Medewerker Bezoekerscentrum De Wieden

De bezoekers van bezoekerscentrum De Wieden worden mede door jou enthousiast gemaakt voor de natuur. Je weet immers alles over het werk van Natuurmonumenten en kunt het publiek er met veel passie over vertellen. Je begeleidt en inspireert onze vrijwilligers en regelt allerlei zaken in en om het centrum. Doordat jij bezoekers aan Natuurmonumenten weet te binden zorg jij als Medewerker Bezoekerscentrum samen met ons voor het behoud van de prachtige natuur in Nederland.

Jouw werk als Medewerker Bezoekerscentrum

In het bezoekerscentrum ontvangen we publiek en geven hen informatie over het werk van Natuurmonumenten, de natuurgebieden van De Wieden en de recreatieve voorzieningen. We bieden activiteiten in de natuur aan, zoals speurtochten, verjaardagsfeestjes en wandelingen met de boswachter. Natuurmonumenten dankt haar succes aan de ruim 700.000 leden en donateurs en aan de duizenden vrijwilligers en partnerbedrijven. Het vergroten van deze achterban is een belangrijke doelstelling van het bezoekerscentrum.

Jouw taken daarbij zijn:

 • Samen met vier collega´s en tientallen vrijwilligers enthousiasmeer je bezoekers voor de natuur en voor Natuurmonumenten;
 • Je begeleidt dagelijks de vrijwilligers in en om het bezoekerscentrum;
 • Werven van nieuwe leden en donateurs van Natuurmonumenten en het werven van leden van OERRR is een belangrijke taak;
 • Volgens rooster werk je regelmatig in de weekenden en op feestdagen;
 • Verzorgen van vrijwilligersadministratie;
 • Je bent samen met een collega verantwoordelijk voor de communicatie van het bezoekerscentrum. Hierbij kun je denken aan het opstellen en versturen van persberichten, beheren website, opzetten van acties om bezoekers te enthousiasmeren en het ontwikkelen van communicatiemiddelen.

Wat jij meeneemt

Je bent een klantgerichte en communicatieve persoonlijkheid en samenwerken is iets wat je graag doet. Daarnaast ben je je goed bewust van je omgeving. Je hebt grote affiniteit en ervaring met kinderen en jeugd, maar ook met volwassenen. Je houdt van resultaten en kunt uitstekend plannen en organiseren. Je weet van aanpakken, bent zelfstandig en flexibel.

Verder heb je:

 • MBO werk- en denkniveau;
 • Kennis van het gebied (zoals de aanwezige flora en fauna) en van de cultuurhistorie in de gebieden in de omgeving van het bezoekerscentrum;
 • Ervaring met het inspireren en aansturen van vrijwilligers;
 • Goede computervaardigheden;
 • Basiskennis van de Engelse en Duitse taal;
 • Affiniteit met administratie.

Wat wij bieden

Werken bij Natuurmonumenten betekent dat je onderdeel bent van een bevlogen team en een bijdrage kan leveren aan het behoud en de ontwikkeling van de mooiste natuurgebieden in Nederland. Wij bieden:

 • Een afwisselende baan in een prachtige werkomgeving. Je standplaats is bezoekerscentrum De Wieden in St. Jansklooster;
 • 70 % dienstverband (Natuurmonumenten kent een 37-urige werkweek);
 • Een functie die gewaardeerd is in functieschaal 4. Afhankelijk van opleiding en werkervaring vindt inschaling plaats. Minimaal € 2.274,- en maximaal € 2.900,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband;
 • In eerste instantie een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor de duur van 1 jaar. Bij wederzijdse tevredenheid kan dit aansluitend worden verlengd.

Werken bij Natuurmonumenten 

Natuurmonumenten is trots en deskundig beheerder van natuurgebieden, waardevolle landschappen en cultureel erfgoed. We verrijken Nederland met bestaande en nieuwe natuurgebieden. Overal in het land. Voor iedereen. We stellen natuur en cultuurhistorie veilig door gebieden en gebouwen aan te kopen, te beheren en toegankelijk te maken. Dat doen we al sinds 1905 met steun van vrienden, bijna 8.000 vrijwilligers, meer dan 700.000 leden en donateurs en bedrijven. Meer informatie is te vinden op onze website: www.natuurmonumenten.nl.

Meer informatie en sollicitatie

Ben jij de communicatieve Medewerker Bezoekerscentrum die wij zoeken? Stuur dan uiterlijk 26 juni 2019 je sollicitatiebrief inclusief cv (als pdf of Word-document) naar Bernadette Haverkort, Beheerder Bezoekerscentrum De Wieden via onderstaande link.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Bernadette Haverkort, telefoonnummer: 06-54295215

De eerste ronde gesprekken staan gepland op 4 juli 2019 in de middag.

Natuurmonumenten stelt het hebben van een VOG verplicht.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.