Boswachter Natuurbeheer Zuid-Veluwe en IJsselvallei

Het team van Zuid-Veluwe en IJsselvallei zoekt een enthousiaste Boswachter Natuurbeheer voor met name de gebieden in de IJsselvallei . Als Boswachter Natuurbeheer weet je wat er bij het beheer van het afwisselend IJssellandschap komt kijken en fungeer je als onze ogen en oren in het veld. Je bent een doener met een groen hart en wisselt met gemak je praktische werkzaamheden af met de begeleiding van aannemers en groepen vrijwilligers. Afwachten op een takenlijstje is niks voor jou; je signaleert afwijkingen, kansen en ontwikkelingen in de natuur en voelt je samen met je collega’s verantwoordelijk voor het werk dat moet gebeuren. Je werkt graag samen met pachters, aannemers en vrijwilligers en je collega’s uit het beheerteam en draagt hiermee bij aan het behoud en de beleving van onze prachtige natuur.

Jouw werk als

Boswachter Natuurbeheer

Als Boswachter Natuurbeheer biedt je ondersteuning door het verrichten van uitvoerende werkzaamheden. Je organiseert en voert werkzaamheden zelfstandig uit, binnen de kaders van het activiteitenplan. Je rapporteert rechtstreeks aan de Gebiedsmanager. Jouw taken:

 • Je organiseert en voert praktische natuurbeheerwerkzaamheden uit;
 • Je hebt contact met bezoekers, aannemers, boeren en hulpdiensten over activiteiten en werk van Natuurmonumenten om af te stemmen, te adviseren en te rapporteren;
 • Je fungeert als oren en ogen in het veld, signaleert benodigde actie en neemt actie;
 • Je werkt nauw samen met collega’s en vrijwilligers;
 • Instrueert en begeleidt vrijwilligers bij het verrichten van uitvoerende werkzaamheden;
 • Je houdt actief ontwikkelingen binnen het werkgebied bij, deelt deze kennis met collega’s en doet suggesties voor praktische toepassingen in het eigen werkgebied.

De beheereenheid Zuid-Veluwe en IJsselvallei als je werkomgeving

De beheereenheid Zuid-Veluwe en IJsselvallei kent een grote afwisseling van droge zandgronden tot bloemrijke graslanden en Landgoederen in de IJsselvallei. Op de Veluwe liggen een aantal bos- en heide gebieden als Planken Wambuis, Wolfheze en de Loenense bossen. In de IJsselvallei liggen twee prachtige Landgoederen en o.a. de gebieden Beekbergerwoud en de Empe en Tondenseheide. Je komt terecht in een team van 18 enthousiaste mensen dat voortvarend werk maakt van de bescherming en beleving van de natuur en tevens midden in de maatschappij staat. Eén ding is zeker: je krijgt geen tijd om je te vervelen.

Wat jij meeneemt

Je bent gewend te werken volgens procedures en gemaakte afspraken en houdt van zichtbaar behaalde resultaten. Lichamelijke inspanning in je werk onder verschillende weersomstandigheden is voor jou geen enkel probleem. Je bent omgevingsbewust, hebt een open houdingen combineert dit met het kunnen houden van goed overzicht in je werk. Verder heb je:

 • Een afgeronde MBO-opleiding Bos en Natuurbeheer;
 • Recente relevante werkervaring;
 • Rijbewijs B (en bij voorkeur BE).

Wat wij bieden

Werken bij Natuurmonumenten betekent dat je onderdeel bent van een bevlogen team en een bijdrage mag leveren aan het behoud en de ontwikkeling van de mooiste natuurgebieden in Nederland.Wij bieden:

 • Een afwisselende baan in een prachtige werkomgeving;
 • 80/100% dienstverband (Natuurmonumenten kent een 37-urige werkweek)
 • Een functie die gewaardeerd is in functieschaal 4. Afhankelijk van opleiding en werkervaring minimaal € 2251,-en maximaal € 2872,- bruto per maand;
 • In eerste instantie een tijdelijke arbeidsovereenkomst tot 1 januari 2020.

Werken bij Natuurmonumenten

Natuurmonumenten is trots en deskundig beheerder van natuurgebieden, waardevolle landschappen en cultureel erfgoed. We verrijken Nederland met bestaande en nieuwe natuurgebieden. Overal in het land. Voor iedereen. We stellen natuur en cultuurhistorie veilig door gebieden en gebouwen aan te kopen, te beheren en toegankelijk te maken. Dat doen we al sinds 1905 met steun van vrienden, bijna 8.000 vrijwilligers, meer dan 700.000 leden en donateurs en bedrijven. Meer informatie is te vinden op onze website: www.natuurmonumenten.nl.

Meer informatie en sollicitatie

Ben jij de Boswachter Natuurbeheer die we zoeken? Stuur dan uiterlijk 23 april 2019 je sollicitatiebrief inclusief cv (als pdf of Word-document) naar Hans van Dijk, Gebiedsmanager Zuid-Veluwe en IJsselvalleivia onderstaande link.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Hans van Dijk op telefoonnummer 06-582140.

Natuurmonumenten stelt het hebben van een VOG verplicht.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.