Support Medewerker Vrijwilligersmanagement

Het helpen van mensen in nood om de hoek – en ver weg, vanuit ons hart en met de mouwen opgestroopt dát is waar het Rode Kruis voor staat.

Dit doen wij door het vergroten van de weerbaarheid van mensen zodat zij zichzelf en anderen helpen in noodsituaties en door het bieden van noodhulp en het vergroten van de hulpvaardigheid en hulpbereidheid. Het NRK verleent in Nederland samen met meer dan twintigduizend vrijwilligers Noodhulp, Evenementenhulp, Eerste Hulp(onderwijs) , Burgerhulp en is dé verbinder op het gebied van Zelfredzaamheid tussen het (lokale) zorg- en veiligheidsdomein.

Ook internationaal maken wij mensen in nood, die kwetsbaar zijn voor en/of blootgesteld zijn aan natuurrampen of crisis , weerbaarder door het bieden van integrale humanitaire hulp.

We werken vanuit zeven grondbeginselen: menslievendheid; onpartijdigheid; neutraliteit; onafhankelijkheid; vrijwilligheid; eenheid; algemeenheid.

De hulpverlening in Nederland is georganiseerd in districten. Voor het district Rotterdam-Rijnmond zoeken we per 13 januari 2020 een

Support Medewerker Vrijwilligersmanagement

(16 uur per week)

Plaats in de organisatie

Rapporteert aan de Vrijwilligersmanager

Standplaats

Rotterdam

Doel van de functie:

De hulpverlening van het Rode Kruis in Nederland gebeurt door vrijwilligers. Vrijwilligersmanagement is daarom essentieel en bestaat o.a. uit werving en selectie, opleiden en boeien & binden van vrijwilligers. Als Support Medewerker organiseer je opleidingen en ondersteun je bij werving & selectie, binden & boeien van vrijwilligers en bij kwaliteitsbewaking in het district.

Functie-inhoud

 • Je organiseert opleidingen voor vrijwilligers in het district; je zorgt voor een (jaar)planning, regelt docenten en cursusmateriaal, zorgt voor correspondentie met deelnemers en stemt af met districtscoördinatoren. Je initieert het overleg met afdelingscoördinatoren opleidingen en zit deze voor.
 • Je ondersteunt bij werving & selectie van vrijwilligers door o.a. het organiseren van informatieavonden, het opstellen en uitzetten van vacatureteksten, het verzorgen van correspondentie met kandidaat-vrijwilligers en het regelen van intakegesprekken.
 • Je ondersteunt de vrijwilligersmanager bij de kwaliteitsbewaking in het district door o.a. het analyseren van informatie en het maken van overzichten en presentaties.
 • Je zorgt voor een accurate vrijwilligersadministratie (inclusief personeelsdossiers) en stuurt de vrijwillige administrateur aan.

 Functie-eisen:

 • Je hebt een afgeronde opleiding, op minimaal MBO niveau 4, b.v. MEAO of secretarieel;
 • Je hebt bij voorkeur ervaring in het werken in een vrijwilligersorganisatie;
 • Je kunt goed overweg met geautomatiseerde systemen, waaronder MS Office/Microsoft 365 en met social media;
 • Je beschikt over uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid, kunt goed samenwerken en bent klantgericht;
 • Je kunt goed plannen en organiseren, je bent proactief, accuraat en resultaatgericht.

Het Rode Kruis zoekt medewerkers met talent en uitstekende competenties voor een functie en laat zich niet leiden door culturele achtergrond, fysieke beperkingen, genderidentiteit, geloofsovertuiging, geaardheid of leeftijd.

Wij bieden: 

Een flexibele en mensgerichte werkomgeving met ruimte voor initiatief en ontwikkeling.

Salariëring vindt plaats volgens salarisschaal 8 van de CAO van het NRK afhankelijk van opleiding en ervaring (min. € 2.331,07 tot max. € 3.043,54 bruto per maand bij een fulltime dienstverband van 40 uur per week).

Reacties:

Je motivatiebrief en cv gericht aan Vera Beijer, ontvangen we graag uiterlijk 5 december 2019 via https://werkenbij.rodekruis.nl/nl/Vacancy/Postulate/147662

Voor nadere informatie over de functie kun je terecht bij Christie Blijden (Vrijwilligersmanager Rotterdam-Rijnmond) telefoonnummer: 06-13389191.

Een online assessment kan onderdeel uitmaken van het selectieproces.

