Adviseur Projecten

Wilde Ganzen bestrijdt armoede wereldwijd. In Nederland stimuleren wij projecten van bevlogen Nederlanders verbonden met mensen in armoede. Hun gezamenlijke, kleinschalige projecten steunen wij met geld, advies, expertise en netwerk. Ook versterken we de zelfredzaamheid van mensen in armoede en hun organisaties, met name in het werven van fondsen in eigen land. We zetten ons in voor een structurele verbetering van hun situatie en toekomst.

Wat houdt de functie in?

De Adviseur Projecten is verantwoordelijk voor het bouwen aan de relaties met onze samenwerkingspartners in ontwikkelingslanden en in Nederland. Je adviseert en coacht hen over het behalen van duurzame resultaten, werkwijze en zelfredzaamheid. Je bouwt aan goede relaties zodat uiteindelijk de mensen in hun gemeenschappen in hun kracht staan. Je beoordeelt projectaanvragen en adviseert de Manager Projecten. Je monitort de uitvoering van de projecten en beoordeelt de rapportages. Je zorgt ervoor dat Wilde Ganzen en partners van elkaar leren over werkwijze, thema’s en landen. Je gaat ca. 1 keer per jaar op dienstreis om partners en projecten te bezoeken ten behoeve van monitoring en evaluatie.

Wat verwachten wij van jou?

 • HBO/WO werk- en denkniveau.
 • Kennis van en ervaring (ten minste 3 jaar) met ontwikkelingssamenwerking en de organisaties die hierin actief zijn; bij voorkeur ervaring met particuliere ontwikkelingsinitiatieven.
 • Relevante werkervaring in multi stakeholder samenwerkingen, projectbeheer en beleid. Inzicht in het werken vanuit een Theory of Change is een pre.
 • Klantgericht, goed analytisch vermogen, communicatief vaardig.
 • Bekend met Office 365, en bij voorkeur met Salesforce.
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift; beheersing van andere talen is een pré, met name de Franse, Spaanse en Portugese taal.

Wat bieden wij jou?

Wilde Ganzen biedt je, binnen een leuk en gedreven team, een prachtige functie in een inspirerende werkomgeving waar iedereen hetzelfde doel voor ogen heeft, namelijk: een verschil maken in de levens van mensen die in armoede leven.

Wij bieden je een jaarcontract, met vooruitzicht op een vast dienstverband bij goed functioneren.

Deze functie is ingeschaald in schaal 10 van de Arbeidsvoorwaardenregeling van de Protestantse Kerk in Nederland. Daarnaast ontvang je vakantiegeld en een eindejaarsuitkering en ben je deelnemer aan pensioenfonds PFZW.

Solliciteren?
Stuur je motivatie en CV voor 25 november 2019 via https://www.wildeganzen.nl/vacatures/adviseur-projecten-wilde-ganzen

Heb je nog vragen over de vacature? Neem dan contact op met Mariska Staal (Adviseur HRM) via telefoonnummer 035-6251030

Wilde Ganzen wil een diverse en inclusieve organisatie zijn, dus we respecteren waar je in gelooft, waar je geboren bent of van wie je houdt. Wij zijn vooral benieuwd naar wie jij bent en hoe jij zou willen bijdragen aan onze organisatie.

Wij verhuizen per 1 januari 2020 van Hilversum naar Amersfoort (CS-locatie).

Ervaren communicatie-expert

Ben jij een een idealistische communicatie-expert en weet jij hoe je met onderzoek impact kunt realiseren? Dan zijn wij op zoek naar jou.

Over ons

SOMO onderzoekt hoe multinationale bedrijven opereren en analyseert hun werkelijke impact. Onafhankelijk, feitelijk, kritisch en met een duidelijk doel: een eerlijke en duurzame wereld. We werken samen met honderden organisaties en zorgen ervoor dat de informatie daar terechtkomt waar die het verschil kan maken. In fabrieken of bestuurskamers, in sloppenwijken of rechtszalen, bij maatschappelijke organisaties, media of bij politici.

Over de functie

Je maakt deel uit van het communicatieteam van SOMO, bestaande uit uit een coördinator, twee communicatie-experts en een webcoördinator. Daarnaast werk je intensief samen met verschillende programmateams van SOMO.

