Communicatie Medewerker

Het helpen van mensen in nood om de hoek – en ver weg, vanuit ons hart en met de mouwen opgestroopt. Dát is waar het Rode Kruis voor staat.

Dit doen wij door het vergroten van de weerbaarheid van mensen zodat zij zichzelf en anderen kunnen helpen in noodsituaties. Daarnaast bieden wij noodhulp en vergroten we de hulpvaardigheid en hulpbereidheid. Het Rode Kruis helpt in Nederland samen met meer dan negentienduizend vrijwilligers Noodhulp, Evenementenhulp, Eerste Hulp (onderwijs) en Burgerhulp.

Ook internationaal maken wij mensen in nood, die kwetsbaar zijn voor en/of blootgesteld zijn aan natuurrampen of crisis, weerbaarder door het bieden van integrale humanitaire hulp.

We werken vanuit zeven grondbeginselen: menslievendheid; onpartijdigheid; neutraliteit; onafhankelijkheid; vrijwilligheid; eenheid; algemeenheid.

Het Rode Kruis district Utrecht zoekt een:    

Communicatie Medewerker

 16 uur per week

Het betreft een tijdelijke functie van een 1 jaar; afhankelijk van de financiën is er mogelijk van verlening van het contract.

Plaats in de organisatie:

De communicatie medewerker rapporteert aan de vrijwilligersmanager.

Doel van de functie:

Met jouw communicatie skills zorg jij er voor dat iedereen in het district Utrecht het Rode Kruis kent en weet wat we lokaal doen. Op die manier help je mee aan de verankering van het Rode Kruis in de lokale haarvaten van Nederland.

Functie-inhoud:

 • Het coördineren en uitvoeren van diverse communicatie-activiteiten, waarbij het doel het vergroten van de zichtbaarheid van de activiteiten van het Rode Kruis Utrecht is.
 • Aansturen van het communicatieteam, bestaande uit vrijwilligers, van het district en de daarbij behorende afdelingen.
 • Coördineren en redigeren digitale nieuwsbrief.
 • Opstellen en uitsturen van persberichten.
 • Implementeren van de districtswebsite conform het landelijk model.
 • Verantwoordelijk voor de redactie van de website van het district en van de afdeling Utrecht.
 • Beheer portfolio Social media van district en de daarbij behorende afdelingen.
 • Begeleiden stagiaire communicatie

Functie-eisen:

 •   HBO werk- en denkniveau
 •   Minimaal 3 jaar ervaring als communicatie medewerker
 •   Kunnen schakelen tussen zelfstandig werken en samenwerking met bestuur.
 •   Kennis van online marketing
 •   Kennis van Social media
 •   Bereidheid tot onregelmatige werktijden
 •   Projectmatig kunnen werken
 •   Ervaring met het Officepakket: Word, Outlook, PowerPoint.

Het Rode Kruis zoekt medewerkers met talent en uitstekende competenties voor een functie en laat zich niet leiden door culturele achtergrond, fysieke beperkingen, genderidentiteit, geloofsovertuiging, geaardheid of leeftijd. Voor de selectie van alle functies wordt de nadruk gelegd op de volgende competenties: plannen, resultaatgerichtheid, klantgerichtheid, samenwerken, initiatiefrijk en specifiek voor deze functie op creativiteit en innovatie vermogen.

Wij bieden : 

Een flexibele en mensgerichte werkomgeving met ruimte voor initiatief en ontwikkeling. Salaris conform schaal 9 afhankelijk van opleiding en relevante werkervaring volgens de CAO van het NRK (min. € 2.694,96 en max. € 3.397,03 o.b.v. een fulltime dienstverband van 40 uur per week).

Reacties: Je motivatiebrief en cv gericht aan Vera Beijer ontvangen we graag uiterlijk 25 juni a.s. via https://werkenbij.rodekruis.nl/nl/Vacancy/Postulate/160794

Voor nadere informatie over de functie kun je terecht bij  Chantalle van de Kerkhof; vrijwilligersmanager district Utrecht; cvandekerkhof@redcross.nl.

Een online assessment kan onderdeel uitmaken van het selectieproces.

Kijk voor meer Informatie over het werk van het Rode Kruis op  www.rodekruis.nl. Het NRK op facebook: Facebook.com/rodekruis en Twitter: Twitter.com/rodekruis

Acquisitie op deze advertentie wordt niet op prijs gesteld

Senior strategisch adviseur

Als senior strategisch adviseur adviseer je, gevraagd en ongevraagd, het bestuur en de Vereniging inzake proces en inhoud van de strategie- en beleidsontwikkeling. Je vervult een monitoringfunctie ten aanzien van de realisatie van het beleid en de aansluiting op de beoogde strategie en visie.

Heb jij ruime kennis van en ervaring met beleidsontwikkeling en strategische advisering en draag je vluchtelingen een warm hart toe? Lees dan verder.

Senior strategisch adviseur (m/v), 32 uur per week (88,89%)

De senior strategisch adviseur werkt op de afdeling Verenigingsstaf, ressorteert hiërarchisch onder de manager Verenigingsstaf, maar werkt grotendeels zelfstandig/autonoom. Medewerkers op de afdeling Verenigingsstaf ondersteunen de bestuursvoorzitter van het Landelijk Bureau, de regionale stichtingen en de landelijke Raad van Toezicht van VluchtelingenWerk bij hun werkzaamheden op bestuurlijk niveau.

Wat wij o.a. vragen

Kennis

 • WO werk- en denkniveau:
 • Ruime kennis van en ervaring met beleidsontwikkeling en strategische advisering;
 • Minimaal vijf jaar relevante werkervaring;
 • Ervaring met veranderprocessen;
 • Ervaring met politieke en bestuurlijke spanningsvelden.

Specifieke functiekenmerken

 • Zelfstandig/autonoom
 • Brede maatschappelijke belangstelling;
 • Uitstekende communicatieve en adviesvaardigheden;
 • Omgevingsbewustzijn, organisatiesensitiviteit / betrokkenheid;
 • Beoordelingsvermogen/oordeelvorming.

Wat wij bieden

Een prettige werkplek in een organisatie die idealisme en professionaliteit combineert. VluchtelingenWerk Nederland kent goede secundaire arbeidsvoorwaarden volgens de CAO Sociaal Werk. Wij bieden een salaris tussen € 3.314,– en  € 5.061,– bruto per maand (schaal 11), op basis van een 36-urige werkweek. Aanstelling is per direct en in eerste instantie voor de periode van één jaar (maar functie behoort tot de vaste formatie). Standplaats is Amsterdam.

Heb je belangstelling?

Stuur dan je sollicitatie vóór 22 juni 2020 naar vacatures-lb@vluchtelingenwerk.nl t.a.v. Marije Hartgers, onder vermelding vacaturenummer 8 en vacaturebron. Informatie over de functie kun je verkrijgen bij Abdeluheb Choho, bestuursvoorzitter (020 346 7363.) en Liesbeth Goldman, manager Verenigingsstaf (020 346 7251). Een uitgebreide functiebeschrijving is  bijgevoegd. Online screening en het opvragen van referenties kan onderdeel uitmaken van de procedure.

