Starter Projectmedewerker Heldin

LET OP: Dit is een vacature in het kader van de Startersbeursregeling, alleen jongeren in de leeftijd van 18 tot en met 26 jaar kunnen reageren op deze vacature. Meer informatie over de regeling: www.startersbeurs.nu

Introductie leerwerkplek

Het helpen van mensen in nood om de hoek – en ver weg, vanuit ons hart en met de mouwen opgestroopt dát is waar het Rode Kruis voor staat.

Omschrijving leerwerkplek

Voor het project Hulp naar Hulp van het Rode Kruis Amsterdam-Amstelland zijn we op zoek naar een enthousiaste en betrokken projectmedewerker voor 4 dagen per week.

In Amsterdam leven veel mensen in een isolement. Veel voorkomende oorzaken zijn armoede, een slechte gezondheid of het ontbreken van een sociaal netwerk. Het Rode Kruis Amsterdam organiseert projecten om het sociale isolement van mensen te doorbreken, eenzaamheid te verminderen en zelfredzaamheid te vergroten.

Als Projectmedewerker Productontwikkeling draai je volledig mee op de afdeling Goed Voorbereid. Dat betekent dat je als “spin in het web” (mede) verantwoordelijk bent voor de organisatie van onze projecten op dit gebied.

Als projectmedewerker houd jij je o.a. bezig met de volgende taken:

 • Ondersteunende taken m.b.t. het nieuw te ontwikkelen product Hulp naar Hulp in Amsterdam-Amstelland. Dit najaar wordt gestart met 2 pilots, hiervoor is veel te organiseren!
 • Ondersteunen bij het afnemen van intakes en evaluaties onder deelnemers en vrijwilligers;
 • Activiteiten en bijeenkomsten organiseren;
 • Het organiseren van trainingen;
 • Het opzetten van acties om nieuwe deelnemers te werven voor diverse projecten;
 • Ondersteuning bieden op het gebied van communicatie.

Omschrijving leerbedrijf

Hulp aan mensen in nood. Daar staat het Rode Kruis voor. Dichtbij, als je op blaren loopt bij de Vierdaagse of als je je enkel verzwikt tijdens een hardloopwedstrijd. Als je je huis uit moet door een gaslek of als je in glas bent gaan staan bij een festival. Maar ook ver weg. Mensen die dierbaren zijn kwijtgeraakt toen ze op de vlucht sloegen voor geweld in hun dorp, of wiens huis is weggevaagd door een modderstroom.
De vrijwilligers van het Rode Kruis Amsterdam-Amstelland staan klaar voor kwetsbare mensen, zodat zij in tijden van nood niet alleen staan. Ze zetten zich in voor noodhulp, evenementenhulp, EHBO-cursussen en projecten waarmee we mensen willen versterken zodat ze zichzelf beter kunnen redden.

Omschrijving begeleiding

De starter/projectmedewerker valt onder de productontwikkelaar Hulp naar Hulp. Samen met de productontwikkelaar stel je je persoonlijke leerdoelen vast en de productontwikkelaar begeleidt je hierin. Wekelijks is er een overleg om de werkzaamheden en de voortgang van de leerdoelen te bespreken.

Competenties

Onderstaande competenties worden ontwikkeld tijdens de leerwerkplek:

 • Plannen en organiseren
 • Klantgerichtheid & resultaatgericht werken
 • Ondernemerschap en netwerkvaardigheid
 • Financieel bewustzijn & sales
 • Uitdrukkingsvaardigheid

Leerwerkplekeisen

Onderstaande leerwerkplek eisen worden gevraagd:  

 1. Een relevante afgeronde opleiding op WO/HBO-niveau (bijvoorbeeld Toegepaste Psychologie);
 2. Enthousiasme over de projecten van het Rode Kruis;
 3. Affiniteit met de doelgroepen van het Rode Kruis;
 4. Sterke sociale en communicatieve vaardigheden, Nederlands is de voertaal;
 5. Professionele houding in contact met potentiële vrijwilligers en cliënten;
 6. Flexibiliteit en een goed aanpassingsvermogen;
 7. Onderschrijft de grondbeginselen van het Rode Kruis (menslievendheid, neutraliteit, onpartijdigheid, onafhankelijkheid, vrijwilligheid, eenheid en algemeenheid);
 8. Zes maanden beschikbaar voor 32 uur per week, de vergoeding bedraagt 500 euro p/m;
 9. Woonachting in Amsterdam of omgeving.
Gewenst minimaal opleidingsniveauWO/HBO
Gewenste opleidingsrichtingToegepaste Psychologie/Sociaal Werk/etc.
Gewenst rijbewijsNiet van toepassing

Contactpersoon
NaamPatricia Bosch
GeslachtVrouw
FunctieCoördinator Vrijwilligersmanagement
E-mailadresPBosch@redcross.nl
Telefoonnummer0206226211
Actief in de brancheOverig
Vestigingsplaats leerbedrijfAmsterdam

Reacties: je motivatiebrief en cv ontvangen wij graag gericht aan Vera Beijer via  https://werkenbij.rodekruis.nl/nl/Vacancy/Postulate/161301

Werkervaringsplek social media redacteur

Het helpen van mensen in nood om de hoek – en ver weg, vanuit ons hart en met de mouwen opgestroopt dát is waar het Rode Kruis voor staat.