Het zwaartepunt van je functie ligt bij het vergroten van de impact van het werk van de programmateams door het ontwikkelen en inzetten van communicatiestrategieën- en middelen.

 • Je bent verantwoordelijk voor het publicatieproces van SOMO’s onderzoeken in verschillende vormen (van rapporten tot longreads en animaties) in de media en andere (online) kanalen.
 • Je beheert en ontwikkelt de sociale mediakanalen van SOMO. Door je kennis van het Nederlandse en internationale medialandschap en het ontwikkelen en gebruik van social media draag je bij aan de audience-opbouw van SOMO.
 • Door middel van storytelling en het publiceren van behaalde resultaten draag je bij aan de heldere profilering van SOMO.

Wie zoeken we?

 • Je bent een allround communicatieprofessional op HBO- of WO-niveau, bij voorkeur met een journalistieke achtergrond en met minimaal drie jaar relevante werkervaring;
 • Je bent in staat communicatiestrategieën voor onderzoeksprogramma’s te ontwikkelen;
 • Je hebt een soepele en scherpe manier van schrijven, zowel in het Nederlands als in het Engels;
 • Je weet hoe je zowel publiekscampagnes als lobbytrajecten kunt ondersteunen met communicatiemiddelen;
 • Je bent een news-junkie met kennis van het Nederlandse en internationale medialandschap en je bent in staat snel de relatie te leggen tussen de actualiteit en het werk van SOMO;
 • Je hebt aantoonbare ervaring met het onderhouden en ontwikkelen van sociale mediakanalen;
 • Je bent pro-actief, flexibel en resultaatgericht;

Wat bieden we?

Je krijgt een jaarcontract voor 0,8 fte (4 dagen per week) met de mogelijkheid tot contractverlenging. Je salaris ligt tussen € 3.194 en € 4.553 bruto per maand op fulltime basis (40 uur), afhankelijk van je relevante werkervaring. Je krijgt een uitdagende baan in een omvangrijk (inter)nationaal netwerk en werkt samen met betrokken, kritische en gedreven collega’s in een informele werksfeer met veel ruimte voor eigen initiatief.

Interesse?

Sollicitaties kun je per e-mail richten aan Meike Skolnik, Coördinator Communicatie via jobs@somo.nl. Graag zien we naast je Engelse brief en CV, ook een link naar een door jou geschreven Engelse en/of Nederlandse tekst. Reacties vóór maandag 18 november 2019.

De eerste ronde gesprekken is op 26 en 28 november.

SOMO gelooft in de kracht en noodzaak van een diverse en inclusieve organisatie. We streven daarom naar meer diversiteit en een betere vertegenwoordiging van mensen met verschillende achtergronden. Vertel ons dus graag wie je bent en hoe je kunt bijdragen aan deze diversiteit.

Kijk voor meer informatie over SOMO op www.somo.nl.

Senior fondsenwerver/relatiemanager (24-32 uur per week)

Bartiméus Fonds is er voor alle mensen die blind of slechtziend zijn. Wij halen alles uit de kast om mogelijk te maken dat zij voluit kunnen meedoen in de samenleving en het leven kunnen leiden dat bij hen past. Er is in 100 jaar veel bereikt, maar ons werk voor mensen die blind of slechtziend zijn, blijft nog altijd hard nodig. Voor onze afdeling Fondsenwerving zijn we op zoek naar een:

Senior fondsenwerver/relatiemanager
(24-32 uur p/w)

Als senior fondsenwerver/relatiemanager ga je aan de slag om nog meer vermogensfondsen, bedrijven en andere grote gevers enthousiast te maken voor ons mooie en belangrijke werk! Je geeft samen met twee collega’s vorm en invulling aan een nieuwe ambitieuze fondsenwervende strategie gericht op het ontwikkelen van de (strategische) relaties met vermogensfondsen, bedrijfsfondsen, bedrijven en andere belangrijke relaties zodat zij ook méér willen betekenen voor mensen die blind of slechtziend zijn.