De sollicitatiegesprekken zullen op dinsdag 30 juni plaatsvinden.

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern uitgezet, bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang.

Over VluchtelingenWerk

VluchtelingenWerk Nederland komt op voor de rechten van vluchtelingen en helpt hen bij het opbouwen van een nieuw bestaan in Nederland. Circa 14.500 vrijwilligers en enkele honderden betaalde medewerkers in het land en op het Landelijk Bureau in Amsterdam zetten zich hier dagelijks vol overgave voor in.

VluchtelingenWerk Nederland is de belangrijkste belangenbehartiger van vluchtelingen en asielzoekers in Nederland. Ons werk voor vluchtelingen als groep is gericht op zowel de overheid, de politiek, (landelijke) organisaties als op het publiek. Naast ons werk als behartiger van hun collectieve belangen staat VluchtelingenWerk asielzoekers persoonlijk bij tijdens hun asielprocedure en ondersteunen wij vluchtelingen in het proces van integratie in Nederland.

VluchtelingenWerk Nederland streeft ernaar om meer vluchtelingen in dienst te nemen. Daarom worden vluchtelingen nadrukkelijk uitgenodigd te solliciteren.

Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Voorlichter / Kennismanager

Het UAF helpt gevluchte studenten en professionals een nieuw leven op te bouwen en is een deskundige en sociale organisatie. Bij ons zet je jezelf in om écht een verschil te maken. Dit doe je samen met 120 collega’s. Wij geloven in het talent van vluchtelingen en vinden dat hun kennis en vaardigheden moeten worden benut. Samen met onderwijsinstellingen, gemeenten, het bedrijfsleven én onze donateurs, maken we de weg vrij voor hun professionele ontwikkeling. Jaarlijks begeleiden we ruim 3.300 vluchtelingen tijdens hun opleiding of loopbaan. Eind 2019 liep dit aantal op naar ruim 3.800, het hoogste aantal sinds de oprichting van het UAF in 1948.

Vanwege een interne verschuiving is UAF op zoek naar een

Voorlichter / Kennismanager (28 uur)

die kansen signaleert en benut om de bekendheid van het UAF te vergroten bij stakeholders

Je maakt onderdeel uit van een dynamisch team, bestaande uit communicatie adviseurs, fondsenwervers en assistenten. Er wordt nauw samengewerkt binnen het team en met de collega’s die de gevluchte studenten en professionals begeleiden. Je rapporteert aan de manager Communicatie & Fondsenwerving.
Wat houdt het werk in? Als Voorlichter/Kennismanager signaleer en benut je kansen om de bekendheid van de dienstverlening van het UAF te vergroten bij de stakeholders; organisaties die betrokken zijn bij de integratie van hoogopgeleide vluchtelingen. Dit doe je met als doel vluchtelingen, die passen binnen de doelgroep van het UAF, te werven. Je stelt voorstellen op en adviseert het managementteam en collega’s in de regio over het te voeren beleid op het gebied van voorlichting en vertaalt deze in concrete activiteiten. Je volgt de relevante interne en externe ontwikkelingen op de voet. In je rol als kennismanager heb je een belangrijke functie als het gaat om onze ambitie ‘kennis delen’. We vinden het niet alleen belangrijk om intern onze kennis te delen, maar juist ook met onze externe stakeholders en andere relevante partijen buiten het UAF. Tenslotte adviseer je directie en het managementteam op het gebied van interne communicatie, ben je verantwoordelijk voor de interne communicatiemiddelen en coördineer je de klachtenprocedure. Je werkt hierbij nauw samen met je collega’s van de diverse projecten en modules (zoals leerwerktrajecten, medisch assessments en studie), je teamleden en het managementteam.

Wat bieden wij jou?

 • Werk dat er echt toe doet: je helpt vluchtelingen om een nieuw leven op te bouwen;
 • Een zelfstandige & uitdagende functie en een grote diversiteit aan collega’s;
 • Aandacht voor jouw talentontwikkeling: we hebben een eigen UAF Academie;
 • Goede arbeidsvoorwaarden naast een prima salaris, een ruime verlofregeling, eindejaarsuitkering en een loopbaanbudget.
 • Het salaris is conform de cao Sociaal Werk schaal 9, maximaal € 4.118,- bruto per maand (bij 36 uur per week);
 • Een dienstverband van 12 maanden, met de intentie om tot een vaste aanstelling te komen.

Jouw profiel:

 • Je hebt minimaal hbo werk- en denkniveau;
 • Je hebt minimaal 3 jaar ervaring als voorlichter of communicatieadviseur in een vergelijkbare functie in Nederland en hebt mooie successen geboekt;
 • Je hebt kennis van de laatste ontwikkelingen op communicatiegebied en bent op in staat deze te vertalen in strategische advies voor het UAF;
 • Je bent op de hoogte van de laatste online en social ontwikkelingen en kunt deze vertalen en implementeren op het gebied van voorlichting en kennismanagement;
 • Je bent gestructureerd en houdt overzicht;
 • Je bent een ‘spin in het web’ in de organisatie en weet als geen ander de belangen van interne en externe stakeholders te identificeren en te verbinden;
 • Je beheerst Nederlands uitstekend in woord & schrift en weet het werk van het UAF te vertalen naar de juiste boodschap aan je stakeholders;
 • De kerncompetenties van het UAF ‘professioneel en deskundig’, ‘betrouwbaar en transparant’ en ‘resultaatgericht’ passen jou als een jas;
 • Je bent zelfstandig, daadkrachtig en toont initiatief;
 • Daarnaast ben je omgevingssensitief, klantgericht en hebt goede contactuele vaardigheden;
 • Je hebt uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid in de Nederlandse en Engelse taal.

Past deze vacature bij jou? Stuur dan voor 16 juni 2020 je cv en motivatiebrief naar sollicitaties@uaf.nl. Vermeld daarbij het vacaturenummer 2020-02

Voor vragen over de functie kun je terecht bij Brecht Janssen, manager Communicatie & Fondsenwerving, brecht.janssen@uaf.nl of 06-55392518.

Coördinator Natuurbeheer, Zuid-Veluwe en IJsselvallei

Het gezicht van Natuurmonumenten, en het aanspreekpunt voor beheerders, omwonenden, pachters, ondernemers en lokaal bestuur; dat is wat je als Coördinator Natuurbeheer bent. Verbinden gaat je heel goed af, organiseren is een van je sterke punten en de kwaliteit bewaken is iets wat je al van nature doet. Dankzij jouw overzicht en oog voor processen, worden signalen opgepikt en projecten vloeiend gerealiseerd. Zo zorg je als Coördinator Natuurbeheer samen met ons voor het behoud van de prachtige natuur in Nederland.

Coördinator Natuurbeheer, Zuid-Veluwe en IJsselvallei

In het kort

Het gezicht van Natuurmonumenten, en het aanspreekpunt voor beheerders, omwonenden, pachters, ondernemers en lokaal bestuur; dat is wat je als Coördinator Natuurbeheer bent. Verbinden gaat je heel goed af, organiseren is een van je sterke punten en de kwaliteit bewaken is iets wat je al van nature doet. Dankzij jouw overzicht en oog voor processen, worden signalen opgepikt en projecten vloeiend gerealiseerd. Zo zorg je als Coördinator Natuurbeheer samen met ons voor het behoud van de prachtige natuur in Nederland.

