redcross.nl of 06 22 79 20 55 

Stagiair Online/Email marketing

Het helpen van mensen in nood om de hoek – en ver weg, vanuit ons hart en met de mouwen opgestroopt dát is waar het Rode Kruis voor staat.

Dit doen wij door het vergroten van de weerbaarheid van mensen zodat zij zichzelf en anderen helpen in noodsituaties en door het bieden van noodhulp en het vergroten van de hulpvaardigheid en hulpbereidheid. Het NRK verleent in Nederland samen met meer dan twintigduizend vrijwilligers Noodhulp, Evenementenhulp, Eerste Hulp(onderwijs), Burgerhulp en helpen we mensen met het voorbereiden op en voorkomen van noodsituaties.

Ook internationaal maken wij mensen in nood, die kwetsbaar zijn voor en/of blootgesteld zijn aan natuurrampen of crisis, weerbaarder door het bieden van integrale humanitaire hulp.

We werken vanuit zeven grondbeginselen: menslievendheid; onpartijdigheid; neutraliteit; onafhankelijkheid; vrijwilligheid; eenheid; algemeenheid.

Ter versterking van het team Marketing Communicatie zijn we op zoek naar een

Stagiair Online/Email marketing

Meewerkstage voor 4 – 6 maanden, 32 uur per week

Functie: Online marketeer met focus op e-mailmarketing en website-optimalisatie

Opleidingsniveau: HBO / WO

Locatie: Den Haag

Aanvang stage: z.s.m.

Stagevergoeding: € 300,- HBO / € 350,- WO o.b.v. 40 uur

Wat ga jij doen?:

Het Rode Kruis kan niet zonder haar website, maar ook met e-mail nieuwsbrieven bereiken we veel mensen. We zetten deze online middelen in om meer donaties te verkrijgen en de betrokkenheid van onze donateurs te vergroten. In het huidige online landschap is stilzitten geen optie en daarom zijn we constant bezig met het verbeteren van zowel nieuwsbrieven als pagina’s op de website. Alles met als doel om meer hulp aan mensen in nood te bieden.

Jij gaat helpen met deze continue verbetering. Samen met je collega’s en onder begeleiding van een online marketeer help je mee om nieuwsbrieven te optimaliseren en de bezoekers op de website te laten converteren. Op basis van de beschikbare data en jouw creativiteit denk je actief mee over hoe we de volgende e-mailing een nóg groter succes kunnen maken en hoe we de websitebezoeker sneller en beter kunnen helpen. Daarnaast ondersteun je bij verschillende online marketing werkzaamheden.

Jouw kerntaken zijn:

 • Analyseren van e-mailcampagnes, daar rapportages van maken en de inzichten vertalen naar bruikbare nieuwe tips voor toekomstige campagnes
 • Actief meedenken over nieuwe e-mailcampagnes, automations en mogelijke A/B-tests
 • Meedenken over en meebouwen aan de website van het Rode Kruis
 • Analyseren van het gedrag van onze websitebezoekers
 • Ondersteunen bij en het zelfstandig uitvoeren van de verzending van e-mailcampagnes naar interne en externe doelgroepen
 • Ondersteunen bij en zelfstandig uitvoeren van experimenten op de website met behulp van Visual Website Optimizer
 • Ondersteunen bij website-vraagstukken van collega’s op kantoor en in het land
 • Optioneel: Ondersteunen van collega’s bij Google Analytics vraagstukken. Je stelt rapportages op en interpreteert deze.

Wie ben jij?

 • Je volgt een relevante WO of HBO opleiding en je bent op zoek naar een meewerkstage van tussen de 4 en 6 maanden, waarbij je minimaal 4 dagen per week aanwezig bent op kantoor
 • Je hebt affiniteit met (online) marketing
 • Je hebt affiniteit met data
 • Je wordt super enthousiast van een goede e-mailing
 • Je hebt een vlotte pen en schrijft grammaticaal correct
 • Je kunt je goed vinden in de grondbeginselen van het Rode Kruis
 • Je bent creatief (nodig voor het schrijven van teksten en bedenken van experimenten) en hebt een oog voor detail
 • Je bent nieuws- en leergierig (je leert over verschillende aspecten van online marketing. Daar komen redelijk veel termen, tools en vaardigheden bij kijken)

Wat bieden wij?

 • Intensieve begeleiding, met name bij uitleg van verschillende werkzaamheden en tools
 • Een laptop om op te werken
 • Werken met een super leuk en enthousiast team!

Kennis over en ervaring opdoen met:

 • Het zelfstandig uitvoeren van veel online marketing werkzaamheden (maar vragen mag altijd)
 • MailChimp
 • E-mailmarketing
 • Optimalisatie van websites (van analyse tot creatie)
 • WordPress
 • Online Analytics, Google Analytics
 • En in mindere mate: Search Engine Optimization, Search Engine Advertising, Visual Website Optimizer, Google Search Console, Google Ads, Google Tag Manager 

Reacties:

Je motivatiebrief en cv  gericht aan Joost Jaspers, P&O adviseur, ontvangen we graag vóór 23 februari 2020 via https://werkenbij.rodekruis.nl/nl/Vacancy/Postulate/152845

Voor nadere informatie over de stage kun je terecht bij Brian Sandifort via 06-11360116.

Kijk voor meer Informatie over het werk van het Rode Kruis op www.rodekruis.nl. Het NRK op facebook: Facebook.com/rodekruis en Twitter: Twitter.com/rodekruis

Acquisitie op deze advertentie wordt niet op prijs gesteld