We zijn op zoek naar iemand die:

 • Sterk is in het ontwikkelen van relaties met organisaties bij ons werk. Je hebt hierin aantoonbare ervaring. Je kunt strategisch, conceptueel denken en (geef-)proposities ontwikkelen;
 • Vol energie zit en eigen initiatief toont. Je gaat graag op zoek naar nieuw potentieel én de perfecte match tussen de potentiële gever en het Bartiméus Fonds. Daar is creativiteit voor nodig en je moet buiten de gebaande paden kunnen denken. Je bent gedreven om oplossingen te vinden voor uitdagingen die je tegen komt;
 • Zich als serieuze gesprekspartner gemakkelijk beweegt binnen verschillende netwerken en op verschillende niveaus;
 • Graag concrete resultaten behaalt. Je hebt een commercieel inzicht om kansen in de markt te herkennen en te verzilveren. Je houdt ervan om resultaatgericht te werk te gaan en successen te behalen;
 • Ruime ervaring heeft met het schrijven van fondsaanvragen, sponsorvoorstellen en andere wervende teksten. Je behaalt successen door je overtuigende pen want je weet hoe je een fondsenwervend verzoek scherp kunt krijgen. Vervolgens breng je het voorstel van A tot Z tot een goed einde;
 • Beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden en het fijn vindt om in teamverband te werken maar je kan ook goed zelfstandig aan de slag;
 • HBO werk- en denkniveau heeft en ervaring in fondsenwerving;
 • En natuurlijk naar iemand die warm loopt voor ons werk. Je wilt je graag sterk maken voor mensen die blind of slechtziend zijn.

Wat ga je doen?

 • Je bent verantwoordelijk voor het aangaan, onderhouden en uitbouwen van 1-op-1 relaties met vermogensfondsen, bedrijfsfondsen, bedrijven en andere belangrijke relaties;
 • Je hebt een aantal eigen accounts die je verder ontwikkelt en gaat vooral op zoek naar nieuwe fondsenwervende kansen. Je creëert en initieert;
 • Je stelt samen met je collega’s op basis van het meerjarenplan het jaarplan op, denkt mee over de langetermijnstrategie en bent samen met je collega’s verantwoordelijk voor een succesvolle uitvoering;
 • Je schrijft, begeleidt en evalueert fondsaanvragen, van bevestiging tot eindrapportage;
 • Je bent vanuit het belang van je relaties nauw betrokken bij de uitvoering van projecten en speelt hierin een actieve rol (aanscherping, brainstormen, etc.) in als dat nodig is;
 • Je bouwt in een team van drie mensen aan de groei van onze inkomsten vanuit vermogensfondsen. Teamwork is het sleutelwoord!

Wat krijg je?

 • Een uitdagende functie binnen een kleine, dynamische no-nonsense organisatie en je maakt deel uit van een ambitieus en betrokken team;
 • Een functie met veel zelfstandigheid en alle ruimte om jouw goede ideeën in de praktijk te brengen;
 • Een baan voor een belangrijk, maatschappelijk doel met een prettige werkomgeving op een mooie locatie in Zeist;
 • Een arbeidsovereenkomst voor een half jaar met de intentie deze daarna om te zetten in een vast dienstverband bij goed functioneren. En je kan direct beginnen!
 • Goede arbeidsvoorwaarden met een marktconform salaris (FWG 55, CAO Gehandicaptenzorg). Een eindejaarsuitkering is onderdeel van de arbeidsvoorwaarden.
 • Standplaats is Zeist.

Enthousiast?
Stuur je CV en motivatiebrief vóór 14 november 2019 naar Caroline de Jong, officemanager: cdjong@bartimeusfonds.nl. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Remco Meyaard, hoofd fondsenwerving & communicatie, telefoon 06 13 37 99 50.

Fondsenwerver face to face

Ben jij een ambitieuze en gedreven fondsenwerver die bij wil dragen aan een wereld zonder armoede? Vind jij het leuk om verantwoordelijk te zijn voor de werving van nieuwe donateurs via face to face? Dan zoeken wij jou!

 

Waarom CARE Nederland?