Jouw werk als Coördinator Natuurbeheer

Als Coördinator Natuurbeheer stuur je een groot deel van de beheerwerkzaamheden aan en zorg je voor een optimale werkverdeling in samenwerking met de andere coördinator. Je dagelijkse werkzaamheden zijn deels organiserend en deels inhoudelijk. Het werken met en het ontwikkelen van beheerplanningen en het uitvoeren daarvan is essentieel. Jouw taken:

 • Je geeft samen met de andere coördinator operationeel leiding aan boswachters natuurbeheer. In voorkomende gevallen stuur je operationeel ook medewerkers uit andere organisatieonderdelen aan;
 • Je bent het aanspreekpunt voor beheerders, omwonenden, pachters, ondernemers en lokaal bestuur;
 • Je bent verantwoordelijk voor budgetbewaking en je stelt prioriteiten binnen het vastgestelde activiteitenplan en verkent mogelijke externe financieringsbronnen;
 • Je overziet en integreert verschillende processen over meerdere gebieden en betrekt verschillende (soorten) stakeholders;
 • Je beoordeelt signalen met betrekking tot kwaliteit vanuit natuurbeheer en onderneemt zo nodig actie en/of doet verbetervoorstellen. Je zorgt voor de uitvoering van de verbeterplannen en bewaakt de uitvoering in het toegewezen gebied;
 • Je betrekt specialistische kennis bij de organisatie en uitvoering van natuurbeheer;
 • Je bereidt projecten op beheerteamniveau voor, begeleidt en realiseert deze en stuurt daarvoor collega’s aan;
 • Je houdt actief ontwikkelingen binnen het werkgebied bij, deelt deze kennis met collega’s en initieert vertaling naar beleid. Je signaleert relevante kansen en ontwikkelingen en levert input voor het beleid van Natuurmonumenten;
 • Je rapporteert aan de Gebiedsmanager en bent aanspreekpunt voor inhoudelijke vragen in het toegewezen werkgebied;
 • Je bent vervanger van de Gebiedsmanager bij externe vertegenwoordiging en neemt operationele taken waar in geval van diens afwezigheid. Ook ben je gedelegeerd opdrachtgever namens de Gebiedsmanager.

De beheereenheid Zuid-Veluwe en IJsselvallei als je werkgebied

Binnen de beheereenheid ben je verantwoordelijk voor de planeenheid Zuid-Veluwe. De planeenheid bestaat uit verschillende bos, heide en grasland gebieden en enkele akkercomplexen. Je bent inhoudelijk betrokken bij grote projecten en geeft ondersteuning in het bos-,akker en gebouwenbeheer voor de gehele eenheid. Je komt terecht in een team van 17 ervaren collega’s met veel passie voor het vak.

Wat jij meeneemt

Je bent omgevingsbewust, kunt goed samenwerken, plannen en organiseren en klantgericht ben je van nature. Je houdt altijd het overzicht, bent organisatiesensitief en werkt taakgericht. Sturing geven aan werkzaamheden en daarin doortastend optreden is je op het lijf geschreven. Verder heb je:

 • HBO werk- en denkniveau;
 • Ervaring met het coördineren en/of aansturen van operationeel natuurbeheer en het aansturen van projecten/werkzaamheden;
 • Kennis en ervaring op het gebied van bos- en heidebeheer;
 • Kennis van en affiniteit met financiële processen;
 • Bestuurlijke sensitiviteit.

Wat wij bieden

Werken bij Natuurmonumenten betekent dat je onderdeel bent van een bevlogen team en een bijdrage kan leveren aan het behoud en de ontwikkeling van de mooiste natuurgebieden in Nederland. Wij bieden:

 • Een uitdagende en afwisselende baan in een prachtige werkomgeving;
 • 100% dienstverband (Natuurmonumenten kent een 37-urige werkweek);
 • Een functie die gewaardeerd is in functieschaal 7. Afhankelijk van opleiding en werkervaring minimaal € 2842,-  en maximaal € 4296,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband;
 • In eerste instantie een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor de duur van 1 jaar. Bij wederzijdse tevredenheid kan dit aansluitend worden verlengd.

Werken bij Natuurmonumenten

Natuurmonumenten is trots en deskundig beheerder van natuurgebieden, waardevolle landschappen en cultureel erfgoed. We verrijken Nederland met bestaande en nieuwe natuurgebieden. Overal in het land. Voor iedereen. We stellen natuur en cultuurhistorie veilig door gebieden en gebouwen aan te kopen, te beheren en toegankelijk te maken. Dat doen we al sinds 1905 met steun van ruim 750.000 betrokken natuurliefhebbers. Deze leden, donateurs en vrijwilligers komen samen met ons op voor natuur in Nederland. Meer informatie is te vinden op onze website: www.natuurmonumenten.nl.

Meer informatie en sollicitatie

Ben jij de ervaren Coördinator Natuurbeheer die we zoeken? Stuur dan uiterlijk 14 juni 2020 je sollicitatiebrief inclusief cv (als pdf of Word-document) naar Hans van Dijk, Gebiedsmanager Zuid-Veluwe en IJsselvallei via onderstaande link.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Hans van Dijk op telefoonnummer  06-55825140. De eerste ronde gesprekken staan gepland voor 18 en 19 juni 2020.

Natuurmonumenten stelt het hebben van een VOG verplicht.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.

Boswachter Communicatie en Beleven Flevoland

Als Boswachter Communicatie en Beleven bij Natuurmonumenten ben je het gezicht van onze natuurgebieden in Flevoland. Je bent een expert op het gebied van woordvoering, communicatie en marketing en jouw hart voor de natuur zie je terug in de activiteiten en evenementen die je organiseert. Het beleven van de natuur mogelijk maken en daarover beeldend communiceren, dat is een van jouw kwaliteiten. Samenwerken, de dialoog aangaan en co-creatie zijn voor jou bekende manieren van werken. Je bent een belangrijke schakel naar buiten en ondersteunt daarin het team. Als Boswachter Communicatie en Beleven zorg je samen met ons voor het op de kaart zetten van onze gebieden zoals het Waterloopbos, Zwarte Meer en Harderhoek.

