Projectleider EHBO Overijssel

Het verminderen van de gevolgen van noodsituaties, het versterken van zelfredzaamheid en het vergroten van respect en hulpbereidheid dát is waar het Nederlandse Rode Kruis (NRK) voor staat. Het NRK verleent in Nederland samen met meer dan twintigduizend vrijwilligers Noodhulp, Evenementenhulp en Eerste Hulp(onderwijs). Ook internationaal levert het NRK een actieve bijdrage na rampen en conflicten. Dit doen wij in de vorm van het sturen van specialisten, goederen of geld.

We werken vanuit zeven grondbeginselen: menslievendheid; onpartijdigheid; neutraliteit; onafhankelijkheid; vrijwilligheid; eenheid; algemeenheid.

De hulpverlening van het Rode Kruis in Nederland is georganiseerd in districten. Eén van de activiteiten in de provincie Overijssel is het aanbieden van EHBO cursussen voor diverse doelgroepen (zowel voor de particuliere als zakelijke markt). Het doel in de provincie Overijssel is ‘Iedereen EHBO’. Help jij ons mee om dat te realiseren? Ben jij onze nieuwe:

Projectleider EHBO

36-40 uur, standplaats Overijssel

De projectleider werkt samen met vrijwilligers om activiteiten te organiseren die gericht zijn op het vergroten van het aantal EHBO-cursussen.

Plaats in de organisatie:

De Projectleider EHBO rapporteert aan het bestuur en valt onder de hiërarchische en operationele aansturing van 1 van de Vrijwilligersmanagers in de provincie.

Werklocatie: Overijssel.

Als Projectleider EHBO ben je verantwoordelijk voor:

 • Toezien op de kwaliteit en de processen van de EHBO-cursussen voor Rode Kruis vrijwilligers;
 • Acquisitie en organisatie van EHBO-cursussen voor de particuliere markt;
 • Uitbreiden cursusaanbod naar iedere gemeente binnen de provincie;
 • Sluiten van overeenkomsten met partners en toezien op en zorgdragen voor een goede uitvoering van de afgesloten overeenkomsten;
 • EHBO aanbod uitbreiden naar specifiek kwetsbare groepen: EHBO op maat;
 • Uitrollen van het Red Cross Quest (kinderspeurtocht) programma;
 • Contactpersoon voor externe relaties zoals scholen, scouting en sportverenigingen;
 • Het onderhouden van relaties met instructeurs en uitbreiden van deze pool;
 • Het onderhouden van relaties met de coördinatoren EHBO-opleidingen van de Rode Kruis afdelingen en het Rode Kruis Verenigingskantoor;
 • Opstellen van werkplan en begroting en behalen van afgesproken resultaten.

Functie eisen:

 • HBO werk- en denkniveau;
 • Resultaat- en klantgerichte instelling;
 • Affiniteit met EHBO;
 • Ervaring met vrijwilligerswerk;
 • Zeer flexibel inzetbaar en bereid om buiten kantoortijden op diverse locaties aanwezig te zijn.
 • Goede sociale en commerciële vaardigheden;
 • Ervaring met projectmanagement;
 • Daadkrachtig, nauwkeurig en gestructureerd;
 • In staat om processen efficiënter te maken;
 • In staat om zowel in zelfstandig als in teamverband te werken.

Het Rode Kruis zoekt medewerkers met talent en uitstekende competenties voor een functie en laat zich niet leiden door culturele achtergrond, fysieke beperkingen, genderidentiteit, geloofsovertuiging, geaardheid of leeftijd. Voor de selectie van alle functies wordt de nadruk gelegd op de volgende competenties: plannen, resultaatgerichtheid, klantgerichtheid, samenwerken en initiatief.

Wij bieden : 

Een flexibele en mensgerichte werkomgeving met ruimte voor initiatief en ontwikkeling. De uren zijn flexibel in te vullen, verdeling over 4 dagen evenals thuiswerken is mogelijk. Salariëring vindt plaats volgens salarisschaal 10 van de CAO van het NRK afhankelijk van opleiding en ervaring (min. € 2.918,94 tot max. € 3.710,34 bruto per maand bij een fulltime dienstverband).

Reacties:

Je motivatiebrief en CV gericht aan Joost Jaspers ontvangen we graag vóór 1 april 2019 via https://werkenbij.rodekruis.nl/nl/Vacancy/Postulate/126410

Voor nadere informatie over de functie kun je terecht bij Marja de Reus (Vrijwilligersmanager Twente): telefoonnummer 06 12828032 of Mascha van Mourik (Vrijwilligersmanager IJsselland): telefoonnummer 06-21850876

Planning

Het eerste gesprek vindt plaats op woensdag 3 april 2019. Een eventueel tweede gesprek zal in de avonduren in de week van 8 april 2019 plaatsvinden. Het arbeidsvoorwaardengesprek wordt, in overleg, in Den Haag gepland. Graag hier rekening mee houden!

Wij vinden het belangrijk de betrouwbaarheid, professionaliteit en integriteit van onze organisatie en (toekomstige) werknemers te waarborgen.  Screening op integriteit is – net als een online assessment –onderdeel van het sollicitatieproces.

Bij het Rode Kruis werk je aan een belangrijke missie: je zet je in voor mensen in nood. Maar ook voor jezelf is werken bij het Rode Kruis interessant. Je wordt aangemoedigd om je persoonlijk en professioneel te ontwikkelen. De sfeer is informeel, gedreven en actiegericht. Het Rode Kruis staat bovendien in de top drie van ‘meest inspirerende merken van Nederland’.