Wij zijn CARE Nederland, onderdeel van CARE, een internationale ontwikkelingsorganisatie actief in meer dan 90 landen. Voortgekomen uit Amerikaanse voedselhulp aan Europa na de Tweede Wereldoorlog, zetten we ons inmiddels al 75 jaar in voor hen die dat het hardst nodig hebben. CARE streeft naar een wereld zonder armoede. Wij zetten ons in voor gelijke rechten en eerlijke verdeling van welvaart. Wij werken op de moeilijkste plekken ter wereld. Voor de allerarmsten, de zwaarst getroffenen, de minst gehoorden. Samen met lokale partners en gemeenschappen redden we levens en zorgen we voor duurzame verandering. Dit doen we onder meer door noodhulp te verlenen, vrouwelijk ondernemerschap te faciliteren en inspraak in besluitvorming te stimuleren. Daarnaast maken we gemeenschappen weerbaar tegen de effecten van klimaatverandering en natuurgeweld. Onze aanpak is pragmatisch en op maat gesneden. En dat werkt.

 

Wat ga je doen?

 • Je stuurt op dagelijkse basis de huidige wervingsbureaus aan op kwaliteit en kwantiteit, geeft trainingen op locatie en bent daarmee het aanspreekpunt voor de leveranciers
 • Je stelt het jaarplan op voor het wervingskanaal, beheert het bijbehorende budget en bent verantwoordelijk voor het behalen van de doelstellingen
 • Je bedenkt, onderbouwt en test samen met jouw collega’s nieuwe wervingsconcepten binnen en buiten de bestaande wervingskanalen
 • Met behulp van de data-analist evalueer je (wervings-)resultaten op basis van netto life time value en stuurt waar nodig bij
 • Je ondersteunt twee collega fondsenwervers in diverse werkzaamheden

 

 • Wat heb je in huis?
 • Je hebt een passie voor fondsenwerving en bent op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen
 • Je bent een analytische collega met gevoel voor cijfers en relatiemanagement
 • Je hebt een goede kennis van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift
 • Je hebt een HBO/WO werk- en denkniveau
 • Ervaring binnen face to face kanaal is een pré
 • Je bent creatief, oplossingsgericht, initiatiefrijk, resultaatgericht, een enthousiaste teamspeler en hebt een oog voor nieuwe kansen
 • Affiniteit met onze kernwaarden: Respect, Betrouwbaarheid, Betrokkenheid en Kwaliteit.

 

CARE heeft een zero tolerance beleid ten aanzien van seksuele uitbuiting en misbruik en kindermishandeling en neemt alle zorgen en klachten over seksuele uitbuiting en misbruik en kindermishandeling waarbij CARE-medewerkers en aanverwant personeel betrokken zijn, serieus.

 

Wat biedt CARE Nederland?

 • Een bevlogen team van fondsenwervers en communicatiespecialisten waar veel ruimte is voor eigen inbreng en ontwikkeling
 • Een aanstelling van één jaar met uitzicht op verlenging
 • Een marktconform maandsalaris, aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder ruimte voor persoonlijke en professionele ontwikkeling en flexibel werken
 • Internationale informele werkomgeving waarin je samenwerkt met collega’s met verschillende achtergronden om de doelen van CARE Nederland te bereiken
 • Open werkcultuur gekenmerkt door lunchgroep, wekelijkse gezamenlijke koffie-momentjes en jaarlijkse personeelsuitjes
 • Standplaats in het bruisende hart van Den Haag

 

Solliciteren?

Ben je geïnteresseerd in deze functie en voldoe je aan het gezochte profiel, dan kun je via deze link jouw sollicitatie versturen vóór 11 november 2019 naar:

https://cvselectie.net/junior-fondsenwerver-face-tot-face.

 

Neem voor meer informatie contact op met Bas Klaassen, Manager Fondsenwerving & Communicatie (klaassen@carenederland.org)

 

 • EU werkvergunning is een vereiste voor deze positie.
 • Zolang de vacature nog zichtbaar is blijft reageren mogelijk.
 • Voor meer informatie over CARE Nederland kun je onze website bezoeken: www.carenederland.org

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld

Grant Administrator

Purpose of the position and organizational position

The position of Grant Administrator is aimed at keeping a timely, complete and correct project administration of the (financial) transactions and to monitor and analyze progress and generate project based management information, including information for the financial reporting to the internal and external stakeholders.