​Jouw werk als

Boswachter Communicatie en Beleven

Onze gebieden in Flevoland zijn verrassend en divers. Van de bijzondere combinatie van cultureel erfgoed in het Waterloopbos, de uitgestrekte rietvelden langs het Zwarte Meer tot de ‘oerbossen’ van het Harderbos en de nieuwe eilanden van Marker Wadden. De komende jaren ligt in het Waterloopbos een grote opgave: hier werken we aan het beter beleefbaar maken van waterloopkundige modellen in combinatie met bijzondere natuur en een beter aanbod voor een groeiend aantal bezoekers. Een voorbeeld waarin jij een belangrijke rol speelt als Boswachter Communicatie en Beleven. Jouw taken:

 • Je draagt bij aan het opzetten van natuurbeleving en zorgt voor de marketing ervan, onder andere door verhalen te maken over deze gebieden;
 • Je organiseert en zorgt voor de uitvoering en promotie van natuurbelevingsactiviteiten, evenementen en draagt bij aan campagnes;
 • Je begeleidt vrijwilligers die zich bezig houden met publiekscommunicatie;
 • Je ondersteunt collega’s als het gaat om vraagstukken waarbij communicatie het verschil kan maken, zoals natuurprojecten, gevoelige issues of conflicten;
 • Je hebt een eigen budgetverantwoordelijkheid bij de uitvoering van onderdelen van het jaarplan;
 • Je bouwt en onderhoudt een netwerk in de omgeving en werkt effectief samen; je bent gericht op verschillende vormen van participatie;
 • Je geeft opdracht tot en verricht onderzoek naar doelgroepen, natuurbeleving en klantgroepen;
 • Je houdt actief ontwikkelingen binnen het specialisme bij, deelt deze kennis met collega’s en doet suggesties voor praktische toepassingen in het eigen werkgebied;
 • Je gaat resultaatgericht te werk en bent daarbij proactief en inventief om zo kansen voor Natuurmonumenten te benutten.

Wat jij meeneemt

Je houdt van samenwerken en je bent je bewust van je omgeving en de organisatie waarin je werkt. Klantgericht en sociaal vaardig ben je van nature. Je houdt altijd het overzicht en kunt uitstekend plannen en organiseren. Verder heb je:

 • MBO/HBO werk- en denkniveau;
 • Minimaal 3 jaar ervaring met (online) communicatie, marketing en recreatie is een voorwaarde;.
 • Je kunt goed verhalen vertellen en past je woordvoering aan op verschillende doelgroepen;
 • Jij maakt op enthousiaste wijze verbinding tussen mens en natuur;
 • Ervaring met fondsenwerving heeft de voorkeur;
 • Je bent een zelfstarter en ondernemend van aard.

Wat wij bieden

​Werken bij Natuurmonumenten betekent dat je onderdeel bent van een bevlogen team en een bijdrage mag leveren aan het behoud en de ontwikkeling van de mooiste natuurgebieden in Nederland. Wij bieden:

 • Een uitdagende en afwisselende baan in een prachtige werkomgeving, in een enthousiast team;
 • 80% dienstverband (Natuurmonumenten kent een 37-urige werkweek), flexibel in te vullen (gemiddeld 2 keer per maand werk je een avond of een dag in het weekend);
 • Een functie die gewaardeerd is in functieschaal 6. Afhankelijk van opleiding en werkervaring vindt inschaling plaats. Minimaal € 2.572,-  en maximaal € 3.736,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband;
 • In eerste instantie een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor de duur van 1 jaar. Bij wederzijdse tevredenheid kan dit aansluitend worden verlengd.

Werken bij Natuurmonumenten 

Natuurmonumenten is trots en deskundig beheerder van natuurgebieden, waardevolle landschappen en cultureel erfgoed. We verrijken Nederland met bestaande en nieuwe natuurgebieden. Overal in het land. Voor iedereen. We stellen natuur en cultuurhistorie veilig door gebieden en gebouwen aan te kopen, te beheren en toegankelijk te maken. Dat doen we al sinds 1905 met steun van ruim 750.000 betrokken natuurliefhebbers. Deze leden, donateurs en vrijwilligers komen samen met ons op voor natuur in Nederland. Meer informatie is te vinden op onze website: www.natuurmonumenten.nl.

Meer informatie en sollicitatie

Ben jij de enthousiaste Boswachter Communicatie en Beleven die we zoeken? Stuur dan uiterlijk 15 juni 2020 je sollicitatiebrief inclusief CV (als pdf of Word-document) aan Philip Makkink, Gebiedsmanager Flevoland via onderstaande link.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Philip Makkink op telefoonnummer 06-10137073.

De eerste ronde gesprekken staat gepland voor 22 en 23 juni 2020.

Een assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

Natuurmonumenten stelt het hebben van een VOG verplicht.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.

Tactisch Inkoper, Inkoop & Facilities

Natuurmonumenten zoekt een tactisch inkoper!

Je bent een vakinhoudelijke en ambitieuze allround inkoper en staat te springen om bij te dragen aan de verdere professionalisering van de inkoopfunctie binnen Natuurmonumenten. Met jouw inhoudelijke kennis en passie voor het inkoopvak ben je in staat om collega’s aan de hand te nemen en te inspireren. Je bent een kei in het samen realiseren van efficiënte inkoopprocedures. Dit resulteert in de beste condities tegen de meest optimale kosten. Zo draag je ook als inkoper, samen met ons, bij aan het behoud van de prachtige natuur in Nederland.

Jouw werk als Tactisch Inkoper

Als Tactisch Inkoper help je collega’s door hen te begeleiden in (complexe) inkooptrajecten op diverse focusgebieden zoals facilitair, ICT, HR, Marcom, aannemerij en groene werken. Je rondt dit zelfstandig af met de ‘ultieme’ overeenkomst. Jouw taken:

 • Je bepaalt op grond van het inkoopbeleid de te volgen inkoopprocedure en geeft hierover advies aan de onze interne collega’s;
 • Je leidt inkoopprojectteams en draagt daarin bij met adequate kennis van de leveranciersmarkt en de interne organisatie;
 • Je onderhandelt met leveranciers met scherpe TCO afspraken als resultaat;
 • Je voert leveranciers- en contractmanagement uit voor de aan jou toegewezen segmenten en geeft zelfstandig vorm aan verdere professionalisering hiervan;
 • Samen met je inkoopcollega’s verbeter je op continue basis de operationele en tactische inkoopprocedures en tilt deze naar een hoger niveau.

Wat jij meeneemt

Gewoonweg een heleboel vakkennis, drive en natuurlijk humor! Verder heb je:

 • Minimaal HBO denkniveau aangevuld met Nevi 2 of gelijkwaardige vakopleiding;
 • Minimaal 5 jaar aantoonbare ervaring als medior/senior inkoper op tactisch niveau in een decentraal georganiseerde organisatie;
 • Uitstekende communicatieve en onderhandelingsvaardigheden en een flinke dosis organisatie sensitiviteit;
 • Een proactieve en ondernemende instelling en een hands-on-mentaliteit;
 • De kennis om contract- en leveranciersmanagement toe te passen binnen jouw segmenten;
 • Actuele juridische kennis van (Europese) aanbestedingswetgeving is een pré;
 • Actuele kennis van Purchase to Pay processen en de doorontwikkeling daarvan is een pré;
 • Een goed ontwikkeld cijfermatig inzicht en analytisch vermogen.

De afdeling Inkoop en Facilities als jouw werkomgeving

Net zoals de natuur is ook onze organisatie constant in ontwikkeling. Dit geldt ook voor ons als jonge Inkoopafdeling. We hebben een ambitieus plan om het gehele inkoopproces samen met de organisatie te professionaliseren. De basis staat en stevig ook, maar we willen verder. Daarom zoeken we een enthousiaste en bewuste collega om met ons dit avontuur verder te realiseren.