Kijk voor meer Informatie over het werk van het Rode Kruis op  www.rodekruis.nl. Het NRK op facebook: Facebook.com/rodekruis en Twitter: Twitter.com/rodekruis

Acquisitie op deze advertentie wordt niet op prijs gesteld

Projectcoördinator Heldin

Het helpen van mensen in nood om de hoek – en ver weg, vanuit ons hart en met de mouwen opgestroopt dát is waar het Rode Kruis voor staat.

Dit doen wij door het vergroten van de weerbaarheid van mensen zodat zij zichzelf en anderen helpen in noodsituaties en door het bieden van noodhulp en het vergroten van de hulpvaardigheid en hulpbereidheid. Het NRK verleent in Nederland samen met meer dan dertigduizend vrijwilligers Noodhulp, Evenementenhulp, Eerste Hulp(onderwijs) , Burgerhulp en is dé verbinder op het gebied van Zelfredzaamheid tussen het (lokale) zorg- en veiligheidsdomein.

Ook internationaal maken wij mensen in nood, die kwetsbaar zijn voor en/of blootgesteld zijn aan natuurrampen of crisis , weerbaarder door het bieden van integrale humanitaire hulp.

We werken vanuit zeven grondbeginselen: menslievendheid; onpartijdigheid; neutraliteit; onafhankelijkheid; vrijwilligheid; eenheid; algemeenheid.

Het district Rotterdam-Rijnmond, waar rondom 850 vrijwilligers actief zijn, bestaat uit de afdelingen Rotterdam, Goeree-Overflakkee, Nieuwe Waterweg-Noord en Voorne Putten. Voor het werkgebied Rotterdam zijn wij op zoek naar een

Projectcoördinator  (16 uur)

voor het project Heldin

Het project zet zich in om de weerbaarheid en het zelfvertrouwen van kwetsbare vrouwen in Rotterdam te vergroten zodat zij kunnen handelen in noodsituaties. Het project is specifiek gericht op vrouwen met een minimaal inkomen die om diverse redenen moeite ervaren met het vragen om hulp en een achterstand hebben in de samenleving. Vaak zijn dit alleenstaande moeders, vrouwen met een lage opleiding en migrantenmoeders. Met trainingen aan deze groepen vrouwen investeren wij in hun vaardigheden, kennis en zelfvertrouwen.

Wat ga je doen?

 • Bouwen en onderhouden van een relevant netwerk met partnerorganisaties
 • Voorlichting geven over de trainingen
 • Coördineren van de Heldin trainingen: planning, organisatie en procesbewaking
 • Werving en selectie van trainers en vrijwilligers
 • Begeleiden en aansturen van vrijwilligers
 • Rapportages verzorgen en administratieve afhandeling van het project

Wie zoeken wij?

Onze projectleider heeft:

 • Minimaal HBO werk- en denkniveau
 • Sterke sociale en communicatieve vaardigheden
 • Ervaring met vrijwilligers- en projectmanagement
 • Ervaring en kennis van het maatschappelijk veld en een relevant netwerk
 • Ervaring met en sensitiviteit voor groepen met verschillende culturele achtergronden
 • Flexibiliteit en een goed aanpassingsvermogen.
 • Onderschrijft de 7 grondbeginselen van het Rode Kruis onderschrijven.
 • Kan een Verklaring van Gedrag overleggen.

 Wat bieden wij?

Een flexibele en mensgerichte werkomgeving met ruimte voor initiatief en ontwikkeling. Salaris conform schaal 9 (bij een fulltime dienstverband € 2.597,55 – € 3.274,25) afhankelijk van opleiding en relevantie werkervaring volgens de CAO van het NRK.

Reacties?

Je motivatiebrief met CV ontvangen we graag uiterlijk 26 juli 2019 via het sollicitatieformulier op onze website: https://werkenbij.rodekruis.nl/nl/Vacancy/Postulate/137157

Voor nadere informatie kun je contact opnemen met Christie Blijden, vrijwilligersmanager district Rotterdam Rijnmond via 06 – 13 38 91 91.

Kijk voor meer Informatie over het werk van het Rode Kruis op  www.rodekruis.nl en www.rodekruis.tv. Het NRK op facebook: Facebook.com/rodekruis en Twitter: Twitter.com/rodekruis

Acquisitie op deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Fondsenwerver

Fondsenwerver

Steeds meer bedrijven, instellingen en particulieren dragen ons ziekenhuis een warm hart toe. Zij doen een gift of leveren vrijwilligerswerk. Stichting Vrienden Maasstad Ziekenhuis zorgt ervoor dat alle giften goed worden besteed en verantwoord. Door actief bedrijven, organisaties en particulieren aan ons te verbinden als vriend, kunnen we extra voorzieningen bieden aan onze patiënten om het verblijf in het ziekenhuis zo prettig mogelijk te maken. Daarnaast zoeken we als ziekenhuis naar mogelijkheden om projecten binnen het ziekenhuis te realiseren, hiervoor is aanvullende financiering nodig en zetten we gericht acties op.