The Grant Administrator is a member of the Finance & Operations division and reports to the Financial Controller. The Project Administrator works together with the Grant Manager and supplies him/her with all relevant financial information for the project.

Profile

As Grant Administrator you will:

 • Gather up to date information of relevant donors’ financial rules, principles and procedures
 • Develop grant budget proposals based on input from budget holders and review grant budget proposals from partners against applicable internal and donor rules and regulations in order to get them approved
 • Report to budget holders on analysis of actual income and expenses versus budgets
 • Pro actively analyze and report significant discrepancies in actual income and expenses versus budgets to the Financial Controller and the budget holders
 • Check, analyze and file financial reports from countries and partners
 • Enters approved budgets into the accounting system
 • Code invoices for proper budget allocation
 • Prepare, monitor and verify outstanding balances and funding requests from countries and partners
 • Visits field offices for accounting, reporting, controlling and auditing purposes
 • Manage annual audits and other administrative tasks for the grants

You are expected to travel.

Who are we looking for?

Qualifications

 • Bachelors’ degree in a relevant field
 • Basic grant management skills
 • Knowledge of administrative procedures and financial accounting
 • Knowledge of and experience in the business and administrative processes and information flows in the organization
 • Knowledge of and insight in the KNCV organization and its field of operations
 • Advanced knowledge with relevant financial software applications and Excel
 • Excellent verbal and written communication skills in English and one other relevant language
 • Proactive and collaborative attitude.

What does KNCV Tuberculosis Foundation offer?

 • A fixed-term contract until June 2020, with the intention to extend the contract;
 • An informal work atmosphere in an international environment where initiative is appreciated;
 • A highly-motivated team of experienced, self-driven colleagues worldwide;
 • A salary dependent upon education and relevant working experience;
 • KNCV Tuberculosis Foundation has its own Employment Conditions Scheme;
 • Full-time employment consists of 38 hours per week.

IT Officer

Purpose of the position and organizational position

The IT Officer is responsible for providing general support to the organization with regard to ICT.

The IT Officer reports to the Director Finance & Organization. He/she coordinates outsourced ICT services and data protection procedures. The reporting line for data protection in capacity of Data Security Officer is to the Executive Director.

Profile

As IT Officer you will:

 • Ensure optimal performance of ICT facilities for staff
 • Advise and manage ICT facilities (hardware, software and services, such as intranet “MyKNCV”)
 • Develop guidelines and standards for ICT facilities and makes them available to staff
 • Manage services provided by ICT suppliers on a day to day basis and by periodical service management review meetings with suppliers/consultants for ICT
 • Monitor the annual plan and budget on ICT
 • Ensure that the inventory of all information systems within KNCV is up to date and coordinates efforts to ensure optimal connectivity between those systems
 • Implement the ICT policy in consultation with ICT providers and KNCV ICT Project Board
 • Implement the ICT policy plan, Data Protection Policy, Information Security Policy and information architecture in consultation with staff and ICT experts and in compliance with data protection regulation
 • Encourage ICT providers to monitor ICT trends from which KNCV can benefit and prepares related proposals for the KNCV Management team
 • Follow up on requirements with respect to information accessibility, authorization etc.
 • Ensure effective communication with- and relationship management of external suppliers
 • Operate as Data Security Officer

Who are we looking for?

 • Bachelor’s degree in a relevant field

Knowledge/Experience

 • Experience in negotiating and relation management
 • Experience in procurement
 • Advanced knowledge of ICT and relevant software applications
 • Knowledge of Data Protection regulations
 • Excellent verbal and written communication skills in English and Dutch. 

What does KNCV Tuberculosis Foundation offer?

 • A fixed-term contract until June 2020, with the intention to extend the contract;
 • An informal work atmosphere in an international environment where initiative is appreciated;
 • A highly-motivated team of experienced, self-driven colleagues worldwide;
 • A salary dependent upon education and relevant working experience;
 • KNCV Tuberculosis Foundation has its own Employment Conditions Scheme;
 • Full-time employment consists of 38 hours per week.

Application and information

You can apply for this position via www.kncvtbc.org before 31 July 2019.