Binnen de afdeling Inkoop en Facilities (I&F) zijn de vakgebieden inkoop en facilitair management opgenomen. De belangrijkste opdrachten van de inkoopafdeling is de verdere ontwikkeling en professionaliseren van de inkoopfunctie en de inkoop van producten en diensten voor de gehele organisatie. En met die ontwikkeling zijn we al een eind op weg en hebben vertrouwen in onze visie om dit naar een nog hoger niveau te tillen. Met dat vertrouwen in zak hebben we goede afspraken gemaakt met onze directie zodat verwachtingen over en weer duidelijk zijn. Wat een uitdaging!

Dit doe je in samenwerking met een andere senior Tactisch Inkoper, een contractbeheerder en een Inkoop Assistent. Je rapporteert aan de Manager Inkoop en Facilities. De afdeling I&F rapporteert direct aan de Directeur Financiën en Bedrijfsvoering.

Wat wij bieden

Werken bij Natuurmonumenten betekent dat je onderdeel bent van een bevlogen team en een bijdrage kan leveren aan het behoud en de ontwikkeling van de mooiste natuurgebieden in Nederland. Wij bieden:

 • Een uitdagende baan in een fijne werkomgeving met gepassioneerde collega’s.
 • Op dit moment is de standplaats ‘s-Graveland. Een verhuizing naar het CS-gebied van Amersfoort is in voorbereiding (verwachting najaar 2020);
 • Een goede werk/privé balans met de mogelijkheid om te flexwerken op verschillende locaties door heel Nederland en thuis;
 • Opleidingsmogelijkheden voor verdere persoonlijke ontwikkeling;
 • Een functie die gewaardeerd is in functieschaal 8 van de CAO Bos en Natuur. Afhankelijk van opleiding en werkervaring minimaal € 3.080,- en maximaal € 4.892,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband (Natuurmonumenten kent een 37-urige werkweek);
 • In eerste instantie een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor de duur van 1 jaar. Bij wederzijdse tevredenheid kan dit aansluitend worden omgezet naar een vast dienstverband.

Werken bij Natuurmonumenten

Natuurmonumenten is trots en deskundig beheerder van natuurgebieden, waardevolle landschappen en cultureel erfgoed. We verrijken Nederland met bestaande en nieuwe natuurgebieden. Overal in het land. Voor iedereen. We stellen natuur en cultuurhistorie veilig door gebieden en gebouwen aan te kopen, te beheren en toegankelijk te maken. Dat doen we al sinds 1905 met steun van ruim 750.000 betrokken natuurliefhebbers. Deze leden, donateurs en vrijwilligers komen samen met ons op voor natuur in Nederland. Meer informatie is te vinden op onze website: www.natuurmonumenten.nl.

Meer informatie en sollicitatie

Ben jij die gepassioneerde Tactisch Inkoper die wij zoeken? Stuur dan uiterlijk voor 7 juni je motivatiebrief inclusief cv (als pdf of Word-document) waarin je ons overtuigd van de toegevoegde waarde die jij meebrengt. Dit kan naar Jasper Kuperus, Manager Inkoop & Facilities via onderstaande link. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Jasper Kuperus via 06 30 06 38 97.

De eerste ronde gesprekken staat gepland op 11 juni 2020.

Natuurmonumenten stelt het hebben van een VOG verplicht.

Een assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.

Manager Financiële Administratie

Als Manager Financiële administratie bij Natuurmonumenten ben je verantwoordelijk voor een complexe administratie met een omvangrijke vastgoedportefeuille, projectenportfolio en uiteenlopende inkomstenstromen zoals lidmaatschappen, subsidies, nalatenschappen en ticketverkoop. Natuurmonumenten is met een balanstotaal van ruim 250 miljoen, een bate 100 miljoen en 700 medewerkers naast een grote organisatie ook een van de grootste natuurbeschermingsorganisaties in Nederland. Net als de natuur is ook onze organisatie constant in ontwikkeling. De Financiële administratie is momenteel een professionaliseringsslag aan het maken. Hierbij worden nieuwe systemen en processen geïmplementeerd en bestaande geoptimaliseerd. In jouw rol als Manager Financiële Administratie zet je samen met het team de digitalisering en optimalisering van de accounting processen voort en neem je het team en de organisatie mee in de nieuwe manier van werken.

Jouw werk als Manager Financiële Administratie

Als Manager Financiële Administratie ben je verantwoordelijk voor de juistheid, tijdigheid en volledigheid van de financiële administratie van Natuurmonumenten. Naast dat je bezig bent met het optimaliseren van de processen, neem je zelf een actieve rol in het aanleveren van de juiste cijfers. Jouw taken:

 • Je geeft leiding aan een team van 7 medewerkers en draagt zorg voor de ontwikkeling van medewerkers en het zelfsturend vermogen van het team;
 • Begeleiden van de interim- en eindejaarcontrole;
 • Opstellen van de jaarrekening;
 • Coördineren periode- en jaarafsluiting;
 • Opstellen en analyseren van periode- en jaarcijfers;
 • Uitvoeren van treasury activiteiten en opstellen liquiditeitsprognose;
 • Adviseren van de organisatie op juist toepassen van de (fiscale) wet- en regelgeving;
 • (door-)ontwikkelen van de financiële processen en systemen.

Jouw werkomgeving bij Natuurmonumenten

Als Manager Financiële administratie geef je leiding aan het team Financiële Administratie en rapporteer je rechtstreeks aan de Directeur Financiën & Bedrijfsvoering. Je bent onderdeel van het team Financiën & Bedrijfsvoering dat bestaat uit Juridische zaken, Audit, Inkoop & Facilities, Planning & Control en IT & Informatiemanagement.

Je interne contacten bestaan uit diverse afdelingshoofden, afdelingen en medewerkers. Extern onderhoud je contacten met o.a. de Accountant (BDO), Belastingdienst, Belastingadviseur, Bankinstellingen en Fiduciair vermogensadviseur.

Wat jij meeneemt

Als Manager Financiële Administratie krijg je energie van het optimaliseren en professionaliseren van processen en systemen en weet je mensen op een natuurlijke wijze daarin mee te krijgen. Verder heb je:

 • Een afgeronde HBO-/WO-opleiding in de richting accountancy of bedrijfseconomie;
 • Goede kennis van Dutch GAAP / Richtlijnen voor de Jaarverslaggeving (RJ) (specifieke kennis van RJ 650/640 is een pré);
 • Minimaal 7 jaar werkervaring in een soortgelijke functie (Je loopbaan ben je bij voorkeur gestart in de accountancy);
 • Ervaring opgedaan binnen grotere complexe organisaties (o.a. diversiteit aan financieringsstromen);
 • Goede kennis van interne controle en beheersing;
 • Ervaring met procesverbeteringen en het neerzetten van een goede basis;
 • Kennis en affiniteit met (financiële) automatisering;
 • Leidinggevende ervaring in een veranderende omgeving;
 • Goede communicatieve vaardigheden;
 • Je bent gedreven, resultaatgericht en hebt een groot analytisch vermogen.

