Boswachter Natuurbeheer Zuid-Hollandse Eilanden

Het team van beheereenheid Zuid-Hollandse Eilanden zoekt een enthousiaste en open Boswachter Natuurbeheer voor de Hoeksche Waard en Tiengemeten. Als Boswachter Natuurbeheer weet je wat er bij goed weidevogelbeheer komt kijken en fungeer je als onze ogen en oren in het veld. Je bent een praktische doener met een groen hart en wisselt met gemak zaagbroek voor waadpak afhankelijk van je werkzaamheden. Afwachten op een takenlijstje is niks voor jou; je signaleert afwijkingen, kansen en ontwikkelingen in de natuur en voelt je samen met je collega’s verantwoordelijk voor het werk dat moet gebeuren. Je werkt graag samen met pachters, aannemers en vrijwilligers en je collega’s uit het beheerteam en draagt hiermee bij aan het behoud en de beleving van onze prachtige natuur.

Jouw werk als Boswachter Natuurbeheer

Als Boswachter Natuurbeheer bied je ondersteuning door het verrichten van uitvoerende werkzaamheden. Je organiseert en voert werkzaamheden uit, binnen de kaders van het activiteitenplan. Je rapporteert rechtstreeks aan de Gebiedsmanager. Jouw taken:

 • Je organiseert en voert praktische natuurbeheerwerkzaamheden uit;
 • Je hebt contact met bezoekers, aannemers, boeren en hulpdiensten over activiteiten en werk van Natuurmonumenten om af te stemmen, te adviseren en te rapporteren;
 • Je fungeert als oren en ogen in het veld, signaleert benodigde actie en neemt actie;
 • Je werkt nauw samen met collega’s en vrijwilligers;
 • Instrueert en begeleidt vrijwilligers bij het verrichten van uitvoerende werkzaamheden;
 • Je houdt actief ontwikkelingen binnen het werkgebied bij, deelt deze kennis met collega’s en doet suggesties voor praktische toepassingen in het eigen werkgebied.

De beheereenheid Zuid-Hollandse Eilanden als je werkomgeving

In de beheereenheid Zuid-Hollandse Eilanden draait het om afwisseling: hoog en laag, zoet en zout, zand en klei. Onze belangrijkste gebieden liggen veelal op de grens van land en water. Denk aan de duinen van Goeree en Voorne, Kwade Hoek, de Beninger en Korendijkse Slikken en niet te vergeten ons prachtige eiland Tiengemeten! Met de Haringvlietsluizen die sinds vorig jaar op een kier zijn gegaan, wordt de (eco)logische verbinding tussen al die gebieden nóg groter. Je komt terecht in een team van 17 enthousiaste mensen dat voortvarend werk maakt van de bescherming en beleving van de natuur en tevens midden in de maatschappij staat. Eén ding is zeker: je krijgt geen tijd om je te vervelen.

Wat jij meeneemt

Je bent gewend te werken volgens procedures en gemaakte afspraken en houdt van zichtbaar behaalde resultaten. Lichamelijke inspanning in je werk onder verschillende weersomstandigheden is voor jou geen enkel probleem. Je bent omgevingsbewust en combineert dit met een goed overzicht. Verder heb je:

 • Een afgeronde MBO-opleiding Bos en Natuurbeheer;
 • Recente relevante werkervaring;
 • Rijbewijs B (en bij voorkeur BE).

Wat wij bieden

Werken bij Natuurmonumenten betekent dat je onderdeel bent van een bevlogen team en een bijdrage mag leveren aan het behoud en de ontwikkeling van de mooiste natuurgebieden in Nederland. Wij bieden:

 • Een afwisselende baan in een prachtige werkomgeving;
 • 100% dienstverband (Natuurmonumenten kent een 37-urige werkweek)
 • Een functie die gewaardeerd is in functieschaal 4. Afhankelijk van opleiding en werkervaring minimaal € 2251,- en maximaal € 2872,- bruto per maand;
 • In eerste instantie een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor de duur van 1 jaar. Bij wederzijdse tevredenheid kan dit aansluitend worden verlengd.

Werken bij Natuurmonumenten

Natuurmonumenten is trots en deskundig beheerder van natuurgebieden, waardevolle landschappen en cultureel erfgoed. We verrijken Nederland met bestaande en nieuwe natuurgebieden. Overal in het land. Voor iedereen. We stellen natuur en cultuurhistorie veilig door gebieden en gebouwen aan te kopen, te beheren en toegankelijk te maken. Dat doen we al sinds 1905 met steun van vrienden, bijna 8.000 vrijwilligers, meer dan 700.000 leden en donateurs en bedrijven. Meer informatie is te vinden op onze website: www.natuurmonumenten.nl.

Meer informatie en sollicitatie

Ben jij de Boswachter Natuurbeheer die we zoeken? Stuur dan uiterlijk 7 april 2019 je sollicitatiebrief inclusief cv (als pdf of Word-document) naar Ralf Joosse, Gebiedsmanager Zuid-Hollandse eilanden via onderstaande link.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Ralf Joosse op telefoonnummer 06-53494958.

Natuurmonumenten stelt het hebben van een VOG verplicht.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.