For more information please contact Lucian Roeters, Director Finance & Operations: phone (070) 7508458. For further information on KNCV Tuberculosis Foundation, please see www.kncvtbc.org.

Senior Instructeur (SI)

Vanwege de groei die het doormaakt op EHBO-gebied is het Nederlands Rode Kruis op zoek naar uitbreiding in haar team van Senior Instructeurs (SI). In dit document wordt in gegaan op de minimale kennis en competenties welke zijn verbonden aan het bijbehorende profiel. Een toekomstig SI verbindt zich in deze functie aan taken zoals hieronder vermeld, zowel betaald als onbetaald.

De Senior Instructeur (SI) Rode Kruis:

 • Onderschrijft de gedragscode van het Rode Kruis en leeft de zeven grondbeginselen na;
 • Verbindt zich actief aan het Rode Kruis door het overgrote deel van zijn/haar cursussen Rode Kruis te certificeren;
 • Is een teamspeler in de samenwerking met het VK, Excellent Partners en SI’s;
 • Is minimaal 2 jaar actief als Rode Kruis instructeur;
 • Heeft bij voorkeur een erkende, didactische lesbevoegdheid;
 • Beschikt over HBO werk- en denkniveau;
 • Beschikt over een geldig NRK-certificaat Instructeur EHBO inclusief BLS/PBLS;
 • Verzorgt voldoende Rode Kruis EHBO cursussen en workshops (minimaal 160 cursusuren per jaar);
 • Heeft affiniteit en bij voorkeur ervaring met het begeleiden van instructeurs;
 • Stelt zich beschikbaar voor begeleidingstrajecten en intervisie t.b.v. instructeurs;
 • Stelt zich beschikbaar voor commerciële, betaalde activiteiten vanuit het Verenigingskantoor zoals EHBO op locatie, introductiecursussen, bijscholingen en advisering;
 • Stelt zich jaarlijks voor twee (2) dagen onbezoldigd beschikbaar voor EHBO-gerelateerde activiteiten voor het Rode Kruis, zoals bijvoorbeeld de Reanimatiedag, persoptreden, etc.;
 • Volgt de verplichte Rode Kruis cursus Mediatraining;
 • Volgt jaarlijks de verplichte Train de trainer sessie in het kader van de Rode Kruis bijscholing;
 • Is bereid om een assessment te hebben met het Rode Kruis bestaande uit een gesprek en een presentatie;
 • Verbindt zich als SI voor de duur van tenminste één jaar aan het Rode Kruis, met het oog op een langdurige samenwerking.

De vergoeding voor het vervullen van SI-activiteiten ligt tussen de € 35,- en € 50,- per uur ex btw. Het toekennen van het uurtarief is onder meer afhankelijk van senioriteit en de binding aan het Rode Kruis.

Een SI zal in zijn/haar functie komen te werken in een team met SI’s. Er zullen jaarlijks meerdere SI-bijeenkomsten worden georganiseerd door Team EHBO.

Interesse?

Voldoe je aan het profiel en heb je interesse in het vervullen van de rol van Rode Kruis Senior Instructeur dan kun je je wenden tot Mariette Verheij, Onderwijskundige binnen het Nederlandse Rode Kruis: mverheij@redcross.nl of 06-31752818. In de maand mei 2019 verwachten wij je te kunnen informeren en over te gaan op het uitnodigen van kandidaten.

 

Database Manager/Private Sector Fundraiser

Database Manager/Private Sector Fundraiser

(32 hours a week)

ECF strives for a world where people are no longer limited by avoidable blindness. A world where good and accessible eye care is available to everyone. Because people who are able to see (again) can go to school, are able to work and can build their own future independently and be a contributing member of their community.

Do you also believe that no one should be excluded because of avoidable blindness or impaired vision? And do you want to work for an international organization?
Then read this job posting attentively!

We are looking for someone who:

 • recognizes opportunities to improve and enrich our database
 • is proactive, has the investigative disposition of a detective and can create fundraising quick wins from discoveries in the database
 • finds fulfillment in achieving set goals and so ensures that others can participate once more
 • has ideas on how to utilize our database more effectively to raise funds for our eye care projects

Do you recognize yourself in this? Then read on and apply for the position and you could very well become our new colleague in Amsterdam!