Dit doen wij door het vergroten van de weerbaarheid van mensen zodat zij zichzelf en anderen helpen in noodsituaties en door het bieden van noodhulp en het vergroten van de hulpvaardigheid en hulpbereidheid. Het NRK verleent in Nederland samen met meer dan twintigduizend vrijwilligers Noodhulp, Evenementenhulp, Eerste Hulp(onderwijs) , Burgerhulp en helpen we mensen met het voorbereiden op en voorkomen van noodsituaties.

Ook internationaal maken wij mensen in nood, die kwetsbaar zijn voor en/of blootgesteld zijn aan natuurrampen of crisis , weerbaarder door het bieden van integrale humanitaire hulp.

We werken vanuit zeven grondbeginselen: menslievendheid; onpartijdigheid; neutraliteit; onafhankelijkheid; vrijwilligheid; eenheid; algemeenheid.

Ter ondersteuning van het team Online redactie en Persvoorlichting zijn we op zoek naar een:

Werkervaringsplek social media redacteur (32 uur p/w)

 (Dit betreft een werkervaringsplaats in het kader van de Startersbeursregeling. Alleen jongeren tussen de 18 en 26 jaar die in één van de deelnemende gemeenten wonen, kunnen reageren op deze vacature. Kijk op www.startersbeurs.nu voor de voorwaarden.)

Werklocatie:

Den Haag

Periode:
Per 12 augustus voor de duur van minimaal 6 maanden

Introductie leerwerkplek:

Wil je kennis maken met een humanitaire organisatie en weten hoe wij communiceren met onze volgers? Je kunt ervaring opdoen in een creatief team. Je hebt een brede interesse en kunt snel schakelen tussen onderwerpen; van EHBO-lessen in Nederland tot een natuurramp in Afrika. Rondom al onze hulpacties bedenken we met een creatief team de juiste content voor onze socialmediakanalen Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn en YouTube. Ook zijn we elke dag in gesprek met onze volgers via webcare. Is dit op jouw lijf geschreven? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Doel van de functie:

Als werkervaringsplek binnen het socialmediateam ondersteun je de online redacteuren en bedenk je content voor onze socialmediakanalen. Aan jou de taak om het Rode Kruis vooral met creatieve inhakers nog beter op de kaart te zetten.

Ook zorg jij dat iedereen met een vraag of opmerking online een antwoord krijgt. Jij weet mensen, met soms een tikkeltje humor, aan te steken met het Rode Kruis-virus. Pas op: het is zeer besmettelijk.

’s avonds en in het weekend nemen onze vrijwilligers het webcare-stokje over. Jij hebt nauw contact met dit vrijwilligersteam en houdt ze op de hoogte van onze laatste updates en nieuwtjes. Samen met hen zorg je dat iedereen met een goed antwoord en/of glimlach onze pagina verlaat.

Dit is de perfecte plek voor jou als je:

 • Als geen ander weet wat er speelt in de online wereld.
 • Alles wilt leren op het gebied van online communicatie.
 • Op zoek bent naar een werkplek waar ruimte is voor creativiteit en om je ideeën aan te dragen.

Omschrijving leerbedrijf

Het Rode Kruis is een noodhulporganisatie met een goede werksfeer. We bieden:

 • Een uitdagende leerwerkplek bij een wereldwijd gerenommeerde organisatie
 • Leren binnen een ambitieus en enthousiast team.
 • Informele werkomgeving met een open cultuur

Omschrijving begeleiding

Als communicatiemedewerker word je aangestuurd en begeleid door de teamleider communicatie- en persvoorlichting. Waar nodig ondersteunen ook de overige collega’s van het team jou.

Competenties

Onderstaande competenties worden ontwikkeld tijdens de leerwerkplek:

 1. Creativiteit
 2. Nemen van initiatief
 3. Organiseren/structureren

Leerwerkplekeisen

 1. Mbo- of hbo-opleiding in de richting van marketing, communicatie, journalistiek of social media
 2. Uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden in Nederlands en Engels
 3. Je hebt een flexibele houding; rampen houden zich niet aan kantoortijden
 4. Een flinke dosis humor

Wij bieden : 

Een goed begin van je loopbaan. Een flexibele en mensgerichte werkomgeving met ruimte voor initiatief en ontwikkeling, onder professionele begeleiding. Een uitdagende functie in een dynamisch team. Begeleiding en vergoeding volgens de voorwaarden van de Startersbeurs (www.startersbeurs.nu)

Reactie en informatie

Interesse? Stuur ons dan je motivatiebrief en cv met een leuk idee voor een socialmediapost, die aansluit bij het Rode Kruis. Je motivatiebrief en cv gericht aan Joost Jaspers ontvangen we graag vóór 26 augustus 2019 via https://werkenbij.rodekruis.nl/nl/Vacancy/Postulate/139870

Voor nadere informatie over de functie kun je terecht bij Sammy Slot, socialmediaredacteur, 06 1896 5908.

Kijk voor meer Informatie over het werk van het Rode Kruis op www.rodekruis.nl. Het NRK op facebook: Facebook.com/rodekruis, Twitter: Twitter.com/rodekruis en Instagram @rodekruis 

Acquisitie op deze advertentie wordt niet op prijs gesteld