Ondersteunend Medewerker Groningen Noord-Drenthe

De steun en toeverlaat op secretarieel gebied, dat ben jij voor ons beheerteam. Van het afhandelen van telefoontjes tot het verzorgen van de administratie, verslaglegging en het organiseren van bijeenkomsten: als jij je ergens voor inzet zijn de zaken goed geregeld. Zo draag je als Ondersteunend Medewerker samen met ons bij aan het behoud van onze prachtige natuur in Nederland.

Jouw werk als

Ondersteunend Medewerker

Als Ondersteunend Medewerker verricht je secretariële en ondersteunende werkzaamheden voor de gebiedsmanager en het beheerteam. Een greep uit jouw takenpakket:

 • Je neemt (telefonische) verzoeken en vragen in ontvangst en handelt deze zelf af volgens interne werkwijzen en richtlijnen of schakelt door naar de juiste persoon;
 • Verricht uitvoerende en ondersteunende werkzaamheden, zoals agendabeheer en afspraken maken;
 • Verzorgt delen van de (financiële) administratie.;
 • Verricht uitvoerende werkzaamheden op diverse gebieden, waaronder facilitaire zaken en kantoorautomatisering. Voor alle kantooraangelegenheden ben jij het aanspreekpunt en je weet wie je moet inschakelen om een functionele kantooromgeving te organiseren;
 • Organiseert – of geeft ondersteuning bij de organisatie van – evenementen en bijeenkomsten met externen en binnen de beheereenheid;
 • Verzamelt en ordent documenten, verwerkt informatie in administratieve systemen en stelt standaard rapportages en overzichten op;
 • Ondersteunt en voert administratieve en (licht) regelende taken uit van (delen van) projecten en evenementen;
 • Je blijft op de hoogte van (wijzigingen in) voorschriften en werkwijzen, bijvoorbeeld op het vlak van inkoop en ARBO.

De beheereenheid als je werkomgeving

In de beheereenheid Groningen en Noord-Drenthe draait het om afwisseling: van stad tot wad en van heide tot moeras. Onze gebieden zijn afwisselend en verspreid in de hele provincie Groningen en de kop van Drenthe. Je komt terecht in een team van 10 enthousiaste mensen dat voortvarend werk maakt van de bescherming en beleving van de natuur en tevens midden in de maatschappij staat. Zeker met de stad Groningen om de hoek! Eén ding is zeker: je krijgt geen tijd om je te vervelen.

Wat jij meeneemt

Klantgericht en flexibel zijn in je werk is voor jou niet meer dan logisch. Je houdt altijd het overzicht, werkt zelfstandig en je bent je bewust van je omgeving. Dingen plannen en organiseren kun je heel goed en samenwerken doe je graag. Verder ben je een proactieve duizendpoot die het een uitdaging vindt om steeds beter het team te ondersteunen.Verder heb je:

 • MBO werk- en denkniveau.
 • Ervaring met secretariële en administratieve (werk)processen;
 • Affiniteit met natuurbeheer, het zijn van een actieve beweging en evenementen;
 • Goede computervaardigheden (Outlook, Excel, PowerPoint);
 • Goede communicatieve vaardigheden zowel mondeling als schriftelijk;
 • Een dienstverlenende en initiatiefrijke houding;
 • Bereid zijn om incidenteel in weekenden te werken.

Wat wij bieden

Werken bij Natuurmonumenten betekent dat je onderdeel bent van een bevlogen team en een bijdrage kan leveren aan het behoud en de ontwikkeling van de mooiste natuurgebieden in Nederland. Wij bieden:

 • Een afwisselende baan in een prachtige werkomgeving.
 • 40% dienstverband (Natuurmonumenten kent een 37-urige werkweek) te verdelen over 3 of vier werkdagen;
 • Een functie die gewaardeerd is in functieschaal 4. Afhankelijk van opleiding en werkervaring minimaal € 2.251,- en maximaal € 2.872,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband;
 • In eerste instantie een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor de duur van 1 jaar. Bij wederzijdse tevredenheid kan dit aansluitend worden omgezet naar een vast dienstverband.

Werken bij Natuurmonumenten 

Bij Natuurmonumenten werken we al meer dan 110 jaar aan de verrijking van ons land met bestaande en nieuwe natuurgebieden, voor huidige en toekomstige generaties. We zijn een ondernemende en actieve beweging, die alle mensen die van de natuur houden, bij elkaar brengt. Natuurmonumenten beschermt 355 natuurgebieden en waardevolle landschappen met monumentale gebouwen, overal in Nederland. Dat doen we met steun van 719.000 leden en donateurs, ruim 4000 vaste vrijwilligers, de Nationale Postcode Loterij en vele anderen. De drie kernwaarden van onze organisatiecultuur geven richting aan onze houding en gedrag:  Wij bewegen, wij zijn open, wij werken samen.

Meer informatie en sollicitatie

Ben jij de proactieve Ondersteunend Medewerker die we zoeken? Stuur dan uiterlijk 23 april 2019je sollicitatiebrief inclusief cv (als pdf of Word-document) naar Rombout Bennema, Gebiedsmanager Groningen en Noord-Drenthe via onderstaande link.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Rombout Bennemaop telefoonnummer 06-54985330.

De gesprekken staan gepland op maandag 29 april 2019.

Natuurmonumenten stelt het hebben van een VOG verplicht.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.