Eye Care Foundation (ECF) is an international non-profit organization. We help prevent and cure blindness and impaired vision in developing countries. We currently have eye care projects running in Nepal, Cambodia, Vietnam, Tanzania, Rwanda and Zambia.

Positioning and job purpose

As Database Manager/Private Sector Fundraiser in our Amsterdam office, you will be part of a growing, passionate and tight-knit team with a clear ambition. Together with our colleagues in the project countries, we are accomplishing many achievements. We need you to optimize the use of the donor database and to supervise the continued implementation of the management information system. Your focus in this will lie on the further development and improvement of the system. The ultimate goal being to raise more funds for eye care projects for people in developing countries.

What will you be doing?

You will identify issues concerning the implementation of the management information system and will search for solutions. You will make selections, undertake analyses and contribute to monthly management reports for the Development & Marketing team. In addition, you will note new developments and trends in the relevant field of expertise and advise the team on implementation possibilities and consequences. You will communicate adjustments and improvements made to the information system to the supplier. You are the campaign contact person for our campaign team. You are the linking pin between the Finance, Development & Marketing and Programs teams. You are accountable to and report to the head of Development & Marketing.

Job requirements

 • You hold a university degree, preferably with a specialization in (database) marketing
 • At least three years’ experience in data analysis
 • Experience and/or an affinity with market research is essential
 • An excellent knowledge of and affinity with ICT-systems (Pluriform is a must) Google analytics and Power BI

Competencies

 • Judgement making skills
 • Problem analysis capabilities
 • Accuracy
 • Planning and organization
 • Proactive approach

Who are we looking for?

You are a driven professional who loves to share and analyse knowledge. You take initiative and combine strategic thinking with a ‘getting things done’ mindset. In addition, you enjoy familiarizing yourself with our donors. Our ideal candidate assists in optimising the work processes of the organization.

Eye Care Foundation offers

A position in an international work environment as part of an enthousiastic team in our Amsterdam office. ECF offers its employees a competitive package of employment conditions, including among other things a 13th Month Pay, a good pension plan and job- related or personal growth training opportunities.

Are you interested?

For questions regarding the position you can contact Maaike van Veen, Head of Development and Marketing (+31 6 81 38 68 63 or m.vanveen@eyecarefoundation.nl). Send your motivation letter and CV to b.stenvers@eyecarefoundation.nl as soon as possible, with reference to the job posting Database Manager/Private Sector Fundraiser. The applications deadline is April, 15th 2019 and we reserve the right to start with the interviews as soon as suitable candidates apply.

Acquisition based on this job posting will not be well received. However, sharing us with your own network will be appreciated!

Ervaren Fondsenwerver

Wij zijn het Oranje Fonds en wij zijn er voor mensen en projecten die zorgen dat iedereen mee kan doen in onze samenleving. We steunen projecten met geld, kennis en aandacht en mobiliseren mensen die als vrijwilliger of donateur iets goeds willen doen voor een ander. Want als we er allemaal voor elkaar zijn, staat niemand er alleen voor.

Wij zoeken een collega met een neus voor het werven van fondsen en het mobiliseren van mensen. Je zet het Oranje Fonds op een aanstekelijk enthousiaste wijze, stevig op de kaart.
Wij zoeken een grote dosis wervingskracht, lef en creativiteit. Verder ben je overtuigend, communicatief, stroop je dikwijls je mouwen op en hebt humor. Vul dit aan met kennis van online fondsenwerving en data opbouw, -ontwikkeling en -analyse en je bent onze kandidaat! Je maakt deel uit van een klein team, zeer enthousiaste professionals.
Uiteraard gaan we er vanuit dat je affiniteit hebt met ons mooie werk.

Je kunt tot en met 3 april reageren op deze vacature. Graag maak ik kennis met je als je je herkent in deze vacaturetekst. Een functiebeschrijving is beschikbaar. Het betreft een vacature voor 30 uur per week. Onze arbeidsvoorwaarden zijn ronduit goed en marktconform. Ik hoor graag van je! Stuur je motivatie & CV ter attentie van Mirjam van Onna, HR-manager (vacature@oranjefonds.nl).