Wat wij bieden

Werken bij Natuurmonumenten betekent dat je onderdeel bent van een bevlogen team en een bijdrage kan leveren aan het behoud en de ontwikkeling van de mooiste natuurgebieden in Nederland. Wij bieden:

 • Een uitdagende en afwisselende baan in een prachtige werkomgeving. Op dit moment is de standplaats ’s-Graveland, maar een verhuizing naar Amersfoort nabij CS is in voorbereiding (verwachting najaar 2020);
 • 80- 100% dienstverband (Natuurmonumenten kent een 37-urige werkweek);
 • Een functie die gewaardeerd is in functieschaal 10. Afhankelijk van opleiding en werkervaring minimaal € 4.174,- en maximaal € 6.421,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband;
 • In eerste instantie een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor de duur van 1 jaar. Bij wederzijdse tevredenheid kan dit aansluitend worden verlengd.

Werken bij Natuurmonumenten

Natuurmonumenten is trots en deskundig beheerder van natuurgebieden, waardevolle landschappen en cultureel erfgoed. We verrijken Nederland met bestaande en nieuwe natuurgebieden. Overal in het land. Voor iedereen. We stellen natuur en cultuurhistorie veilig door gebieden en gebouwen aan te kopen, te beheren en toegankelijk te maken. Dat doen we al sinds 1905 met steun van ruim 750.000 betrokken natuurliefhebbers. Deze leden, donateurs en vrijwilligers komen samen met ons op voor natuur in Nederland. Meer informatie is te vinden op onze website: www.natuurmonumenten.nl.

Meer informatie en sollicitatie

Ben jij de energieke Manager Financiële Administratie die we zoeken? Stuur dan uiterlijk 7 juni 2020  je sollicitatiebrief inclusief cv (als pdf of Word-document) naar Coraline Panis, Directeur Financiën en Bedrijfsvoering via onderstaande link.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Fleur de Ruig, Manager Financiële Administratie a.i. via 06- 46 3989 27. De eerste ronde gesprekken staat gepland op 16 juni 2020.

Natuurmonumenten stelt het hebben van een VOG verplicht.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.

Boswachter Toezicht

Als Boswachter Toezicht ben je gastheer/-vrouw namens Natuurmonumenten in onze gebieden in de Achterhoek met focus op De Graafschap. Je hebt een aanstelling als Buitengewoon Opsporingsambtenaar (BOA) in domein 2 om waar nodig ook handhavend te kunnen optreden. Het toezicht voer je gezamenlijk uit met een team van BOA’s en vrijwillige boswachters. Ook draag je zorg voor het vergunningensysteem, waarbij je aanvragen beoordeelt en beantwoordt. Je werkt graag samen met vrijwilligers en je collega’s uit het beheerteam en draagt hiermee bij aan het behoud en het veilig kunnen beleven van onze prachtige natuur.

Jouw werk als

Boswachter Toezicht

Als Boswachter Toezicht draag je bij aan de kwaliteit van de natuur en de beleving daarvan. Jouw taken:

 • Het gastheer/-vrouw zijn namens Natuurmonumenten, zoals het informeren van bezoekers over de gebieden en Natuurmonumenten;
 • Het houden van toezicht en daar waar nodig handhavend optreden op basis van de toegangsvoorwaarden en de wetgeving in domein 2;
 • Je werkt in roosterverband, inclusief weekend en avond, en bent op toerbeurt aanspreekpunt voor toezicht in de beheereenheid;
 • Je zorgt voor vastlegging van gegevens in datasystemen, zoals BRS;
 • Je onderhoudt goede contacten met bewoners in en rond onze gebieden, wijkagenten, andere groene toezichthouders, betrokken vrijwilligers en communities in en rond onze terreinen, pachters en andere belanghebbenden om te informeren, af te stemmen of samen te werken op het gebied van toezicht;
 • Je beoordeelt vergunningaanvragen voor activiteiten in onze terreinen en maakt daarvoor vergunningen in afstemming met je collega’s;
 • Je communiceert actief, waar nodig samen met de Boswachters Communicatie en Beleven over de taken waarvoor jij verantwoordelijk bent. Je maakt makkelijk contact met bezoekers en weet ze goed bij ons werk te betrekken;
 • Je houdt actief ontwikkelingen binnen het werkgebied bij, deelt deze kennis met collega’s en doet suggesties voor praktische toepassingen in het eigen werkgebied;
 • Indien nodig help je mee bij uitvoerende werkzaamheden, je signaleert en hebt oog voor werkzaamheden tijdens je toezichtronden, die je actief met de collega’s communiceert.

De beheereenheid Achterhoek als je werkomgeving

In de Achterhoek beheert Natuurmonumenten landgoederen en bossen in de Graafschap. In Winterswijk hoogvenen en in de beekdalen kleinschalig landschap met natte bossen, houtwallen, akkers en bloemrijke graslanden. In Montferland het Bergherbos met een prachtige gouden rand van akkers. De landgoederen hebben grote cultuurhistorische waarden met een groot aantal Rijksmonumentale gebouwen, te midden van een afwisselende mozaïek van kruidenrijke graslanden, akkers, lanen en houtwallen. Je komt terecht in een team van 17 enthousiaste boswachters. 

Wat jij meeneemt

Je bent een open persoonlijkheid die op een assertieve en sympathieke manier communiceert. Je werkt zowel zelfstandig als samen. Van nature ben je resultaatgericht en hou je van samenwerken. Je denkt steeds 2 stappen vooruit, hebt overzicht en bent oplossingsgericht.

Verder heb je:

 • MBO-opleiding niveau 4. Bij voorkeur met kennis van recreatie-, bos- en natuurbeheer of gelijkwaardig;
 • BOA aanstelling domein 2;
 • Ervaring met digitale vastlegging van gegevens;
 • Schriftelijke vaardigheden t.b.v. het opstellen van vergunningen;
 • Goede communicatieve vaardigheden en ervaring met gebruik van sociale media;
 • Je bent flexibel inzetbaar, ook in de avonden, weekenden en zon- en feestdagen;
 • Rijbewijs B (en bij voorkeur BE).

Wat wij bieden

Werken bij Natuurmonumenten betekent dat je onderdeel bent van een bevlogen team en een bijdrage mag leveren aan het behoud en de ontwikkeling van de mooiste natuurgebieden in Nederland. Wij bieden:

 • Een afwisselende baan in een prachtige werkomgeving;
 • 80% dienstverband (Natuurmonumenten kent een 37-urige werkweek);
 • Een functie die gewaardeerd is in functieschaal 4. Afhankelijk van opleiding en werkervaring minimaal € 2.320,- en maximaal € 2960,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband;
 • In eerste instantie een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor de duur van 1 jaar. Bij wederzijdse tevredenheid kan dit aansluitend worden verlengd.