Als STZ ziekenhuis (Samenwerkende Topklinische opleidingsZiekenhuizen) proberen wij door middel van (klinisch) wetenschappelijk onderzoek en innovatie, onze kennis en expertise verder uit te bouwen.

Wetenschappelijk onderzoek en innoveren zijn van belang voor het verbeteren van de patiëntenzorg. Het Maasstad Ziekenhuis is voor het structureel – en op hoogwaardig niveau

 • uitvoeren van wetenschappelijk onderzoek en innovatie sterk afhankelijk van private financiering en/of derde geldstromen. Het oprichten van een Wetenschaps- en Innovatiefonds zou hier een positieve bijdrage aan kunnen

Aan de slag als fondsenwerver

Als enthousiaste fondsenwerver van het Maasstad Ziekenhuis geef je invulling aan deze veelzijdige functie. Aan jou de taak om het bestuur van de Stichting Vrienden Maasstad Ziekenhuis te ondersteunen om de ambities te realiseren. Je gaat aan de slag aan de hand van een jaarplan dat je opstelt en uitvoert waarbij er volop ruimte is voor eigen inbreng. Je draagt ideeën aan om donateurs of fondsen te werven en voert deze acties ook uit. Ook neem je het voortouw om gerichte acties op te zetten om geld op te halen om projecten te realiseren en verzorg je aanvragen voor aanvullende financiering. Je bent hét gezicht van de Stichting Vrienden Maasstad Ziekenhuis zowel intern als extern en je bouwt als relatiemanager verder aan het netwerk van potentiële gevers. Ook ben je verantwoordelijk voor de communicatie zoals de website, actiesites en communicatie via social media. Je wordt hierbij ondersteund door een communicatieadviseur.

Naast de taken voor de Stichting Vrienden bestaat ook de mogelijkheid om je bezig te houden met de oprichting van een Wetenschaps- en Innovatiefonds, dat als doel heeft bevordering, initiëring, stimulering en subsidiering van (klinisch) wetenschappelijk onderzoek en zorginnovatie in het Maasstad Ziekenhuis.

Wat biedt het Maasstad Ziekenhuis jou?

 • Salaris is conform CAO Ziekenhuizen (FWG 55 of 60 afhankelijk van je ervaring).
 • Een uitdagende functie met volop ruimte voor eigen inbreng.
 • Een aanstelling voor de duur van een jaar met uitzicht op een vast dienstverband.
 • Een werkweek van 24 of 32 uur.
 • Mooie extra’s zoals een eindejaarsuitkering en vakantiegeld.
 • 144 vakantie-uren en 57 persoonlijke levensfase uren.
 • Collectiviteitskorting op de zorgverzekeringen bij Zilveren Kruis, CZ, Menzis enIZZ.

Wat vraagt het Maasstad Ziekenhuis van jou?

 • HBO werk- en denkniveau.
 • Voor het uitvoeren van deze functie is kennis en ervaring op het gebied van fondsenwerving noodzakelijk.
 • Samenwerken, resultaatgerichtheid en klantgerichtheid zijn jouw kerncompetenties.
 • Achtergrondkennis en ervaring met subsidies.
 • Kennis van marketing en de mogelijkheden van social media.
 • Een proactieve instelling en creatief in het bedenken van mogelijke wervingsacties.
 • Ervaring met netwerken en dat je het leuk vindt hier een actieve rol in te spelen om potentiële organisaties als vriend aan ons te binden.
 • Enthousiasme en zelfstandig kunnen werken.
 • Ook beschik je over uitstekende contactuele eigenschappen zowel schriftelijk als mondeling.

Informatie en sollicitaties

Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Carla van Zuijlen, manager Communicatie, telefoon: (010) 291 33 95.

Je kunt de volledige vacature ook vinden op https://bit.ly/2Yxo4ge. Solliciteren kan tot en met 17 juni via het online sollicitatieformulier dat onderaan de pagina staat. Indien wij eerder een geschikte kandidaat vinden, kan de vacature eerder worden gesloten.