Communicatie Medewerker

Het helpen van mensen in nood om de hoek – en ver weg, vanuit ons hart en met de mouwen opgestroopt. Dát is waar het Rode Kruis voor staat.

Dit doen wij door het vergroten van de weerbaarheid van mensen zodat zij zichzelf en anderen kunnen helpen in noodsituaties. Daarnaast bieden wij noodhulp en vergroten we de hulpvaardigheid en hulpbereidheid. Het Rode Kruis helpt in Nederland samen met meer dan negentienduizend vrijwilligers Noodhulp, Evenementenhulp, Eerste Hulp (onderwijs) en Burgerhulp.

Ook internationaal maken wij mensen in nood, die kwetsbaar zijn voor en/of blootgesteld zijn aan natuurrampen of crisis, weerbaarder door het bieden van integrale humanitaire hulp.

We werken vanuit zeven grondbeginselen: menslievendheid; onpartijdigheid; neutraliteit; onafhankelijkheid; vrijwilligheid; eenheid; algemeenheid.

Het Rode Kruis district Utrecht zoekt een:    

Communicatie Medewerker

 16 uur per week

Het betreft een tijdelijke functie van een 1 jaar; afhankelijk van de financiën is er mogelijk van verlening van het contract.

Plaats in de organisatie:

De communicatie medewerker rapporteert aan de vrijwilligersmanager.

Doel van de functie:

Met jouw communicatie skills zorg jij er voor dat iedereen in het district Utrecht het Rode Kruis kent en weet wat we lokaal doen. Op die manier help je mee aan de verankering van het Rode Kruis in de lokale haarvaten van Nederland.

Functie-inhoud:

 • Het coördineren en uitvoeren van diverse communicatie-activiteiten, waarbij het doel het vergroten van de zichtbaarheid van de activiteiten van het Rode Kruis Utrecht is.
 • Aansturen van het communicatieteam, bestaande uit vrijwilligers, van het district en de daarbij behorende afdelingen.
 • Coördineren en redigeren digitale nieuwsbrief.
 • Opstellen en uitsturen van persberichten.
 • Implementeren van de districtswebsite conform het landelijk model.
 • Verantwoordelijk voor de redactie van de website van het district en van de afdeling Utrecht.
 • Beheer portfolio Social media van district en de daarbij behorende afdelingen.
 • Begeleiden stagiaire communicatie

Functie-eisen:

 •   HBO werk- en denkniveau
 •   Minimaal 3 jaar ervaring als communicatie medewerker
 •   Kunnen schakelen tussen zelfstandig werken en samenwerking met bestuur.
 •   Kennis van online marketing
 •   Kennis van Social media
 •   Bereidheid tot onregelmatige werktijden
 •   Projectmatig kunnen werken
 •   Ervaring met het Officepakket: Word, Outlook, PowerPoint.

Het Rode Kruis zoekt medewerkers met talent en uitstekende competenties voor een functie en laat zich niet leiden door culturele achtergrond, fysieke beperkingen, genderidentiteit, geloofsovertuiging, geaardheid of leeftijd. Voor de selectie van alle functies wordt de nadruk gelegd op de volgende competenties: plannen, resultaatgerichtheid, klantgerichtheid, samenwerken, initiatiefrijk en specifiek voor deze functie op creativiteit en innovatie vermogen.

Wij bieden : 

Een flexibele en mensgerichte werkomgeving met ruimte voor initiatief en ontwikkeling. Salaris conform schaal 9 afhankelijk van opleiding en relevante werkervaring volgens de CAO van het NRK (min. € 2.694,96 en max. € 3.397,03 o.b.v. een fulltime dienstverband van 40 uur per week).

Reacties: Je motivatiebrief en cv gericht aan Vera Beijer ontvangen we graag uiterlijk 25 juni a.s. via https://werkenbij.rodekruis.nl/nl/Vacancy/Postulate/160794

Voor nadere informatie over de functie kun je terecht bij  Chantalle van de Kerkhof; vrijwilligersmanager district Utrecht; cvandekerkhof@redcross.nl.

Een online assessment kan onderdeel uitmaken van het selectieproces.

Kijk voor meer Informatie over het werk van het Rode Kruis op  www.rodekruis.nl. Het NRK op facebook: Facebook.com/rodekruis en Twitter: Twitter.com/rodekruis

Acquisitie op deze advertentie wordt niet op prijs gesteld

Voorlichter / Kennismanager

Het UAF helpt gevluchte studenten en professionals een nieuw leven op te bouwen en is een deskundige en sociale organisatie. Bij ons zet je jezelf in om écht een verschil te maken. Dit doe je samen met 120 collega’s. Wij geloven in het talent van vluchtelingen en vinden dat hun kennis en vaardigheden moeten worden benut. Samen met onderwijsinstellingen, gemeenten, het bedrijfsleven én onze donateurs, maken we de weg vrij voor hun professionele ontwikkeling. Jaarlijks begeleiden we ruim 3.300 vluchtelingen tijdens hun opleiding of loopbaan. Eind 2019 liep dit aantal op naar ruim 3.800, het hoogste aantal sinds de oprichting van het UAF in 1948.