Werken bij Natuurmonumenten 

Natuurmonumenten is trots en deskundig beheerder van natuurgebieden, waardevolle landschappen en cultureel erfgoed. We verrijken Nederland met bestaande en nieuwe natuurgebieden. Overal in het land. Voor iedereen. We stellen natuur en cultuurhistorie veilig door gebieden en gebouwen aan te kopen, te beheren en toegankelijk te maken. Dat doen we al sinds 1905 met steun van vrienden, bijna 8.000 vrijwilligers, meer dan 710.000 leden en donateurs en bedrijven. Meer informatie is te vinden op onze website: www.natuurmonumenten.nl.

Meer informatie en sollicitatie

Ben jij de open Boswachter Toezicht die we zoeken? Stuur dan uiterlijk 14 juni 2020 je sollicitatiebrief inclusief cv (als pdf of Word-document) naar Udo Hassefras, Gebiedsmanager Achterhoek via onderstaande link.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Udo Hassefras 06-54295341 of Marcel Dellink 06-27568925 (Coördinator Toezicht). De eerste ronde gesprekken vindt plaats via een videoverbinding op vrijdag 19 juni 2020.

Natuurmonumenten stelt het hebben van een VOG verplicht.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.

Flying BioMed Advisor / Technician

Médecins Sans Frontières (MSF) is an independent, medical, emergency relief organisation that provides assistance to people worldwide, regardless of their background, religion or political convictions. Above all, we aim to save lives and to offer medical care to victims of disasters, wars and epidemics. Working together with local staff, we give direct support to the population. MSF also appeals to those in power, including governments and international organisations, and speaks out about the abuses we encounter in the course of our work. 

MSF coordinates operations through collaborations between global offices. ‘Artsen zonder Grenzen Nederland’ (MSF-Holland) has a partnership with offices in Germany, India and the UK. This partnership, known as MSF Operational Centre Amsterdam (MSF-OCA), operates medical humanitarian interventions in about 30 countries. MSF-OCA deploys 1,300 international staff per annum and employs 8,500 national staff.

The office of MSF-Holland is located in Amsterdam and hosts more than 300 employees, offering direct support to MSF-OCA operations.

The Logistics Department (LogD) supports the overall purpose of MSF, providing logistics and technical support to the OCA field operations. The department is responsible for providing strategic direction, integrated advice and hands on support to logistics and technical issues in the field. The department is made up of the Field Support Unit (FSU) and the Amsterdam Procurement Unit (APU).

The Field Support Unit (FSU) within the Logistics department is looking for candidates for the position of:

Flying BioMed Advisor / Technician

(Field Based Technical Support Officer)

100% (80% time spent in the field)

The FSU is responsible for the first and second line support to field logisticians and operational decision makers, and for developing relevant policies, procedures, guidance, and tools to support the field logisticians in their daily work. Daily management of the FSU is delegated to one Coordinator for direct Operational support (Operational Logistics Coordinator), and one Coordinator for Back Office Support.

The FSU consists of a group of generalist Front Officers (based in Amsterdam and Berlin) working directly with operations in HQ and the field, a group of technical/expert Back Officers who are responsible to provide specific support in a number of disciplines, and FSU flying technicians/specialists.

Position within the organisation

The Flying BioMed management advisor/technician resides under the Head of the Logistics Department and reports directly to the Operational Logistics Coordinator of the Field Support Unit. He/she will be functionally managed by the FSU Back Officer BioMed and Cold Chain and co-operates closely with the members of the Field Support Unit (Front & Back office, Flying Specialists), Amsterdam Procurement Unit, other support departments, and Logistics Co-ordinators in the field.

Main objectives of the post

 • Overall Objective: to provide on the ground biomedical (including lab equipment) expertise based on needs above and beyond normal competencies found in MSF-OCA field missions.
 • Perform field support visits / consultancies following an agreed Terms of Reference (ToR) and in accordance with FSU Consultancy Guideline.
 • To support implementation of the MSF-OCA Biomed policy in MSF-OCA missions by:
 • analysing the current situation in the field, designing, and supervising the installation of improved biomed systems;
 • executing installation of improved systems directly;
 • conducting assessment of the local market for availability of quality spares, supplies and equipment , and following the MSF-OCA medical local purchase (MLP) process.
 • assessing the quality of local / regional service provides (i.e. maintenance, repairs, preventive servicing, trainings, etc.).
 • To support local electricians capacity by providing on the job training to MSF-OCA electricians.
 • Support the LogCo and missions in writing and/or updating the country / mission specific Biomed policies & SOPs.
 • Support medical equipment management in MSF-OCA missions and improve technical capacity by providing on the job training to MSF BioMed Technicians, technical logisticians supporting medical equipment, and medical counterparts. This includes laboratory equipment.
 • Perform maintenance and service activities on medical equipment.
 • On request do the above for other MSF-OC’s making use of their policies and standards.
 • Set up biomed services in the start-up of (large scale) emergencies (only when required).

Core responsibilities and tasks

 • Assess BioMed management systems in MSF projects (use of logbook/biomed binder, periodical checks and maintenance, workshop administration, spares administration and -control, use of genuine spares, spares stock levels and -ordering, responsibilities and organogram) according to MSF standards.
 • Assess local (sub-) contractors for quality of services.
 • Write improvement plans for Biomed support and medical equipment management in missions as well as with the related job descriptions, planning, organogram and budget.
 • Supervise established and on-going technical work. Train staff on-the-job.
 • Help selecting local biomed technicians.
 • Execute installation of medical equipment and improved systems.
 • Perform maintenance and service activities on BioMed equipment in support to the local technicians and for those types of services which can only be performed by specially trained or certified staff.
 • Assist the FSU BO BioMed and Cold Chain of the FSU in improving field tools based on experience gained in this job.
 • Write an implementation plan for the improved biomed setup in missions and incorporate this into the mission specific biomed policy.
 • Assist mission in developing the mission specific Biomed policy and SOPs.
 • Introduction of MSF standard tools in the field. Safeguard standardization across the MSF-OCA missions.
 • Assist the FSU BO in improving field tools based on experience gained in this job.
 • Provide second line support to field missions (when required).
 • Support cold chain equipment (technical aspects) in the field missions (when required).

Candidate profile

 • Work experience in MSF is a strong asset, preferably as Biomed Technician (or similar role), Technical Logistician or All-round Logician in at least two missions.  However, experience in a similar job outside MSF are very welcome to apply.
 • Proven BioMed technical skills and knowledge, through relevant education or work experience.
 • Good communication skills, a high degree of autonomy and a proven track record delivering training.
 • Willingness to spend approximately 80-90% of his/her time in the field on assignments of around two months each with 10% in the Amsterdam office.
 • Willingness to travel and work in insecure areas with different and diverse field teams.
 • Fluency in English (written and spoken); good working knowledge of French is an advantage. Knowledge of Arabic or Russian languages is a plus.

Competencies

 • Behavioural Flexibility
 • Teamwork & Cooperation
 • Results & Quality orientation
 • Planning & Organsisation

We offer

 • A 100% appointment with the possibility to choose for a part-time appointment.
 • 80-90% working in the field, 10-20% working in the office to support the biomed or prepare/follow-up field visits, travel for facilitating trainings and attending trainings for personal development.
 • The Flying BioMed Advisor is in scale 5 with a gross monthly salary between € 2,484.- and € 3,548.- based on relevant professional experience for this position in MSF and for a 40-hour working week.
 • Training on the MSF standard BioMed management systems and MSF standard BioMed equipment.
 • A stimulating, professional working environment in an international organisation

More information?