Om een ieder, wie of waar dan ook, goed te kunnen helpen, streven wij ernaar een diverse en inclusieve organisatie te zijn. Hoe meer het Rode Kruis een afspiegeling van de samenleving is, hoe meer we samen kunnen betekenen. Wij nodigen iedereen dan ook van harte uit om zich voor het Rode Kruis in te zetten. Samen maken we van onze verschillen onze kracht!

Kijk voor meer Informatie over het werk van het Rode Kruis op  www.rodekruis.nl , Facebook.com/rodekruis en Twitter.com/rodekruis

Acquisitie op deze advertentie wordt niet op prijs gesteld

Projectleider EHBO Overijssel

Het verminderen van de gevolgen van noodsituaties, het versterken van zelfredzaamheid en het vergroten van respect en hulpbereidheid dát is waar het Nederlandse Rode Kruis (NRK) voor staat. Het NRK verleent in Nederland samen met meer dan dertigduizend vrijwilligers Noodhulp, Evenementenhulp en Eerste Hulp(onderwijs). Ook internationaal levert het NRK een actieve bijdrage na rampen en conflicten. Dit doen wij in de vorm van het sturen van specialisten, goederen of geld.

We werken vanuit zeven grondbeginselen: menslievendheid; onpartijdigheid; neutraliteit; onafhankelijkheid; vrijwilligheid; eenheid; algemeenheid.

Overijssel is haar activiteiten op het gebied van voorlichting, preventie en het aanleren van EHBO vaardigheden aan het uitbreiden. De projectleider werkt samen met een vrijwilligers om samen activiteiten te organiseren, die primair gericht zijn op het vergroten van het aantal EHBO-cursussen in het Overijssel.

Wij zoeken een ambitieuze collega die een ondernemersmentaliteit heeft en denkt in mogelijkheden om groei te realiseren en waar mogelijk de eigen functie vaste vorm geeft.

Wij zijn daarom per direct op zoek naar een:

Projectleider EHBO

voor 40 uur per week voor de duur van minimaal 12 maanden met mogelijkheid tot verlenging

standplaats in Overijssel

Plaats in de organisatie:

Rapporteert aan het bestuur en valt onder de hiërarchische en operationele aansturing van de vrijwilligersmanager van het district.

Werklocatie:

Overijssel

Als Projectleider EHBO ben je verantwoordelijk voor:

 • Het toezien op kwaliteit en processen van de EHBO opleiding voor Rode Kruis vrijwilligers;
 • Acquisitie en organiseren van EHBO-cursussen voor de particuliere- en zakelijke markt;
 • Uitbreiden cursusaanbod naar iedere gemeente binnen de provincie;
 • Het sluiten van overeenkomsten met partners en het toezien op en het zorgdragen voor een goede uitvoering van de afgesloten overeenkomsten;
 • EHBO aanbod uitbreiden naar specifiek kwetsbare groepen (EHBO op maat);
 • Uitrollen van het Red Cross Quest programma;
 • Contactpersoon voor externe relaties zoals scholen, scouting, sportverenigingen;
 • Het onderhouden van relaties met instructeurs en uitbreiden van deze pool;
 • Het onderhouden van relaties met de coördinatoren EHBO-opleidingen van de Rode Kruis afdelingen en het Verenigingskantoor;
 • Werkplan en begroting opstellen en het behalen van resultaten.

Functie eisen:

 • HBO werk- en denkniveau; met een resultaat en klant gerichte instelling;
 • Affiniteit met EHBO;
 • Ervaring met vrijwilligerswerk;
 • Zeer flexibel inzetbaar en bereid om buiten kantoortijden op diverse locaties aanwezig te zijn. Thuis werken behoort tot de opties;
 • Goede sociale en commerciële vaardigheden;
 • Ervaring met projectmanagement;
 • Iemand die daadkrachtig, nauwkeurig en gestructureerd werkt en in staat is om processen efficiënter te maken;
 • In staat zowel zelfstandig als in teamverband te werken.

Wij bieden: 

Een flexibele en mensgerichte werkomgeving met ruimte voor initiatief en ontwikkeling.

Salariëring vindt plaats volgens salarisschaal 10 van de CAO van het NRK afhankelijk van opleiding en ervaring (min. € 2.918,94 tot max. € 3.710,34 bruto per maand bij een fulltime dienstverband).

Reacties:

Voldoe je aan de functie eisen en herken je jezelf in het profiel dan ontvangen we graag je motivatiebrief en CV voor 4 maart 2019, gericht aan Joost Jaspers, personeelsadviseur via https://werkenbij.rodekruis.nl/nl/Vacancy/Postulate/124528

Voor nadere informatie over de functie kun je terecht bij vrijwilligersmanager Twente, Marja de Reus, telefoonnummer: 06-12828032 of vrijwilligersmanager IJsselland, Mascha van Mourik, telefoonnummer 06-21850876

Op 7 maart a.s. zullen de eerste kennismakingsgesprekken plaatsvinden. Een online assessment kan onderdeel uitmaken van het selectieproces.

Kijk voor meer Informatie over het werk van het Rode Kruis op  www.rodekruis.nl. Het NRK op facebook: Facebook.com/rodekruis en Twitter: Twitter.com/rodekruis

Acquisitie op deze advertentie wordt niet op prijs gesteld