Vanwege een interne verschuiving is UAF op zoek naar een

Voorlichter / Kennismanager (28 uur)

die kansen signaleert en benut om de bekendheid van het UAF te vergroten bij stakeholders

Je maakt onderdeel uit van een dynamisch team, bestaande uit communicatie adviseurs, fondsenwervers en assistenten. Er wordt nauw samengewerkt binnen het team en met de collega’s die de gevluchte studenten en professionals begeleiden. Je rapporteert aan de manager Communicatie & Fondsenwerving.
Wat houdt het werk in? Als Voorlichter/Kennismanager signaleer en benut je kansen om de bekendheid van de dienstverlening van het UAF te vergroten bij de stakeholders; organisaties die betrokken zijn bij de integratie van hoogopgeleide vluchtelingen. Dit doe je met als doel vluchtelingen, die passen binnen de doelgroep van het UAF, te werven. Je stelt voorstellen op en adviseert het managementteam en collega’s in de regio over het te voeren beleid op het gebied van voorlichting en vertaalt deze in concrete activiteiten. Je volgt de relevante interne en externe ontwikkelingen op de voet. In je rol als kennismanager heb je een belangrijke functie als het gaat om onze ambitie ‘kennis delen’. We vinden het niet alleen belangrijk om intern onze kennis te delen, maar juist ook met onze externe stakeholders en andere relevante partijen buiten het UAF. Tenslotte adviseer je directie en het managementteam op het gebied van interne communicatie, ben je verantwoordelijk voor de interne communicatiemiddelen en coördineer je de klachtenprocedure. Je werkt hierbij nauw samen met je collega’s van de diverse projecten en modules (zoals leerwerktrajecten, medisch assessments en studie), je teamleden en het managementteam.

Wat bieden wij jou?

 • Werk dat er echt toe doet: je helpt vluchtelingen om een nieuw leven op te bouwen;
 • Een zelfstandige & uitdagende functie en een grote diversiteit aan collega’s;
 • Aandacht voor jouw talentontwikkeling: we hebben een eigen UAF Academie;
 • Goede arbeidsvoorwaarden naast een prima salaris, een ruime verlofregeling, eindejaarsuitkering en een loopbaanbudget.
 • Het salaris is conform de cao Sociaal Werk schaal 9, maximaal € 4.118,- bruto per maand (bij 36 uur per week);
 • Een dienstverband van 12 maanden, met de intentie om tot een vaste aanstelling te komen.

Jouw profiel:

 • Je hebt minimaal hbo werk- en denkniveau;
 • Je hebt minimaal 3 jaar ervaring als voorlichter of communicatieadviseur in een vergelijkbare functie in Nederland en hebt mooie successen geboekt;
 • Je hebt kennis van de laatste ontwikkelingen op communicatiegebied en bent op in staat deze te vertalen in strategische advies voor het UAF;
 • Je bent op de hoogte van de laatste online en social ontwikkelingen en kunt deze vertalen en implementeren op het gebied van voorlichting en kennismanagement;
 • Je bent gestructureerd en houdt overzicht;
 • Je bent een ‘spin in het web’ in de organisatie en weet als geen ander de belangen van interne en externe stakeholders te identificeren en te verbinden;
 • Je beheerst Nederlands uitstekend in woord & schrift en weet het werk van het UAF te vertalen naar de juiste boodschap aan je stakeholders;
 • De kerncompetenties van het UAF ‘professioneel en deskundig’, ‘betrouwbaar en transparant’ en ‘resultaatgericht’ passen jou als een jas;
 • Je bent zelfstandig, daadkrachtig en toont initiatief;
 • Daarnaast ben je omgevingssensitief, klantgericht en hebt goede contactuele vaardigheden;
 • Je hebt uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid in de Nederlandse en Engelse taal.

Past deze vacature bij jou? Stuur dan voor 16 juni 2020 je cv en motivatiebrief naar sollicitaties@uaf.nl. Vermeld daarbij het vacaturenummer 2020-02

Voor vragen over de functie kun je terecht bij Brecht Janssen, manager Communicatie & Fondsenwerving, brecht.janssen@uaf.nl of 06-55392518.