If you are interested in this post and would like additional information, please contact Begench Dzhumageldyev, Operational Logistics Coordinator:  Begench.Dzhumageldyev@amsterdam.msf.org  or +31 20 5208928 or Seán King, BO Biomed of the FSU,  Sean.King@amsterdam.msf.org  or at +31 (0) 20 520 8734.

Application

If you believe that you fit the profile, you can apply directly here. Please upload a letter of motivation and Curriculum Vitae in English as one combined document.

Deadline for application is  5  June 2020.

Interviews will be held in the week commencing 15 June 2020

***acquisition is not appreciated***

Senior Field Marketeer

De natuurgebieden en gebouwen van Natuurmonumenten worden jaarlijks bezocht door miljoenen mensen. Als Senior Marketeer Lokaal ondersteun je vanuit de landelijke afdeling Marketing en Communicatie de lokale beheereenheden bij hun opgave om onze achterban te versterken met stem, tijd en geld. Daarnaast help je mee om onze commerciële exploitatie in de gebieden te verbeteren (denk aan entreegelden, joint-promotions, sponsoring). Hierdoor weet je als Senior Marketeer Lokaal zoveel mogelijk mensen te verbinden aan het werk van Natuurmonumenten en zorg je samen met ons voor het behoud van de prachtige natuur in Nederland.

Jouw werk als

Senior Field Marketeer

Als Senior Field Marketeer ben je verantwoordelijk voor een portfolio marketing en communicatieactiviteiten waar je samen met collega’s aan werkt van plan tot uitvoering.

Je hebt inspirerende ideeën en ruime ervaring met het werven van klanten of leden via alle denkbare kanalen. Je werkt in opdracht van en intensief samen met de beheereenheden en bent daarbij de verbinder tussen de landelijke afdeling en de eenheden. Je bent onderdeel van het team M&C lokaal en rapporteert rechtstreeks aan de teamleider. Jouw taken:

 • Je hebt een scherp oog voor zowel landelijke als lokale ontwikkelingen en trends en vertaalt deze naar succesvolle marketingacties;
 • Je bent mede verantwoordelijk voor het lokaal vertalen van de cross mediale marketing communicatie gericht op het werven van nieuwe leden en donateurs. Je draagt mede zorg voor het stimuleren van partnerschappen met derden om leden te werven;
 • Je stelt in samenwerking met lokale collega’s marketingplannen op voor jouw deelgebied of optimaliseert bestaande marketingplannen in lijn met de landelijke marketingstrategie;
 • Je implementeert samen met je collega marketeers de marketingactiviteiten en bewaakt de voortgang en de realisatie van de gestelde doelen. Ook budgetbewaking hoort hierbij;
 • Je houdt rekening met een goede inrichting van de CRM-omgeving, zodanig dat de marketingactiviteiten kunnen worden gemonitord en zorgt voor de verwerking van de relevante gegevens in het systeem;
 • Je bent medeverantwoordelijk voor management en voortgangsrapportages. Tevens evalueer en analyseer je de resultaten van de marketingactiviteiten en vertaalt dit naar nieuwe initiatieven, of doet hiervoor verbetervoorstellen;
 • Je optimaliseert het rendement van de marketingactiviteiten;
 • Je richt werkprocessen in met betrekking tot de uitvoering van de marketingplannen, zorgt voor een goede uitvoering en kwaliteit en optimaliseert de samenwerking met externe leveranciers.

Wat jij meeneemt

Je hebt kennis van en ervaring met het werven van nieuwe klanten/leden/donateurs en weet dit proactief om te zetten in succesvolle marketingacties en concrete financiële resultaten die in lijn liggen met de overall marketingstrategie. Verder heb je:

 • HBO+/WO werk- en denkniveau;
 • Je hebt minimaal 5 jaar relevante werkervaring;
 • Je hebt een brede interesse in het werk van Natuurmonumenten;
 • Je hebt kennis en ervaring met het ontwikkelen en implementeren van customer journey’s;
 • Je bent cijfermatig sterk en vertaalt inzichten naar nieuwe acties en resultaten;
 • Je hebt ervaring met het implementeren van proposities, o.a. via online-hulpmiddelen en social media;
 • Je kunt goed schakelen tussen strategie en uitvoering en weet collega’s op een natuurlijke en stimulerende wijze te mobiliseren om een actieve bijdrage te leveren aan de gezamenlijke doelen. Hiertoe beschik je over voldoende doorzettingsvermogen, pro-activiteit en beïnvloedingsvaardigheden;
 • Je hebt aantoonbare resultaten geboekt op het gebied van marketing; van strategie tot en met implementatie;
 • Je bent een zelfstarter die óók in staat is om te implementeren en af te maken;
 • Je bent flexibel inzetbaar op verschillende plekken in het land;
 • Je kunt krachtig presenteren en neemt het initiatief om ideeën binnen de organisatie gerealiseerd te krijgen.

Wat wij bieden

Werken bij Natuurmonumenten betekent dat je onderdeel bent van een bevlogen team en een bijdrage kan leveren aan het behoud en de ontwikkeling van de mooiste natuurgebieden in Nederland. Wij bieden:

 • Een afwisselende baan in een prachtige werkomgeving;
 • 80% dienstverband (Natuurmonumenten kent een 37-urige werkweek);
 • Een functie die gewaardeerd is in functieschaal 8. Afhankelijk van opleiding en werkervaring minimaal € 3111,- en maximaal € 4941,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband;
 • Je werkt 1 dag per week op centraal kantoor (binnenkort Amersfoort) en de overige dagen ben je werkzaam in het land (met name in Zuid en West-Nederland);
 • In eerste instantie gaat het om een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor de duur van 1 jaar. Bij wederzijdse tevredenheid kan dit aansluitend worden verlengd.

Werken bij Natuurmonumenten

Natuurmonumenten is trots en deskundig beheerder van natuurgebieden, waardevolle landschappen en cultureel erfgoed. We verrijken Nederland met bestaande en nieuwe natuurgebieden. Overal in het land. Voor iedereen. We stellen natuur en cultuurhistorie veilig door gebieden en gebouwen aan te kopen, te beheren en toegankelijk te maken. Dat doen we al sinds 1905 met steun van ruim 750.000 betrokken natuurliefhebbers. Deze leden, donateurs en vrijwilligers komen samen met ons op voor natuur in Nederland. Meer informatie is te vinden op onze website: www.natuurmonumenten.nl.

Meer informatie en sollicitatie

Ben jij de resultaatgerichte Senior Field Marketeer die we zoeken? Stuur dan uiterlijk 7 juni 2020 je motivatiebrief inclusief cv (als pdf of Word-document) naar Yannes Koning, teamleider M&C lokaal via onderstaande link. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Yannes Koning via 06-12105687 of y.koning@natuurmonumenten.nl. De eerste ronde gesprekken staat gepland op 12 juni 2020.

Natuurmonumenten stelt het hebben van een VOG verplicht.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.